Редки и изчезнали парфюми

• 218 769
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 1 020
Мъжът ми от носталгия преди време ме помоли да му купя Old Spice. Купих му и... голяма грешка. Отврат е! Аз не съм го познавала когато е бил хит, но си мислех, че е нещо супер... А сега категорично му забраних да го ползва, защото ми е непоносим. Че купих и афтършейв, и тоалетна вода. И двете са сплаш.

# 1 021
А, сега не ме разколебавайте за Ятаган и Дракар.
Че то цялата работа е, че и аз ще си избера нещо покрай мъжките парфюми. Yum

За Олд Спайс - и аз се чудя как ми е харесвал едно време. Но тогава изборът беше крайно ограничен и не бяхме толкова разглезени. То и като има прекалено изобилие, пак не е лесно:smiles:

Видях Ятаган в Мегашоп - не успях да завърша поръчката, писах имейл, звънях на двата телефона - засега няма реакция.

Скрит текст:
Мегашоп - купувах от там 2007 - 2012 г. Отдавна не съм ги ползвала

# 1 022
Пипи, този музей има ли си сайт?

Фрау Скитница, напиши в търсачката Die Welt der DDR Dresden, ето го и сайта https://www.weltderddr.de/

# 1 023
Олд Спайс има няколко версии. Сегашната няма нищо общо с тази от преди 30 години !  Включително има и версии които не са с клипера а с яхта. Единствения сигурен начин, да не умориш жената до теб с този одеколон е да сте на морския бряг. Тогава аромат има съвсем друго развитие !
За мое съжаление Картие са реформулирали Pasha Sad  Оригинала беше чудесен но новия ....

# 1 024
Ще снимам бутилката довечера да видите коя е версията. От Англия го поръчах. Има неприятен сладникав аромат, а за мен сладникав означава блудкав.

# 1 025
  • Виена
Музеят в Дрезден е като пътуване към детството, потвърждавам, включителто парфюмите изложжени

# 1 026
Мили дами, ето и ароматите от соца:

Съжалявам за качеството на снимките, но повечето бяха зад витрина, а моите фотографски умения са твърде скромни, освен това снимам с телефон. Мъжът ми самоотвержено и в интерес на темата се включи и снима, та сега мога нещо да ви покажа.

П.П. Много се радвам, че тая тема се възроди, много ми е приятно тук!

# 1 027
Сходен аромат с някогашната Джулия е този:
https://www.amazon.ca/Karl-Lagerfeld-Parfum-Spray-Ounce/dp/B00IGB8JBM
Поне на мен ми напомня.

# 1 028
На мен в някаква степен Джулия ми напомня този парфюм https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Jour-d-Hermes-Absolu-23907.html

# 1 029
Тотално различни спомени имаме за Джулия, на мен Delicious Night Dona Karan е единственият парфюм, който ми напомня. Но пък преди години една съфорумка ми каза, че за нея нямат нищо общо Simple Smile)

# 1 030
Ще снимам бутилката довечера да видите коя е версията. От Англия го поръчах. Има неприятен сладникав аромат, а за мен сладникав означава блудкав.

Ха! Точно това е думата за Old Spice - гадно-сладникав. ГовОря за онзи, в червено-синия флакон от едно време. Още тогава ми беше отврат! Няма такава сладникаво-противна смрад! За сегашните версии нямам представа, но при болезнения спомен от онова време, нямам ни най-малко желание да пробвам.
За Ятагана имам чудни спомени. Едно от най-"яките" момчета от нашата компания го носеше и му беше парфюмния подпис - жесток парфюм, точно мъжкарски! Скоро го бях мернала из нашите сайтове, но не помня в кой. Цената беше... символична, чак ми стана обидно. Wink

# 1 031
На мен в някаква степен Джулия ми напомня този парфюм https://www.fragrantica.com/perfume/Hermes/Jour-d-Hermes-Absolu-23907.html

Колко сме различни! За мен много близък до любимата Джулия е Lady Vengeance - GHG, може би и затова толкова го обичам! Blush

# 1 032
Ето го - eдното е афтършейв, другото одеколон. Първото е в порцеланова бутилка, второто в пластмасова. Кутията е на одеколона
Скрит текст:

Нито Дона Карън, нито Лейди Венджънс ми приличат на Джулия. В нея имаше нещо цитрусово.

# 1 033
От това всеки път купувам за брат ми. В САЩ е пълно.

# 1 034
Ами ужасно е за мен! Забранила съм го вкъщи. Що не го изхвъря, не знам. За да не развалям сантимента на любимия...

Общи условия

Активация на акаунт