Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 207 706
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 285
Да, повечете деца с увреждания реагират на промените в луната. Говорих с лекари за това. Беше много интересно, защото повечето мами в болницата, в която се рехабилитирахме, обикновенно не спяхме по едно и също време, защото децатареагираха на пълнолунието и следваше голямо будуване. Знам, че го свързваха с промяната в атмосферното налягане, което се отразява на децата, а също и на доста възрастни, боледуващи от сърце или с някакви други проблеми.

Uzka, не бързай да си правиш изводи за детето. Значи моите деца и двете като се приберат от градина пощуряват и не спират на едно място. Наблюдавай малката и ако продължаваш да се притесняваш - преглед  Hug

# 286
Ох, дано не е същото, че е страшно, като малка бях същия изрод. Само че никой не ми обърна внимание и до дърти години имах проблем с заучаването. Rolling Eyes

# 287
Ох, дано не е същото, че е страшно, като малка бях същия изрод. Само че никой не ми обърна внимание и до дърти години имах проблем с заучаването. Rolling Eyes
Уцка, рано е още да мислиш, каквото и да е. На дъщеря ми (аз съм Стойната) и поставиха диагнозата едва на 3 1/2г. Твоето дете може да кара все още бебешкия пуберитет. Казвам може. Просто изчакай. Не се побърквай от рано. Остави детето сега да беснее. Ако не сега, кога?

# 288
Стройна,
преди малко прочетох темата ти..много изписано има по нея не изчетох всички мнения, но симптомите, които описваш са същите като на дъщеря ми. Цирковете с яденето, тръшкането, липсата на интерес за по -дълго към играчките и пристъпите на бяс/рев/смях сменящи се през минута... И наскоро установих, че и не ми позволява и да и говоря, скача и бяга на някъде, а няма още 2 години. #Crazy Инстинктивно прибрах почти всичките играчки, и започнах повече да я гушкам да я целувам и да се опитвам да и говоря докато тя се бори да избяга. Ходи на ясла от 3 седмици, но ми казват, че там е кротка и мълчалива. А като се прибере, няма млъкване и спиране. Дали е същото.. Confused

И моето е дивак в къщи, а в яслата казват, че се държи нормално. А май децата ни са на сходна възраст? Смяташ ли да ходите на преглед? Ако да пиши какъв е резултата - той вероятно ше важи и за нас, че тук достъпът до специалист е почти невъзможен  Twisted Evil

# 289
  • Русе
Здравейте! По-голямата ми дъщеря има всички признаци на хиперактивност с дефицит на концентрация Sad, като се започне от нарушенията в съня и храненето, до трудните и контакти с другите деца, липсата на задръжки и т.н. Следствие на това, вече започнаха и проблемите в детската градина. Тази есен ще е предучилищна. Искам да я заведа при специалист, но не зная къде в Русе мога да потърся помощ. Моля за съвет и насоки! Praynig

# 290
Здравейте, и моят син /2г. 5м./ е много активен-постоянно тича, зачервява се, задухва се, но няма спиране. Рядко се задържа да играе с нещо-децата в градинките ги стиска, щипе.Храни се добре, вечер понякога се буди и плаче и заспива все едно не е било нищо или пък се събужда към 4ч. и си говори нещо на бебешки език до 6ч. и после пак заспива. Все още не говори, а използва само когато иска мама, баба и тати. Иначе чува когато му изнася и изпълнява когато му харесва. А знае кое за какво служи и показва когато иска нещо. Водих го на психолог са със съмнение за хиперактивност, но искат да правят изследвания за:метаболитни заболявания, генетичен тест, ЕЕГ. ДАВАЙТЕ СЪВЕТИ КАК ДА ПОСТЪПИМЕ.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

# 291
Здравейте! По-голямата ми дъщеря има всички признаци на хиперактивност с дефицит на концентрация Sad, като се започне от нарушенията в съня и храненето, до трудните и контакти с другите деца, липсата на задръжки и т.н. Следствие на това, вече започнаха и проблемите в детската градина. Тази есен ще е предучилищна. Искам да я заведа при специалист, но не зная къде в Русе мога да потърся помощ. Моля за съвет и насоки! Praynig
Здравей, няма много места в Русе, където да се отиде. Първо вървете при д-р Мечкунова в Детски център за психично здраве, намира се в една стара сграда, на улицата ,която свързва парка и вимес, има табела. Телефона е 845 124. Там ще те насочат и ще направят оценка на детето. После се свържи с организациите в града, които работят с такива деца - Рализ, Кеър, Каритас. Ако искаш пиши на ЛС ще ти дам координати на хора, които работят там. През доста места съм минала, така че може да ти помогна все някак.  Peace Съжалявам че чак сега виждам постинга ти.  аз също съм от Русе

