Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 206 556
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Дебеланата,

Чак сега се сетих, че всъщност племеницата ми използва три езика. Може би трябва да спрат поне единия.

Ето още инфо на английски този път: http://www.chadd.org/
И още: http://www.adhdoutreach.com/alternatives.htm
http://www.cdc.gov/ncbddd/adhd/default.htm

# 31
Здравейте,
не съм подозирала, че хората си говорят за такива неща в Интернет, но от няколко дни съм ужасно притеснена за моята дъщеря, която е на 4,5 години. Винаги съм мислела (пък кой ли не е  Grinning ), че е доста умно дете и бях ужасно изненадана, когато преподавателката в детската градина ми каза, че е едно от децата, които се справят най-зле с "уроците". Оказа се, че работната й книйка изглежда ужасно и тя започва да изостава от връстниците си по нещата, които може да прави. Заведох я на психолог и й направиха тестове, според които има много високо ниво на интелигентност. Проблемът и според него е именно хиперактивност. Абсолютно категорична съм в това, че няма да и давам лекарства, затова и не искам да я водя на разни доктори. Мислите ли, че има шанс през следващите 2 години, които и остават до училище, да се оправи само с промени в режима или поне психотерапия ще и бъде нужна със сигурност????
Доста объркано пиша, но истината е, че бях изненадана. Винаги съм мислела, че това, че е умна, означава, че ще се справя и в училище и т.н. Не съм подозирала, че може разсеяност или буйност (както аз си мислех до скоро) да ти попречат да се развиваш нормално.

# 32
Цитат на: mlpepina
Здравейте,
не съм подозирала, че хората си говорят за такива неща в Интернет, но от няколко дни съм ужасно притеснена за моята дъщеря, която е на 4,5 години. Винаги съм мислела (пък кой ли не е  Grinning ), че е доста умно дете и бях ужасно изненадана, когато преподавателката в детската градина ми каза, че е едно от децата, които се справят най-зле с "уроците". Оказа се, че работната й книйка изглежда ужасно и тя започва да изостава от връстниците си по нещата, които може да прави. Заведох я на психолог и й направиха тестове, според които има много високо ниво на интелигентност. Проблемът и според него е именно хиперактивност. Абсолютно категорична съм в това, че няма да и давам лекарства, затова и не искам да я водя на разни доктори. Мислите ли, че има шанс през следващите 2 години, които и остават до училище, да се оправи само с промени в режима или поне психотерапия ще и бъде нужна със сигурност????
Доста объркано пиша, но истината е, че бях изненадана. Винаги съм мислела, че това, че е умна, означава, че ще се справя и в училище и т.н. Не съм подозирала, че може разсеяност или буйност (както аз си мислех до скоро) да ти попречат да се развиваш нормално.

3дравей,
ако се опитаШ се детенцето си да направиШ стриктен дневен режим и му вкараШ в денвния план 1ч игра, 1ч четене на книжка, 1ч тичане на воля с почивки и повтаряне, ритуали при ставане и лягане от сън, пеене на песнички и др 3анимания които ти дойдат наум, неЩата Ще се оправят и бе3 лекарства.
Ако имаШ нужда от повече инфирмация ми пиШи на лично съобЩение и се регистрирай при нас.
При моята дъЩеря имаШе ефект най малко след 2 седмици и стабилен ре3ултат след 3 месеца
Много търпение се иска и много ама много любов

# 33
  • Варна
Дебеланке,

Моля, кажи ми как започна всичко? Имахте ли проблеми със съня, заспиването и т.н.? Защото моят е още малък, не говори, но не може да заспива сам, спи по 12 часа на ден общо с много прекъсвания през нощта (а май трябва да са поне 13), не се задържа на едно място и е много ревнив към играчките и майка си.

Дано момиченцето ти се оправи напълно! Хм, ние сме с три езика в къщи, той нашия, съвсем ще се ошашави.

# 34
Много ясен отговор едва ли мога да ти дам, 3аЩото всичко ми е толкова ра3мито от другите неЩа, които се случиха по това време
Проблем с 3аспиването имахме, ама като вкарах вечерната прика3ка и работата потръгна.
После имахме проблем с яденето -  седи на масата, върти се, не хапва нито лъжичка, ако я храня - яде.
Много са неЩата
И е много дълго ако искаШ пиШи ми на лични

# 35
Здравейте!
Темата ме заинтригува много.Живея в Германия и когато синът ми беше на около 6 месеца педиатърката постави диагноза хиперактивност..След това ми изписа 10 процедури кранкенгъимнастик.Процедурите бяха 1-2 на седмица,с едно 10-14 дневно прекъсване заради Коледните празници.Състоиха се в някакви масажи,но тъй като на последните 2 посещения синант ми започна да палци,терапепевката само го "гонеше" 1/2 час докато траеше процедурата.Трайбваше да ходя на контролен преглед при педиатърката през февруари и ако искам да направя още една сесия от 10 посещения на кранкенгъмнастик.Аз обаче не отидох на контролен преглед,тъй като ми се видяха безсмислени 10-те прпцедури.Иначе синът ми е много буйно дете,много се върти на всички посоки докато го храня,също не се съсредоточва върху едно нещо докато играе.Примерно в едната ръка държи една играчка,в другата хваща друга,после ги захвърля извенай и двете и тръгва в няккава посока.Та се приресних.Дали е сериозен проблема?Или ще отмине по-късно.Аз си мисля че при него може да е и малко наследствена тази хиперактивност.Свекърва ми е същия Пар6инк.

