Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 208 076
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 840
Здравейте, всички!
Аз съм вече една силно объркана и изморена от учителски критики мама  Tired.
Виктор- обекта на нашите пререкания. През ден получавам бележки и мейли от учителката му " не слуша, несредоточен, става и се разхожда по време на урок, не иска да пише, не иска да рисува, не взима участие, пречи, пречи, пречи, на слуша.....  #Cussing out" Не обичал колективни игри, не участвал когато го молела.
Навсичкото отгоре тук, където живеем е длъжен да тръгне на у-ще този септември. Говоря с тях да го оставят още година, но не може " много е голям"  Shocked да лятото става на 6г. и не може да остане още в градина. И по този повод трябва да научи азбуката, да пише името си и лесни думички и цифрите. Както и да прави връзка между количество предмити и цифрата.Съгласна съм, че проблем има- няма никакво желание да пише и рисува. Няма желание да учи. Старая се под формата на игра да вкарвам такива елементи. Но е много трудно...
Другият месец ни предстой комисия да преценят дали и хиперактивен. Но имам чувството, че говорим за различни деца. В къщи и въобще с нас е кротък, винаги усмихнат и общителен. Много обича да помага. Няма нищо напротив да си дели играчките с приятели.

И за него казват "такова дете не сме имали"...

# 841
 Тали дан, мога само да ти съчувствам и разбирам! Аз съм в същото положение. Вчера платих на учителката очилата, онзи ден и ремонтирах синджира. Постоянно обръща чинове или стои скрит под тях. За обучение и дума не става. Децата го сочат с пръст и като ме видят от далече започват да се оплакват.
 И аз вече се уморих от критики. Дано някога се кротнат. Но до кога ще издържим ние не е ясно...

# 842
Мили мами, критиките тепърва предстоят. Въоръжете се със здрави нерви и търпение. Вземете мерки и потърсете адекватна помощ за децата си. Като за начало Ви съветвам да потърсите помощ от специалисти, а и от всеки, който би Ви я предложил. А също така всекидневни , постоянни занимания с детето. Тук във форума ще намерите много информация и полезни съвети. Кураж!!!!

# 843
galq  Hug. И мен това ме съкрушава. И него го сочат и не един път съм чувала реплики по негов адрес "малък, не знае, не може, глупав...". Когато мога винаги им обеснявам, че той е различен, но не е лош. Лепали са му етикет и това е! Разкажи, моляте как реагираш ти.

suny68, колкото и да ми е мъчно и трудно знам че си права. Все си мисля, че вече съм чула всичко, уви не... Както вече казах, на нас ни предстой комисия от психолози и социални работници да видим какво ще кажат и съответно как ще процедират занапред.

# 844
  • София и там където не се пуши
И друг път съм го казала, вземете бонбони почерпете децата, опитайте се самите ви деца да черпят. Кажете, че сте горди, че вашите деца са с такива добри деца. И от учителката зависи отношенията на децата, сменете учителката. Поседете малко в училище.

Моят от малък имаше късмет да е сред чудесни учителки. Е за месец и половина в първи клас беше ад. Смених я - гадна проста учителка. Такива не трябва да са учители.

# 845
Къде живееш, че неможеш да си отложиш детето? Моето дете също става на 6 години тази година, но ще сме още поне година в детската градина, после в предучилищна група, та чак тогава ще мислим за 1ви клас. При нас казаха,че може да го задържим колкото искаме в градината и после в предучилищтната с идеята да е готов за масово училище.(сега е в групата на 4 годишните деца - навършващите 4 имам предвид)  Ако искаме на го дадем в специализирано училище може да го направим веднага и без да чакаме.
А аз не мисля, че е добре да казват на децата ни:"малък, не знае, не може, глупав..." - това няма да разреши проблемите им а ще ги задълбочи. По добре да се знае, че трудно се работи с тях и имат нужда от помощ, отколкото да се залъгваме, че са малки или немогат....Децата МОГАТ. Стига да намерим правилния подход към тях.
А ти не се ядосвай - ще минете комисия, ако преценят, че детето неможе да се справи сигурно ще ви пратят в специално училище или ще ви оставят в градината.

# 846
 [desi], живеем в Израел. Вече два месеца си играем на котка и мишка с учителката. Детето може да остане още година в предучилищната (където е сега) само и единствено по нейна препоръка. Значи тя казва, че е съгласна с мен, че той не е готов. Но от друга страна мисли, че е достатъчно голям и не искала да му "губи" година ooooh!.  Според мен, напротив той ще загуби годината ако тръгне сега на у-ще. Съсипва ме факта, че не взимат моето мнение под внимание. Че на учителката й е по- лесно да каже, че той неможе и хич не си дава труд да намери подход към него (тя казва че се опитала, но не успяла, което за мен говори лошо само за нея като професионалист) Истина е че другите деца я обожават. Всички, но не и моето. Търси грешките само в него и в мен разбира се. С една такава мазна усмивка, ми обеснява за поредното му буйство. Опитвам се да не реагирам остро, защо в момента сме в нейни ръце, но пък винаги и казвам какво мисля по въпроса.
А също съм против това децата да го кфалифицират така. Говоря с учителката, тя казва че не толерира такова поведение и не е чула, но Аз съм чула, а и той... Говоря и с него стремя се да го накарам да повярва в себе си и да е уверен, но той предпочита да каже " немога, не искам" ...

