Редки и изчезнали парфюми

• 213 187
  • 1 991
  •   1
Отговори
# 1 965
Началото на 90-те аз открих Dune. Много парфюми са минали през мен тогава, но този за дълго време беше моят парфюм. Докато не дойде 1999, когато мъжът ми ми донесе първия Allure и това беше за мен. Не, че не купувах и други парфюми, но Allure купувах винаги х2.

# 1 966
  • на терасата
В началото на 90-те имаше една парфюмерия Мут и Ко. Имаха магазин на Раковска, точно на завоя към площад Славейков. От там купихме с мама Fidji EDT. Ех, какво щастие за мама! Тогава аз си купувах парфюми на Буржуа, имаше ги в Бонжур предимно. Много носех Clin d'Oeil, различни видове съм имала. Както и Coty Masumi и Imprevu.

По онова време от дизайнерските бяха много модерни Калвин Клайн Eternity и Escape, Исей Мияке L'eau d'Issey, Poison Dior, Dune Dior, Amarige Givenchy. Продаваха ги в ЦУМ, ако не ме лъже паметта. Нито един от изброените не съм имала, защото и тогава, и сега от ароматите им ми става лошо.

Допълнение: Напръсках се добре с Фиджи преди малко. Много добре ми дойдоха пролетните цветя в него и ми пооправиха настроението в този ужасен, мрачен и студен зимен ден.

# 1 967
  • варна
Деветдесетте ...тъмни и бурни години! Като парфюма ,който и до сега обожавам Magie noire lancome.Leonard,Evasion,My melody dream,Masumy,прекрасния Dune,Fiji, мъжкия Yatagan  и още много други.Ех,варненски момичета ,помните ли магазин Луксима до операта?
За малко да забравя любимия Farouche Nina ricci.

# 1 968
Eau Fabuleuse Leonard беше разкошен! Много се изкушавам да си го поръчам, но ме е страх да не се разочаровам.

# 1 969
  • Балчик
Деветдесетте ...тъмни и бурни години! Като парфюма ,който и до сега обожавам Magie noire lancome.Leonard,Evasion,My melody dream,Masumy,прекрасния Dune,Fiji, мъжкия Yatagan  и още много други.Ех,варненски момичета ,помните ли магазин Луксима до операта?
За малко да забравя любимия Farouche Nina ricci.
Трепна ми сърцето при споменаването ма  My melodi dream. Все се канех да си купя от Ибей, и все не стигам до него. А започва и там да изчезва.

# 1 970
Ами Самсара? Такъв разкош в старите тъмночервени шишенца! 93-та ми го подари моя приятелка, омъжена за грък.
Повечето от изброените от вас, момичета, са от 80-те, 90-те въведоха малко по-различен вайб, особено след 95-та. В Бургас бяха пуснали серията Зодиак на Cres Paris, мамините Риби ухаеха невероятно.

# 1 971
90-те помня, че имах Исей Мияке, много характерен и силен парфюм, миришеше с дни. Любим ми беше и Фърст на Ван Клийф, Палома Пикасо, Пето авеню. Не знам кога са произведени и формулирани, но аз ги носех през 90-те. През 80-те помня Евазион, Флам, Мазуми, Клин д'ойл.

# 1 972
  • Deutschland
Това ли е cres paris от едно време?

# 1 973
Moмичета , говорите за Фиджи .Аз преди 2 г. купих на майка ми за РД , но честно казано не ми приличаше на онова Фиджи от детството ми ...
Аз 5 - то  авеню много го харесвам ( въобще на Елизабет Арден парфюмите - достъпни като цена , за да се използват в ежедневието ) , постоянно си го купувам .
Хубав ден !

# 1 974
Да, Фиджи не прилича вече на първообраза си, аз също бях разочарована, като го душнах наскоро.
Слънчогледите на Елизабет Арден са ми много любим аромат, и без него не оставам. За лятото е разкош! И слава богу, не е реформулиран.

# 1 975
  • на терасата
Да, Фиджи не прилича вече на първообраза си, аз също бях разочарована, като го душнах наскоро.
Да, реформулираха го много пъти, както EDP, така и EDT. Последният, който купих и ползвам в момента, е EDP и е от български сайт. Не зная дали това, което предлага немският Дъглас, например, е различно от това, което купих аз.

# 1 976
рак-щрак, предполагам, навсякъде предлагат едно и също. Не съм го тествала в България, но едно е сигурно - не е същият като някога. Всички го казват, и живеещи в чужбина и тези в България. Жалко, толкова парфюми скапаха с това реформулиране.

# 1 977
И аз купих Фиджи, разбира се. Наистина, няма нищо общо. Подобен е на старият, но стои плосък, няма дълбочината на едновремешният. По същия начин, от носталгия, купих Чарли, Кабушар, Фърст и Нина Ричи. От всичките само L'air de temps на Нина Ричи е почти като стария.

# 1 978
Това ли е cres paris от едно време?

Точно този не съм засичала в бг магазините, онази серия беше в черни кутии със златни надписи и черни високи флакони.
И аз тъгувам за старото Фиджи. Един приятел толкова много го обичаше, че си беше кръстил кучето Фиджи Simple Smile съблазнителен, опияняващ, с онзи як корекомски аромат...

# 1 979
Пони, и аз купих синия Чарли от сантмент, и мен ме разочарова. Така си стои.

Общи условия

Активация на акаунт