Редки и изчезнали парфюми

• 218 519
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 1 605
Сапуна Атлантик имаше две разновидности. Едната е тази която показа Фрау С, а другата е в по-тъмносиня опаковка. И двата сапуна бяха в картонена кутия. Имаше и жълто-зелен.
Ако не бъркам, аромата на жълто-зеления беше като на този дезодорант на FA.

От тази серия дезодоранти имаше и синьо FA и Атлантика имаше като неговия аромат. А сапуна беше синьо-бял с форма на вълна.
Май на всяка версия на Fa дезодоранта имаше съответен сапун Атлантик. В началото на 90-те на Fa и Denim  им смениха нещо формулите и се появиха и нови видове които няма нищо общо със старите.
Майка ми имаше това Fa от снимката. По него време имаше и един парфюм Fidji на Guy Laroche. Парфюма и сега го има но ми се струва, че е с нова формула.

# 1 606
Fidji за жалост е яко реформулиран и няма много общо от ароматът, който помня от 80-те.
А този Фа ми беше любим.

# 1 607
  • Истанбул
Обожавах аромата на Fa.Още ,след толкова години го търся безуспешно или поне заместител.И Атлантик ми беше любим.Даже трябва да потърся,дали не е в чекмеджето на секцията с чеизи в Бг.
Сякаш Dove део напомня с мекотата си на Атлантик:thinking:.

# 1 608
Преди да се появи Camay сапуните тук имаше едни на Lux. Също бяха много ароматни. Спомням си,че майка ми слагаше в гардероба между чаршафите и те поемаха аромата.
Търсих Givenchy Xeryus perfume но оригинала. Ето този:

Оригиналния сет беше парфюма и един малък метален ключодържател, който беше с формата на флакона и имаше вата във него. Имаше малък отвор през който можеше да се капнат няколко капки парфюм и да се ползва като ароматизатор. Гледам, че тук там излизат оферти за по 90€/50ml но не ми се  рискува.Може би като съм в чужбина ще се  разходя по парфюмерийните бутици за някой останал флакон.... евентуално Simple Smile

# 1 609
  • Deutschland
Лукс има още, но не са същите.

# 1 610
  • някъде под слънцето...
Мили спимени за "приказни сапуни' .
В моята лична класация
Първо мясти заема парфюм сапун Диорела.Отмъкнах един  от мама.
Красота.Имаше си и красива синя сапунерка с логото на фирмата.Бях го скрила сред пуловерите си.Мечтаех един ден да имам и самия парфюм.Успях да придобия  винтиж.
За съжаление това , което се предлага сега, е  жестоко обезобразено копие.
На второ място се нарежда сапун крем сапун  Клеопатра .
За трето има повече претенденти, но с малка преднина е розов Дав, от 80 години подарък от  задгранично пътуване на леля ми.

Други любимци, Лукс, Фа, Океан (унгарски) .
И докато сме на такава вълна
На скоро приключих един  душ гел на Ла Перла.Ароматът се усещале на кижата поне  8 часа.

# 1 611
  • варна
Покажете го,моля!

# 1 612
Пако Рабан Унисекс, метална опаковка от 100мл. Мисля, че беше тоалетна вода.. От 20 години го търся, имах един, от където минех обирах овации

# 1 613
  • Истанбул
През' 88 ,в университета,когато чествахме Нова Година между съгрупниците си разменяхме подаръци.И на мен ми се пада да ми подарява един колега от Сирия.И подаръка му е сапун и парфюм Диорелла.Е ,нямаше такъв кеф.Моят парфюм беше от този вид.

# 1 614
  • Deutschland
Клеопатра се намира още.
В Пинтерест има безброй снимки на ретро сапуни и парфюми. Вечер понякога разглеждам и въздишам по отминалите времена.

# 1 615
  • BG-DE
Леле haksev, къде ме върна, тази Диорела беше любимият парфюм на майка 😥 Наскоро в една парфюмерия ръката ми се насочи към новия вариант но се спрях, сигурна бях, че ще си разваля спомена.

# 1 616
  • София
Този колко го търсих и нищо. И дъщерята в Белгия го търси, никой не е чувал за него.Купих го  2005-та на разпродажба в един белгийски мол, без да го помириша даже, от натрупаните кутии просто си взех една, а после много ми хареса.И досега си го пазя.

# 1 617
  • Истанбул
После си купих този ,някъде след 2006.И този е добър.Спомням си по онова време баща ми беше дошъл у нас и след бръснене да вземе да го пръска наместо одеколон.Stuck Out Tongue Winking Eye
"Ами де да знам,този ми се стори най-близък до Тройной".Sunglasses

# 1 618
  • Deutschland
Тайна, на коя марка е парфюма? Помниш ли?

# 1 619
  • София
Тайна, на коя марка е парфюма? Помниш ли?
Беше на една известна актриса и писателка.... Джоан Колинс май. Но кой е производителя не знам. Кутията хвърлих още там.
Сега, като гледам снимки, май моя не е бил оригинал, защото Джоан Колинс още е млада държи и друга форма шише.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 14:22 от Тайна

Общи условия

Активация на акаунт