Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 207 803
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 765
От тези  плакати   имаме  доста  ..   ,диви  животни, класна стая ,   плодове,зеленчуци,азбука геометрични фигури . Препоръчвам ти да взимаш ламинираните    пак са  големи   и   на задната страна има    въпроси  за детето , на азбуката има   да пише  буквите по пунктир  след   това се забърсва лесно с гъба или салфетка   фигурите е по същия начин ,плодовете има детска кръстословица   за която  още ние  рано.Запазват се  като са  ламинирани   нашите са на  Гея Либрис  повечето  са от Хеликон и  Пингвини.
Ето за тези табла говоря  http://www.gealibris.com/index.php

.........................................

Табла с различни учебни теми за индивидуална работа. Ламинираната им повърхност дава възможност на детето да пише върху тях, без да се страхува, че ще сбърка ­ само с едно изтриване на салфетката и упражнението може да се повтори стотици пъти от десетки деца.

# 766
Благодаря,наистина са интересни а пък и щом са ламинирани поне няма да се късат.Ще комбинирам нещо и от двата вида.

# 767
Всичко това е мн.хубаво, но за по-малки деца. Моля, ако някой има опит с петокласник да ми помогне със съвет. Много ми е трудно да го науча да прави писмен преразказ. Не може да си изрази мислите писмено, устно се справя мн.добре, но като трябва да го напише блокира и непрекъснато повтаря, описва разбъркано събитията и въобще нищо не се разбира.

# 768
"нарисувайте" преразказа - направете го на картинки - първо това се случва , после това, после това, после това....

После подредете картинките пред него и го накрарай да опише картинките с текст.
нещо от рода на :
майката на червената шапчица и дава кошничката (картинка на майката и момиченцето)
в кошничката има мляко и курабийки (картинка на кошничката с мляко и курабийки)
червената шапчица тръгва по пътя (картинка с момиченцето на пътечката)
и т.н. и т.н.

т.е. рисувате всяка стъпка от приказката. После подреждате картинките в правилния ред и после слагате надписите да  описвате картинките. После гледате правилно подредените картинки и сглобявате всичко това в преразказ в тетрадката.
Картинките не трябва ти да ги рисуваш, а сина ти  Wink

# 769
Благодаря ще пробваме, рисуването е единственото което може да го задържи на едно място.

# 770
  • София
          И аз имам хиперактивен петокласник и е изключително трудно се работи с него. Знам от опит, защото ходим на училище само за интеграция. Ако майка му не му преподава  в къщи е загубен.
          Като гледам какво пише Валя все  едно виждам моя Станислав. Не може да пише, а иначе е световен рекордьор по бърборене. А с червената шапчица няма как да минем. Сега сме на някакви идиотски компютърни игри, на които целта е да убиеш колкото се може повече терористи.
А и такива филми гледа. Уж детски, уж анимация, но като се загледаш в тях  -  Ужас.
          Сигурно се питате защо му позволяваме това. И аз не знам. Нали се стремим да е като другите. А тези игри и филми ги играят и гледат всички деца. Откъде да знам дали е правилно. И понеже не знам, всичко това ме измъчва и ме кара да пиша в тези форуми. Ей така, да ми олекне...

# 771
 На моя юнак му пускам само някакви почти бебешки филми. С едни зайчета, мечета и кротичките им игри. Не му харесват много, но пред алтернативата да не гледа се съгласява.
 Ако гледа някой екшън анимация после на брат му д..е  да му яко!

