Редки и изчезнали парфюми

• 223 479
  • 1 991
  •   2
Отговори
# 570
Ето този е най-недооцененият от мен парфюм! Мъжът ми ми го донесе през далечната 1999 г. с още няколко парфюма. Спомням си, че много се харесваше на околните, а аз просто така го изпръсках. И даже с досада! Толкова бях запленена от нещо друго тогава... Съжалявам, че не му обърнах специално внимание, много, много различен парфюм!

# 571
  • някъде под слънцето...
Помня първата ми среща с чист парфюм.
В Зората на демокрацията, може би 90 година за пръв път отлкриха луксозен магазин с левове на ул Генерал Заимов в Пловдив.
Някакъв Моллов май беше собстввника, завърнал се с милионите. си от чужбина или поне такава легенда беше пуснал.Влюбих се в едно малко шишаренце, което беше много над възможносттите ми.Естествено тестер нямаше, но за мен беше магнетично...
Помня само , че беше Нина Ричи, и че беше в стъклено(вероятно кристал Лалик) шишенце.Най вероятно  14 или 7.5 млл
За съжаление магазинът не просъществува достатъчно дълго за да мога да събера сумата, която струваше..,

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 21:52 от sl

# 572
В Кореком со имаше и моето Мазуми.....

Да, една съученичка беше с него на бала. След много, много години ми се случи да подуша Мазуми в магазин и се учудих какво толкова сме му харесвали на тоя парфюм, после разбрах, че бил реформулиран.

# 573
  • някъде под слънцето...
Реформулиран до  нузнаваемост.
А си беше хит. Иван Иванов го споменава в култовия си филм.

# 574
Скъпи български приятели, казвам се Марина. Наистина се нуждая от помощта ви. Хобито ми е да колекционирам редки парфюми от времето на социализма. Помогнете ми да идентифицирам парфюмите. Производител, година на производство, уникалност и всякакви други данни. Ще бъда много благодарна за помощта. Извинявам се за грешките, аз съм рускиня и не владея добре граматиката на българския език. Но чета и разбирам свободно.

# 575
  • виртуално
Nair ,
1. Ален Мак - Цветя за нея, дамски
2. Ален Мак - Квартет , мъжки , 1977г

най-непрежалим за мен остава ето този:

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 14:12 от Рапунцел.

# 576
  • Deutschland
Nair, би ли пуснала снимки на колекцията си? Благодаря 🤗

# 577
Nair, би ли пуснала снимки на колекцията си? Благодаря 🤗
Добре. Малко по-късно.

# 578
От показаните помня само квартетът, останалите не.
Цветя за нея? От коя година е наистина?
И на мен ще ми бъде интересно да видя цялата колекция на Nair.

# 579
От показаните помня само квартетът, останалите не.
Цветя за нея? От коя година е наистина?
И на мен ще ми бъде интересно да видя цялата колекция на Nair.

Аз самата не мога да разбира годините на производство на този парфюм. Мога да предположа, че това са първите проби на Ален Мак след втора световна война. Купих този парфюм от едина възрастена жена от Бургас. Тя Казах че парфюм на майка си.

Духовете "Червена Москва" тези духове са родени в Руската империя и са наричани „Любим букет на императрица“.
Русифицираният френски парфюмер Хайнрих Брокар, чиято парфюмерийна империя Брокар вече е получила световно признание по това време, получава медали от международни изложби за своето произведение, а две златни руски емблеми, които се разнасят върху продуктите му, създават аромат с името "Любим букет на императрица".
Този аромат стана подарък за Мария Федоровна. Но дори и тук парфюмеристът намери начин да представи подаръка си много необичаен. Императрицата беше представена с кристална ваза с луксозен букет цветя. Червени рози, пармски теменужки, нарциси, и другите цветя бяха ароматни и замаяни от аромата си. Само сега цветята бяха направени от цветен восък, бяха наситени с парфюми. Хенри получи титлата „парфюмер на  Императорско Величество” за тази ваза.
През 1922 г. главният парфюмерист на фабриката Мишел Август, убеждава ръководството да възроди „имперските духове“, като изневерява и измисля ново име за тях. Първоначално духовете трябваше да се наричат „Миризмата на съветски работник“, но Мишел обясни, че подобно име просто би отблъснало подобни изложби на чуждестранни изложби, така че духовете на императрицата станаха „Червена Москва“.
Легендарните парфюми могат да се купят днес. Ароматът ще бъде различен от това, което нашите баби и майки са вдишвали, но все пак можете да опитате да си представите как е било преди, като опитате модерната версия.

Но истинският аромат присъства само в старата версия

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 23:01 от bubanka

# 580
  • Балчик
Една лека поправка. Чужденците превеждат красная като червена. Но истината е, че красная идва от красива-краса, красота-а не от цвета червено.
В действителност това важи и за Красния площад, но всички му казват червения.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 20:25 от Джемма

# 581
За Красная Москва имам смътен спомен, виждала съм го, имаше го чичо ми, лека му пръст.

# 582

Редки ретро парфюми, посветени на 6 световен фестивал" За мир и дружбу " в Москва 1957 година. Фабрика Нова Заря. Голяма колекционерска редкост. Пълен комплект от 5 легендарни парфюма: "Красная Москва", "Поезия", "Щит", "Манон", " 8-ми март"

България имаше своя версия на парфюма " Манон"

Ще добавя още няколко ретро парфюма, произведени в България от моята колекция.

ЧАР Болгария Фармахим

Може би. ( В колекцията ми има руска версия. Имаше още българска и полска.)

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 23:21 от bubanka

# 583
  • София
Nair, хубава колекция - някои парфюми помня, други за първи път ги виждам. Искам да ви помоля, понеже много хора тук изпитваме огромен сантимент към един парфюм Julia ( мисля, че така се изписваше), ако го имате да публикувате негова снимка. Парфюмът е български или поне до този извод достигнахме масово след обсъждане в темата и в някои други теми през годините.

# 584
Още Подаръчни комплекти от руска фабрика "Новая Заря"
Много редки.
Парфюмерный набор духи «Фантазия» СССР 1-" Поезия " 2- "Жемчуг" 3- "Подарочные"
Ароматът на" поезията " е положителен, лек, леко сладък, лишен дори от намек за меланхолия. Вярно е, пудровые фиалковые нотки придават "Поезия" пикантна старомодност - аромат на наистина много стар, той е създаден в началото на 1950-те години.
"Поезия" не е заснет с производство до средата на 1980-те, но през по-голямата част от това време тя выпускалась във формат миниатюри в състава на комплекта "Фантазия", в които влизат и "Перла" и "Подарочные".

Парфюмерный набор «ФИРМЕННЫЙ» Огонек, Праздничные, Каменный Цветок, Пируэт, Слава
Комплект от най-популярните парфюми по това време.

Общи условия

Активация на акаунт