# 292
Скоро не бях писала в тази тема.
Аз мисля, вече с концетрацията сме много по-добре. Вече може сама да си отлепя лепящите лепки на сандалите и сама да си ги залепва, да ги събува и обува, разбира каквото и казвам и го прави. МНого съм доволна от нея напоследък и виждам коренна промяна и напрадък. Praynig

# 293
Здравеите!
Моите юнаци са близнаци и заради проблемите при единия отделям по-малко внимание на другия. Има признаци на хиперактивност от бебе, справям се някак -режима винаги е бил спартански по отношение на спане, хранене, игра. Мисля, че нещата са под контрол и все още не е за преглед. Но имаме сериозен проблем в детската градина - непрекъснато се оплакват от него, което като че ли го стимулира да затвърди "имиджа си".
Пиша, за да мога по-лесно да следя темата.

# 294
Здравейте,дъщеря ми е с хиперактивност и дефицит на вниманието-концентрацията.Ние имаме проблем с проговарянето.Тя е на шест годинки,ходи на уроци при психолог,логопед,отделно към ресурсният център имаме учителка,която идва в детската градина и работи с нея,но въпреки това аз искам да попитам дали някой има сходен проблем на нашия и какво прави.Може пък нещо ние да пропускаме.
Иначе в казаното и написаното дотук съм абсолютно права,и смятам,че най-важното при хиперактивност е любов и търпение от страна на родителите.Трудно е знам,че на всеки му се иска детето да направи това или онова,а пък нещата не се случват ,но това е животът.Определено съм за лечение с хомеопатия,без медикаменти!
Пишете за говора моля.....

# 295
Здравей Одди , аз също имам син на 10 години който има горе долу същите проблеми като ващте. Неговата диагноза не е такава,поне никой дотози момент не му я е поставил но за съжаление проблем с концентрацията , и с говора имаме.Проблем имаме и с усвояване на учебния матерриал , има дни когато учи и пише без проблеми но има дни когато не може да включи  по половин час  . Ето и днес  толкова нерви изразходвах докато прочете няколко реда ,даже да си призная го и ударих за което толкова много съжалявам след това но просто не успях да се овладея. И с него се занимават ресурсни но както много пъти вече съм писала в един учебен час нищо не може да се направи отдавна вече съм се примирила с факта че тежестта ще си пада върху мен. Иначе за говора съм му давала хран,добавка Брайн Боостер и съм доволна , от нея,За него има отделна тема може да прочетеш и отзивите на другите майки.Боже да спирам защото направо се увлякох в писане.

# 296
oddy и моята дъщеря е на 6 г. и постепенно й се увеличават думичките, които казва, слуша, поема и изведнъж може да ти ги избълва. Така стана и миналата година - август месец, когато бяхме на морето каза толкова много думи изведнъж- като вуйчо, закачаш... имаше и още, но вече не помня точно кои.
Много й помогна на нея ББустера- виж темичката за него. Не знам дали си го ползвала.
С възрастта разбира повече и казва повече неща. Вече се научи да си отлепва и залепва сама сандалите. Много й говорим и я караме да прави, изпълнява много неща. Обесняваме много с думи действията си и тези думи да й се набиват в главицата.
Мога само да се похваля от нея.
Отворя се много на рисуване, писане /драскане/- "даска, пиши" както казва Гери.
Много голяма заслуга има и нейната логопедка, която полага ежедневни грижи и занимания с нея в специализираната детска градина.

# 297
# 298
За мен беше полезна тази страница. Това са и храните, които предпочитам да давам, а които децата получават. Само за елда не бях се сетила, въпреки, че аз я харесвам, но отдавна не съм се сещала да купя.

# 299
Здравейте всички!Благодаря че тук във форума ми вдъхвате кураж,защото съм сигурна,че и Вие като мен страдате най-малкото от безсъние... но пиша по два въпроса.Тъй като със съпруга ми останахме без работа за известно време и естествено не ни подминаха паричните проблеми,се оказа,че децата с доказана диагноза хиперактивност с дефицит на вниманието имат право да получават месечни надбавки в размер на 176 лв. месечно.Естесвено това обаче става по възможно най-трудният начин,защото се оказва,че местните комисии ТЕЛК,които разрешават това всъшност нямат право да издават решения които касаят лица с психически проблем,и съответно в момента ние очакваме националната комисия да ни определи ден и час в който да отидем в София за да издадат  заветното решение.Този път обаче,си казвам,че ще доведа нещата до край цащото ще осигуря пари поне за част от уроците при психоложката и логопедката.Слава богу,че психоложката ни е прекрасен човек имаме голям късмет с нея.
Дъщеря ми казва много думички,знае много,но не свързва думите в изречения,или го прави изключително рядко.Как стимулирате изреченията?

Общи условия

Активация на акаунт