# 772
Преблема с телевизията не е толкова какво гледат, а дали въобще гледат. разбира се - на деца не трябва да се разрешава да гледат насилие, сцени които не биха разбрали и т.н. и т.н.
Но и обрзователно да е филмчето - стоенето пред телевизора стимулира лошо някои  деца. Сменянето на картинките...ако ще и новините да са.
Има семейства където телевизора работи нон-стоп, независимо дали някой го гледа. това създава един много лош фон от стимули при децата - уж не го гледат... 
Всяко дете реагира различно на телевизията - колко е "достатъчно" сами мое да прецените като си направите малко експерименти.
Моето дете примерно поставено пред телевизора заспива почти веднага. Независимо както ще пусна. Но и у дома телевизия не се гледа, пускаме понякога филми и това е. Децата ми имат достатъчно проблеми и прекалено голяма нужда да бъдат изкарани навън да играят за да им губя времето с телевизия. освен това телевизията има и една страшно лоша черта - като пуснет телевизора децата гледат него, а не нас.  А ние си намираме какво да свършим... т.е. ако имаме да готвим, няма да вземем детето, да го сложим до нас на кухненския плот и да готвим заедно, а ще си вършим работата сами доакто то гледа...ако имаме да перем, няма да го сложим до нас в банята да пере и плиска, а ще го оставим пред телевизора... Ей това е голяма грешка.
Децата от всички възрасти могат да бъдат включвани в това което правим - голямото дете може да си пере чорапите, малкото може да сложим да си къпе куклата... или да му дадем бои с които да "Боядива"  плочките в банята докато перем. Така няма детето да е изолирано от нас, няма да получава "лошата" стимулация на телевизията, ще имаме повече време да му обърнем внимание, да го научим нещо ново или да му споделим някоя тайна. Или да му разкажем как сме направили някоя беля каот малки  Mr. Green
Разбира се, има моменти когато искаме да си заключим децата в гардероба  Embarassed и да останем сами... обаче в такива моменти по добре да излезем навън с тях, а не да ги слагаме пред телевизора. Или да отворим книжка с картинки и да им четем. Това за тях е много по-полезно от това да гледат 2 глупави кучета или костенурките нинжда...
Та във всичкото което изписах, исках да кажа Embarassed, че гледането на телевизията от децата, не е проблем на децата, а проблем, че ние искаме да се оттървем от тях. И го правим по грешния начин... те се хипнотезират от получената стимулация и почват да я искамт още и още...или знаейки, че ние ще вършим нещо и няма да им обръщаме внимание и ще скучаят, почват да настояват за филмче.

# 773
тук има статии защо малките деца не трябва да гледат никаква телевизия, как мозъчните връзки се създават на неправилните места и връзката и с дефицита на вниманието
http://www.mindfully.org/Health/2004/ADHD-TV-Link5apr04.htm

# 774
тук има статии защо малките деца не трябва да гледат никаква телевизия, как мозъчните връзки се създават на неправилните места и връзката и с дефицита на вниманието
http://www.mindfully.org/Health/2004/ADHD-TV-Link5apr04.htm

ако някой може и има възможност да преведе / не всичко разбира се / ще съм много благодарна

# 775
Мариан Георгиев,за съжаление си прав. Confused
Голямата ми дъщеря е на 15 и когато беше малка,детскити филми си бяха наистина детски.Малката ми е на 3 години и все гледам да и пускам от компютъра Пинко-розовата пантера,Том и Джери и др. подобни анимации,за да избягваме насилието .Но не успявам всеки път.Тя расте и започва сама да си избира. Rolling Eyes

# 776
  • Варна
 Моля тези , които лекуват децата си с КОНЦЕРТА  да споделят какъв е ефекта .  Според нашия невролог  това е единственият вариант .   

# 777
И аз бих искала да разбера нещо повече за Концерта. Май и на нас ще ни се наложи да го пием.

# 778
Здравейте!!!

Започнахме да приемаме Концерта от 24 ноември.Приемахме го три дни и след това се разболяхме и се наложи да пием антиб. и разни смучещи за гърло.Консултирах се с Топалова понеже тя ни препоръча Концерта и тя ни каза че няма смисъл да го пием когато сме болнички.Лекувахме се седмица и от понеделник (от 3 декември ) приемаме медикамента Концерта всеки ден.Забелязвам лека промяна в поведението на Жорито-стана по-чувствителен спрямо околните,дописва си домашните -сам изявява желание да пише диктовки с математиката сме добре. Тъй като сменихме училището и новата ни класна е по-стрикна което мисля че е добре,Жорито също я харесва,с ресурсната добре се сработи.Общо взето наблюдавам лека промяна засега.До колкото знам ефекта идва от втората трета седмица.Няколко пъти Жорито сам проявява желание да чете приказки в клас.Класната няколко пъти го хвали.Само да видите щастливото личице на Жорито..... Peace Peace  PeaceЗа странични ефекти не мога да кажа все още нищо.Вечер малко по-късно заспива .......не съм убедена че е от медикамента.Надявам се следващата седмица ще има по-големи резултати.....Непременно ще пиша.Листовката от медикамента е доста голяма ще помисля  newsm78 newsm78  как да я пусна тук за да е в полза на всички........

# 779
Здравейте  прибавих    нови материали    включват  -Определяне на   дължина ,големина ,броене,цифри ,цветове ,Кой е  излишния  предмет от показаните  на реда?   и   др  полезни неща 
от които може да черпите идеи   Simple Smile

http://picasaweb.google.bg/DesislavaPeeva79/MotorikaLogika

Общи условия

Активация на акаунт