# 36
Много ти е малко детето да му се постави подобна диагноза
Трябва да бъде направено след 2 годишна възраст за да се израсте негативния период задължителен за развитието на едно дете.
Чак тогава може да се забележат видими проблеми.
А това засега може да е просто характер
Ако искаш пиши ми на лични, аз също съм в Германия

# 37
  • Бу-у-урга-а-ас
Чудя се има ли връзка м/у хипер активността и стреса в семейната среда . По мои наблюдения има. Вие мами с такива деца как оценявате атмосферата в която израстват децата ви?

# 38
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
Ами да ти кажа може и да няма:) На мои приятели - най-кротките хора на света, детето е абсолютен бяс- при това момиченце-нали уж по - кротки. "Кика моля те, момо, не събаряй папките"-отговор пррр Stuck Out Tongue Майката е прокурор-направо не можех да повярвам че тая крехка женица е прокурор и то с много висок ранг. Бащата, ами мъжкия вариант на майката. Като говорехме за секс пред тях - те се изчервяваха и леко притеснено се подхилкват. Такива едни душички. А Кика абколютен тайфун.Simple Smile

# 39
Цитат на: logo5ka
Чудя се има ли връзка м/у хипер активността и стреса в семейната среда . По мои наблюдения има. Вие мами с такива деца как оценявате атмосферата в която израстват децата ви?

При моята дъщеря заболяването се отключи точно при голям стрес в семейството.
Не знам точно дали стреса е причина, но повече си мисля че го отключи. Аз самата съм много темпераментна доста (както вече сте забелязали) и детето и то наследило от мен тая черта то характера му.
Аз в началото си мислех че си е просто буйно, е да де, ама не.

А за какъв стрес става дума - мъжа ми и девера ми остана по едно и също време без работа(живеехме в една къща), правехме ремонт, забременях с второто, детето тръгна на детска градина,  тежко мое състояние след раждането, майка ми си замина след раждането, девера ми почина и целия тоя низ от събития просто си оказа въздействието върху детето ми

А иначе с детската градина не сме имали проблем - отиде и не искаше да си ходи, но има проблем с дисциплината в самата група. А групите не са големи - 25 деца с 2 възпитателки
А за самата семейнан атмосфера - опитвам се да направя дома си едно уютно гнездо за всички нас изключвайки проблемите и най главната точка е спокойствието на децата ни - строг дневен режим , здравословен режим на хранене, много разходки, игри на двора, занимания в детската стая и четене на книжки.
Обграждаме ги с много любов и всичките ми усилия в тази насока бяха възнаградени ,тъй като детето овъпреки проблемното си заболяване поне в къщи се чувства щастливо!!

# 40
  • София

Според няколкото сайта, в който четох - няма връзка м/у лошата семейна среда и хиперактивността. Но може би стреса задълбочава проблемите.

# 41
Забравих само да напиша че събитията които изреждам се случиха в рамките на една година  и си мисля че ние възрастните не смем спосбни да се справим с толкова много наведнъж, а какво остава с едно малко дете на 2-3 години (тогава)

# 42

Ами като се замислям, стреса се поражда от самото поведение на детето.Адски е трудно с такова дете да спазваш някакъв график и часове .Това е много изнервящо и лесно нещата излизат от контрол.

# 43
  • София, "Младост 3"
съжалявам, че нямам време да чета повече по този изкл.интересен въпрос - за хиперактивността
да споделя с какво впечатление останах - че се води заболяване на нервната система, щом дори се налага медикаментозно лечение...все пак това което предписват не са лукчета!
но не става ясно дали е продиктувано от нещо или не - оставам с впечатлението, че не е  - защото в противен случай не биха предписвали лекарства, а смяна на средата - т.е. не се приема, че заболяването се влияе от средата... От режима на живот - да, но не и от самата среда...
Това което аз не си изясних е - има ли лечение - както напр. се лекуват неврози и тем подобни - или само може да се тушира болестта и да се поддържа едно добро състояние?

# 44
  • София, "Младост 3"
лошото на тази тема е че отключва страховете на майчетата и много майки на буйни деца започват да се ошашкват излишно  Neutral Face

Общи условия

Активация на акаунт