# 847
 Тали Дан, от скоро сме в Бургас и срещаме мн трудности. Учителката беше предупредена за състоянието на детето, но пак нещата не вървят. Веднъж седмично ходи на психотерапевт . Беше в група за социализация и какво ли още не. На всичко отгоре има и епилепсия и психиатрите казват, че е опасно да се дават препарати за хиперактивност, за да не се върнат пристъпите.
 Като отивам да го взема, учителката ме чака на вратата. За 3 часа в у-ще с него са се занимавали ресурсната, психолога и учителката му. Всички са разтърсени. Ето сега в 12 ч ще го взема и пак ще ми наговорят...

# 848
Здравейте   малко   полезни материали  от  мен   Laughing

Дидатични игри  -
Повече от 30 книжки  с апликации  на Сутеев  http://www.9954444.ru/forum/viewtopic.php?t=1485
Весели игри   Обучителни     игри  ,и Моя първи   буквар   с  разкошни картинки   

http://www.9954444.ru/forum/viewtopic.php?t=1485

Книжки равиващи паметта   и  вниманието   от тук   http://www.9954444.ru/forum/viewtopic.php?t=1257

http://www.9954444.ru/forum/viewtopic.php?t=1519

http://www.9954444.ru/forum/viewtopic.php?t=3035

http://www.9954444.ru/forum/viewtopic.php?t=3038

Тестове  за деца   http://www.9954444.ru/forum/viewtopic.php?t=1932

http://www.9954444.ru/forum/viewtopic.php?t=1501

И много  много   други  полезни  книги   в  форума   http://www.9954444.ru/forum/viewforum.php?f=18
Безплатни    флаш карти http://www.britishcouncil.pe.kr/?q=taxonomy/term/43

Последна редакция: сб, 02 фев 2008, 13:26 от bluevelvet

# 849
  • Пловдив
Мили майчета, разбирам ви всичките. Ние сме само на 4 години, а и от нас се оплакват нон стоп. Отивам да го взема възможно по- рано от градината, защото той не  ляга на леглата им, но по- рано от 2 - 2,30 следобяд не успявам. И ето - пречел на децата да спят, будели се децата, майките им се оплаквали, че децата им не се наспивали. Хем се пръскам отвътре по шевовете, хем гледам да не настройвам персонала към детето, хем ми е смешно, защото  ако един педагог не може да се справи с кое да е дете, кой би могъл. Пък и като толкова им пречи, да го изведат - все ще се намери едно помещение в тая проклета градина. Ама не - имали си ред , вътрешни правила и т.н.  А още сме само във втора група... какво ще става нататък, ум не ми го побира, но каквото е това.

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 17:21 от mama mariana

# 850
  • София
bluevelvet, много благодаря за времето и усилията, които полагаш и за помощта. Помагалата са много интересни и полезни, дават ми надежда, че стъпка по стъпка, с ежедневна работа, напредък ще има.

# 851
Здравейте момичета,отдавна не съм писала и виждам страхотни неща публикувани-благодаря на bluelvet за усилията!Аз започнах с терапия от Аква Сорс на моята дъщеря и май,започвам да съм почитател на техните продукти.В детската градина продължава да е проблемното дете на госпожите,и тя не обича да спи следобяд,ама това е положението,много не им се,защото има много по-буйни деца от нея,ама нали ние сме си признали проблема та това е важното. Mr. Green

# 852
Здравейте мили мами,при вас намирам много полезна информация.При моя син по големия проблем остава говора с концетрацията започна да се справя ,за говора последното което ми препоръчаха е звукова диагностика ,някой знаели нещо повече за звуковата диагностика?

# 853
  • София и там където не се пуши
Здравейте мили мами,при вас намирам много полезна информация.При моя син по големия проблем остава говора с концетрацията започна да се справя ,за говора последното което ми препоръчаха е звукова диагностика ,някой знаели нещо повече за звуковата диагностика?

Моят син също не говори добре, но за пръв път чувам за такава дигностика.

на госпожите,и тя не обича да спи следобяд,ама това е положението, 

Е с това спане винаги са ме съсипвали при това за голямото ми дете. То просто искаше да си чете

И аз разбира се благодаря на блувелвет - дори разпечатах, някои неща за нашата логопедка и тя благодари.

Последна редакция: вт, 29 яну 2008, 23:02 от dorothy

# 854
Преди години ми казваха, че хиперактивността се израства, с помощта на терапия, много ми се искаше да вярвам, но, като гледах малкия и гюрутията, която вдигахме навсякъде и тръшканиците и търкалянията по земята...тротоарите, кляках на нивото на очите му, обяснявах му, плачехме заедно...после по трямваите куцо, кюраво и сакато ме съветваше да заведа детето на лекар, като че ли не пътувахме от лекаря към логопедката, а от там към психоложката...Сега, около година и нещо по- късно, майчета, бабите в парка го дават за пример колко е послушен, изпълнителен и ако не разбере какво се иска от него или как се прави нещо, вместо да се тръшка, както през старо време, само пита "Какво, как се прави това, обяснете ми"..или "Аз кога ще се науча да правя това..." , преди няколко месеца на рожден ден ме попита "Защо и на мене не ми се разбира като говоря, както на другите деца?", отговорих му, че трябва да изговаря по добре звуците, като е на уроци и той много внимава, полага усилия всеки звук да изговори правилно и когато е съсредоточен изговаря всичко много добре, после пак замъглява "ш"-каштите звуци, но виждам, че ще се научи. От лятото ходим на кино и на театри съвсем спокойно, без да се притеснявам, но от време на време се навеждам към него и му преразказвам сбито какво става, защото знам, че ако изпусне нишката,има опсатност да стане нервен.
Не се отказвайте от всички уроци, упражнения за концентрция и всичко, което правим и ще го израстнат дечицата.

Общи условия

Активация на акаунт