Редки и изчезнали парфюми

• 223 479
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 555
Помните ли го?

Не е парфюм, одеколон е, татко го имаше някога.

# 556
  • BG-DE
О-о, да помня шишенцето но не и миризмата нито името 🙂

# 557
Одеколон Виноград, или грозде на руски. Много смътно си спомням миризмата, нещо свежичко беше, но после избиваше някаква по-тежка нотка сякаш. Чаках с нетърпение татко да го свърши, за да взема шишенцето.

# 558
  • BG-DE
Да, и аз към шишенцето проявявах интерес и затова го помня 😊 а имах като малка един детски парфюм в шишенце като кученце, леле колко го харесвах, сега ако го помириша сигурно ще припадна 🤪 но тогава ми се струваше божествено ухание 😊

# 559
  • някъде под слънцето...
О помня го.
Това си беше разкош..
Ако не греша стъклено флаконче с черна  капачка на главата.
Нямам обаче парфюмен спомен.

Последна редакция: ср, 08 апр 2020, 22:40 от sl

# 560
  • Балчик
Кученцето и аз го помня, гроздето обаче не.

# 561
Menerva, кученцето го помня, мисля беше някакъв безобиден аромат, не толкова натрапващ се. Но не го помня много ясно. Най-убийствен ми беше един руски "Белая сирень" Тоест, бял люляк. Ужасителен беше.
Друг аромат от детството ми - Rokoko, който съм сигурна, на много от вас щеше да допадне. Но за съжаление, не мога да му намеря снимка в нета.

# 562
  • Бургас
Това беше парфюмът, който майка ми и леля ми обожаваха, наричаха го червената Нина Ричи. За разлика от Л'ер дю Тамп, този отдавна не се провежда, дори и реформулиран

# 563
Според Фрагрантика, излязъл е през много далечната 1971-ва. Изобщо не го помня.
Може да се намери тук https://www.ebay.de/itm/Nina-Ricci-Bigarade-EDT-50ml-noch-halbvo … :tUEAAOSwTOddVVUe Според продавача, от 50мл. са останали половината.

# 564
  • Бургас
Моя роднина работеше в Корекома в Слънчев бряг и роднините ми от женски пол успяваха да се уредят от дъжд на вятър с Chanel или Nina Ricci.

# 565
Ееех, още помня как миришеше в Корекомите!.Heartbeat
На лукс, на нещо недостижимо тогава за повечето от нас.

# 566
  • София
Особено в този срещу Халите (за София говоря) - там продаваха кожени дрехи и направо не ми се излизаше от него... Ароматът на качествена кожа, смесен с аромата на парфюмерия. Красота!

# 567
Ооох, говори ми! И тоблероните. И до сега са ми символ на лукс, въпреки, че вече мога да си купя цяло кашонче от тях. Laughing

# 568
  • някъде под слънцето...
В Кореком со имаше и моето Мазуми.....

# 569
  • варна
Нина Ричи... незабравим от абитуриентския ми бал докато не изчезна напълно от БГ. Но защо мисля, че на моя пишеше нещо с Ф
Струваше  27 лева и го имаше във Варненската Луксима.Какви спомени... Имала съм може би хиляди любимци след него, но първата любов, ах първата любов

Общи условия

Активация на акаунт