Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 207 774
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 750
Снощи вече нарисувахме и оцветихме една. За сега се забавлява.

# 751
Радвам се  suny68   Hug Колекцията  ще я допълвам ежедневно  Party
Ако някой има  интересни   материали или идеи     нека  ги  сподели  Crazy

# 752
Като упражнения за фината моторика позната рехабилитаторка ми препоръча да смеся боб и леща в купичка и да го карам да ги разделя зрънце по зрънце само с три пръста първо с едната, после с другата ръка, като не си помага. Също така низане на мъниста с различни размери.

# 753
  • София
bluevelvet   bouquet  и аз ти благодаря.

Имам идеи, но не са мои  Embarassed.Научиха ме.Аз само ги доразвивам.Ще поразкажа - може на някого да са полезни.В момента учим домашни и диви животни.На един голям лист нарисувахме заедно с детето една гора с езерце.В гората нарисувахме дървета, гъбки, тревичка.На друг голам лист нарисувахме къща, и селскостопански двор - ограда.Изваждам една дребна животинка и я слагаме там където живее.Дивите в гората, а домашните в дворчето на къщата.Малките кукли живеят в самата къща, а водните животинки в езерцето.Така смятам, че по добре ще схванем идеята за диви и домашни животни.
Също така съм си изрязала от най различни рекламни книжленца картинки на храни, напитки, мебели, електроуреди, колички.Тях ги класифицираме по групи.Също така - кое е излишно, кое не е.Тези неща много му харесват.Все още имат по скоро обучителен характер, но при него са и с интерес.

# 754
Животните ги учихме миналата зима  ..тогава  всичко ни беше доста по трудно.Учихме   диви  животни ,домашни,насекоми ,риби ,птици, общо  взето  всичко  .Учисе  всеки дял по отделно като  от детето се  изисква да ги познава  и да знае обшите неща   за животното.
Пример : Заек (тялото на  заека лапички  уста  остри зъбки очи и тн )  Какво яде(хрупка   с  зъбките)-зеле марули репички  и тн  Къде  живее?   (има два  вида  такива които са диви(гората) и     домашни (вкъщи)За целта купих  Ферма  детска  и     Диви  животни  с  гора  Mr. Green
Да  се включа и аз   Laughing

# 755
  • София
Права си, също така всяко едно животно да го показваме в различен вариант.На снимка, нарисувано, от книжка, и то от различни художници нарисувана в рзлични варианти.Зоопарка е страхотно място за обучение.На анимационни филмчета, плюшени играчки / с тях става по лесна играта с какво яде и къде са ми големите уши на зайко, или зайко яде морков.Селският туризъм - /ако все още има село с живи животни в кошарата/.В зоопарка хранихме зайците и сърничките с трева.Баба меца и маймунките ядоха моркови, солетки и зрънчо.Там има и жив контакт с дивата природа.

# 756
     Ето един линк на руски: Развиващи методики - мислене, памет, внимание, реч, творчество, самоконтрол, четене и писане.
http://adalin.mospsy.ru/l_01_00.shtml
     Ние разделяме в 4 чашки мозайката по цветове или я подреждаме на решетката по цветове в редички. Освен това слагам боб в малка чашка, който внимателно трябва да пресипе в друга празна чашка без да падне на масата.

# 757
  • София
Сетих се още нещо.Купих му "Черен петър".Там има професийте - по две карти за професия например готвач и готвачка.Почнахме ги от онзи ден.Почнах аз да правя вечерята, на масата изсипах кукленските играчки за готвене на каката.Дадох му бисквити и бонбонки и му вързах престилка.И аз си вързах престилка.Обясних му, че е готвач, а аз готвачка.Почнахме да режем - той бисквити, аз картофи.Дадох му разни шишенца със сол и олио /наужким/ и бъркахме манджите.Той на детско котлонче, аз на истинско.Накрая тържественно сипахме от неговата танджерка в неговите чинийки и заедно изядохме нарязаните бисквити с лъжички за кафе.Показах му картите на готвача и готвачката и обясних Той е готвач, Тя е готвачка Ние сме готвачи.Вечерта гледайки ТВ в една реклама един готвач бъркаше крем за да направи шоколад.И аз веднага се възползвах да му кажа - ето готвач.

Лаборантите ще ги разиграем с шишенца с вода и боя за яйца на прах.Ще сложим и гумени ръкавици, ще гледаме през микроскоп от руло от тоалетна хартия.Моряка смятам да разиграем с надуваемата лодка от морето.

Лекаря ясно.Строителя - ще вкарам в банята отпадъците дето ми останаха от ремонта на балкона и ще мажем с мистрията кал на тухлите.

Ще се опитам освен обяснения да прокарам и няколко въпроса и няколко глагола.Дано стане.
За нас е най важно всичко да бъде поднесено във вид на игра./За аутиста/

# 758
  • София
sladko pate,   благодаря и на теб   bouquet

Линка ти е много хубав.Дойдоха ми нови идеи.Отивам да ги пробвам.

# 759
Чудесни идеи и материали    bouquet

Да добавя :

http://picasaweb.google.bg/milynaivanova/FTEkJI?authkey=kFQSIsNJYEA

Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 15:06 от teis

# 760
   Много хубави материали.Благодаря на всички!  bouquet

# 761
  • София
И аз благодаря за материалите!

# 762
Благодаря на teis    споделените материали   bouquet

Имам още една папка   и нея мога да кача  но най  вероятно утре  ще е...от не я  също могат да се черпят идеи  не е задължително  да принтирате ,а просто  да  "крадете"идеите на руски   и   английски са   така че    са лесно разбираеми .

Нека    споделянето продължи   ...и  всеки да покаже снима  с какви материали  работи   за подобряването на говора  .

Да се похваля  Embarassed  при нас нещата  вървят   много  добре    говорим много   и  се учим да разказваме и преразказваме ..трудно   ние  но  напредваме  Hug

Последна редакция: пт, 30 ное 2007, 18:22 от bluevelvet

# 763
Аз трябва да благодаря.   bouquet
Още съм "новобранец" и се "лутам".  Embarassed
Линковете са ми безкрайно полезни. Темата е истинско информационно съкровище ( изкарах термин  чудо  Crazy).

Това, което съм пуснала ползваме ( Чочи е на 4 г и 4м). Тези дни ще кача няколко странички които не ползваме, защото ми се струват сложни. Мисля, че все още е малък за тях. По-дребни фигурки подредени в редове -  гъбки, пеперудки и др. Пак са пунктир и за довършване.

Гледаме се двамата и вечно не съм в час кое и как.  Embarassed Пластелинът се оказа моят препъни камък. Аз самата не съм особено сръчна в ръцете и освен маса, морков, портокал, дърво ( с портокали  Laughing) ... Моля за идеи и напътствия, какво и как с това меко и трудно чудо. Сюжетно ли се правят фигурки примерно няколко плода, няколко зеленчука, няколко животни или един с детаили (дръжки, листа и др.). Нещо по модел, да гледа и да го направи или по памет? Ще съм благодарна на всякаква информация по темата .

# 764
Тази вечер в книжарница "Пингвините "видях едни плакати,няколко вида бяха,диви животни,сладководни риби,детската стая и един с континентите.Ще купя някой от тях може и да са от полза. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт