Редки и изчезнали парфюми

• 218 778
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 900
  • София
В България Ив Роше се появи през 90-те години. По-точно началото на 90-те. И на мен ми е любим Натюр. Купувах си червила и лакове за нокти на марката. Ползвах и един крем за лице.Мисля, че беше с лайка / camomille/. Преди няколко години ползвах рол он дезедорант на марката. Не са лоши.

# 901
Аз съм израснала с парфюмите на Ив Роше. Имала съм почти всички на марката, а от някои имам и до днес пълни, или почти пълни бутилки. Фаворити ми бяха Chevrefeuille, от него съм изразходила безброй бутилки, Magnolia, Nature, носила съм двата Ispahan - синия и розовия, леките цветни, зелената серия, едни топки, май бяха Cap Nature - от тях харесвах червената, имам пълна зелена, която е горчив грейпфрут и една синя.
Наскоро майка ми донесе една стара момина сълза, която е чудесна - прозрачна, с хубава дървесна подложка и един много стар, от 70 - те, който смятам да се опитам да нося. Ето този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/En-Avril-Un-Soir-13615.html
Интересното е, че ароматите са непроменени в бутилките след толкова много години.
Шишетата съм изхвърлила отдавна, а понякога ми се иска да помириша някои от тях.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 11:14 от silver pearl

# 902
  • Пловдив
А аз задължително всяка пролет си взимах този
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Pur-Desir-de-Lilas-3384.html

# 903
Имах пълноразмерни бутилки от Nuit d'Orchidee, Vie Privée, Ming Shu Fleur Rare, 8e Jour и Shafali Fleur Rare. Мъжът ми ги изравяше от някъде и ми подаряваше за празници от тях, тогава си бяха доста добри и много трайни парфюми. На приятелско семейство мъжът зареждаше магазините Бонжур и предполагам, че от там се снабдяваше. Рядко стигаха до магазина.
Неонатурите също ги имах и Люляка.

# 904
Имате ли идея този класическия-Le air Nina Richi ли е или някаква версия.От над 25 години, от Германия ми е и сега се сетих за него.

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 22:19 от qeq

# 905
  • някъде под слънцето...
Нина Ричи имат различни флакони  в зависимост от годината на излизанеМисля, че при .Le Air  разнобразито в най голямо, защото той е един от най  дълго произвежданите им парфюми
Ив Роше се предлагаха на щанда за парфюмерия в РУМ Евмолпия Пловдив в началото на 90те.
Тогаеа си купих едно мини на Кантата.Нямаше измиване.
После  когато докдох тук, края на 90те видях , че си имат собствени магазини.Харесвах Шафали, Минг Шу и Евиденс.
На Априлската нощ  имам новото.издание, но го свързвам с едно кошмарно.пъруване.за сбогуването с баща ми  и  не съм го ползвала от тогава .
Имам ненонатурата с кафявата капачка.
Отдавна не влизам в магазините им.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 11:18 от sl

# 906
  • Истанбул
На Ив Роше имах Ода на радостта,Испахан,Минг шу първия 1997 год.издание.Дъщеря ми ,когато беше на годинка и нещо го докопа и до сега не ми е известно как отвори капачето и изля останалото количество парфюм по очи, уста,ръце.🙄.Килимът в стаята задълго беше поел аромата на Минг Шу.

# 907
Дълги години бях фен на Nature, не оставах без него. После се сдобих с  Evidence, който не е съвсем мой, но ми е подарък от човек, на когото много държа и все още си го пазя, въпреки, че не го ползвам. Много харесвах и  Naturelle, но от доста време го няма.
sl, аз изпратих родителите си без парфюм, просто знаех, че винаги ще свързвам ароматът с тези събития. Изпратих мама със слънчогледите на Е. Арден. Беше парфюмна ценителка и тя, лека и пръст. От нея ми е любовта към парфюмите.

# 908
  • някъде под слънцето...
Pipi_
И аз харесвах Евиденс, когато излезе, даже и чистия парфюм си бях взела....
Свързвам го с романтичма отпуска  , от която се върнах  бременна, след като вече се бяхме примирили и  се бяхме отказали да опитваме.
Скрит текст:
За погребението не успях да стигна на време за да изпратя баща си..Нямаше билети, вече десета година все още не мога  да превъзмогна този факт и рева , когато го споменавам.

Говорех за последния път,  когато видях баща си жив и в съзнание , месец преди да почине.

Успях да си взема 4  дни отпуска  , заминах с цял куфар с лекарства и с голямата надежда, че  ще помогнат. Исках случващото се да не е истина и исках да вярвам , че  баща.ми  ще се пребори

.
Нямам спомен дали и с какъв парфюм съм била когато все пак стигнах до дома на майка ми    няколко часа след погребението
Помня,  обаче че  в желанито си да си взема нещо негово, което да донеса тук, като физическо присъствие  отворих един шкаф, който се оказа пълен спаефюми, дезодоеанти и автършейфи, които си е пазил.
Омемях..

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 12:03 от sl

# 909
И моите спомени за магазините на Ив Роше са от 93 - 94 г.
Повечето им парфюми от това време ми харасваха.
Все още имам мини-парфюм Clea. Мирише по същия начин, както го помня:
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Rocher/Clea-4907.html

И, ако Sl случайно има представа (може и да греша, но съм останала с впечатление, че тя живее в Испания) - ето този парфюм си купих през 1994 г. от Прага:

https://www.fragrantica.com/perfume/Antonio-Puig/Anouk-19438.html - дали го има още в Испания поне?

За моя вкус това също е един чудесен парфюм за лятото - свеж, "кристален", освежаващ аромат, много траен.

За мое съжаление, не мога да различавам съставките в парфюмите и да ги описвам.

За още едно "съкровище" се сещам:
https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Metal-525.html - имам някъде в шкафа половин 100-мл-шише.
Доколкото мога да опиша - цветен, без да е задушлив и натрапчив, със съвсем лека метална нотка - даже, ако не беше името му, не бих обърнала внимание.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 15:28 от Анонимен

# 910
  • някъде под слънцето...
Не успях да се сдобия с Метала на Пако Рабан, но обожавам Нощта.
https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/La-Nuit-6277.html#

Когато искам да ми върви обикновено пръскам веднъж на тила.
Един от най трайните ми парфюми.
Дори и два душа не са в състояние да го отмият.

Предполагам , че стария Анук , може да бъде намерен в някои  по малки кеартални  парфюмерии или он лайн магазини.В големите вериги се  предлага в това издание
https://www.primor.eu/puig/21471-anouk.html
Тук май е показания на снимката.

https://www.cosmeticos24h.com/puig/anouk-puig-eau-de-toilette-si … 94e56bc538e2eb0e0

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 13:30 от sl

# 911
Благодаря, Sl!
Сега, трябва ли да се срамувам, че един от най-харесваните от мен парфюми е само 7 евро? Шегувам се, разбира се.
Не съм виждала из българските интернет магазини тази нова версия на Анук. Ако се появи, веднага ще си я поръчам.

Между другото, интересно ми е, нишовите парфюми кога горе-долу се появяват в магазините в Зап. Европа?

Понеже в началото на 90-те задължително обикалях парфюмните щандове в големите магазини в Париж и Виена например, но нямам спомен за щандове с нишови парфюми. А може и просто да съм ги подминавала, защото цените са били немислими за мен по онова време.

# 912
Разкошен беше Нощта на Пако Рабан, на мен обаче най-любим и всъщност първи ''по-така'' парфюм ми беше XS на Пако Рабан. Купи ми го сестра ми с първата си заплата, а малко след това аз си купих Eau d'Eden Cacharel и Петото авеню на Елизабет Арден с пари, които нашите ми бяха дали за палто. Как се прибрах после, само аз си знам. Laughing
Не можех да им се нарадвам, само си ги местех от един шкаф, на друг - да ги гледам на различен фон Simple Smile))).
За XS още страдам, че го спряха, много, много ми харесваше!

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 13:18 от Tess d`Urberville

# 913
XS на Пако Рабан го купувах като топъл хляб няколко години подред. Много, много го харесвах! Цената му помня още. Дори не знаех, че вече са го спрели.

# 914
  • някъде под слънцето...
Първите лястовички с ниш.и привета бяха магазини Надя в.Мадрид.
Те първи въведоха и услугата парфюм по желание на клиента.
Тоест среща с парфюмист, описваш желанието си , правят няколко варианта и избираш.После само поръчваш да го изработят отново.
 Случайно бях попаднала и в един магазин за ниш в Южна Испания
Собственикът беше италианец  и отворихме една приказка за парфми,
Накрая ми продаде два нови тестера на

https://www.fragrantica.com/designers/Parfum-d-Empire.html
Любимец от бранда ми е
Отоманската кожа.
За съжаление, новата е реформулирана и променена.
Ексклузивите до към 2007  се намираха само в дизайнерските бутици на центъра.
После  направиха няколко сайта за ниш парфюми

Преди десетина години ексклузивите на Герлен влязох в El corte, до тогава май бяха само Армани приве.

В момента там се предлагат всевъзможен ниш, приве и ексклузиви селективна и дрогерийна Един от Трезорите на Ланком , някакво юбилекно издание единствена бройка за Испания с уникален номер се предлагаше в El Corte  няколко години за скромната цена от 3300 евро.Накрая някой го купи.
Вероятно защото са ми достъпни за проба и изучаване  не съм им толкова голям фен.на  ниш
Помня, че първите години обожавах да ходя на щанда на Лалик и да съзерцавам кристалните им флакони.
Красота.
За мен флаконите бяха по красиви.от парфюмите.
Цената беше над 800 евро заради прекрасните кристални шишета.
Но вече отдавна ги няма.
Само чистите парфюми на Геелен  и Черната Охидея се предлагат в кристал Бакара.Дори черната Орхидея е флакон ръчна изработка с уникален номер.
Almondina, за съжаление има забрана за изпращане на парфюми от частни лица.Върнаха ми няколко пратки от летището, но ако не ти е спешно, при следващо пътуване ще ти го донеса.
ХS ми го бяха подарили на времето, така и не се харесхме.На скоро дъщеря ми го приватизира и май го е свършила.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 13:31 от sl

Общи условия

Активация на акаунт