Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 207 430
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 255
 Здравейте мами!
 Скоро ви писах, че при нас нещата са много по- добре след като направихме операция на главичката.
 Да ама не! Който много се хвали и радва...
 Искам да ви питам кой от вас е ползвал услугите на добър детски психолог във Варна? Някой който може да работи с хиперактивни деца. Сега заради епилепсията пием две лекарства и не ми се ще да му даваме още.
 Моля за помощ!

# 256
 Praynig Моят син е на 7 г.  Засега то лекувам при д-р Костадинов  с хомеопатия  - има подобрение .
Някой от вас лекува ли детенцето си с хомеопатия и какви са впечатленията ви ?

# 257
   Мамаша, ако искаш се регистрирай, това само улеснява общуването. В кой град работи този хомеопат?

# 258
Praynig Моят син е на 7 г.  Засега то лекувам при д-р Костадинов  с хомеопатия  - има подобрение .
Някой от вас лекува ли детенцето си с хомеопатия и какви са впечатленията ви ?

Мамаша, при нас нямаше никакъв ефект от хомеопатията.
Дъщеря ми се поуспокои по други причини. Дори хранителните добавки не и помогнаха.
Всяко едно от двете сме пробвали в продължение на 2 месеца.
Пак си има спадове и пикове, но не е като преди.
Много добре и се отраzява ходенето на училище

# 259
 Днес случайно разбрах нещо много интересно. Имало връзка между хиперактивността и фазите на луната.
 Например днес луната не знам какво си правила с Овена и за това децата се очаквало да бъдат особено активни. Как бяха вашите днес за сравнение? В такъв ден трябвало да се осигурят много физически натоварвания, за да се изразходи допълнителната енергия.
 Имало и лунен календар, от който може да получим инфо и да сме подготвени за "по-ярките" дни. Кой знае повече за това? Вече съм готова на всичко!
 Моля, помогнете и в издирването на детски психолог във Варна!

# 260
  • София
qalq,защо не потърсиш детски психолог в Ресурсния център във Варна.Ние например като минахме на комисия към РИО,ни назначиха работа с психолог от този център.Не знам във Варна как стоят нещата,но Ресурсен център със сигурност има. Peace

# 261
 Благодаря ти, Валенце, за бързия отговор. Сигурно имаш право за ресурсния център, но вече не ми се ходи при кой да е. Психолози във Варна колко щеш, но никой нищо не прави според мен. Говорят  ми и аз им говоря и накрая са възмутени от детето. Вече ми писна да гледам безумните погледи на познати и непознати, да се сблъсквам с тяхното отношение. Спрях да обяснявам, че това е заболяване и няма застраховка за нищо! Но не мога да приема, че трябва да се притеснявам пред така наречен специалист и тепърва да му разкривам що е то хиперактивност.
 Съжалявам за лиричното отклонение, но наистина ми писна! Който може да помага, моля!
 Какво правите с хиперактивните си деца? Бабите искат ли да ги гледат? И кой психолог е постигнал нещо?

# 262
  • София
Ох,разбирам те добре,но наистина не мога да те посъветвам друго. ConfusedНие в петък имаме първо занятие с психолог,момчето ми изглежда свястно,а и чух все хубави неща за него,пък ще видим.Може би трябва да се допиташ и до Friend,той е от Варна,но не знам дали детенцето му посещава и психолог,защото е мъничко още.Но не пречи да го питаш.
Да ви кажа-ние си закупихме Брайн Бустър,в аптеката даже го имаше в наличност,та не се наложи да го поръчваме.е,взехме го за 44лв,но не ми се отлагаше повече.Лошото е,че Буби го пиеше преди една година,но не помня с колко мл започнахме,сега почнах да и давам по 2,5мл и смятам постепенно да стигнем до 5мл.Вие как мислите?

# 263
Здравейте,

От доста време се боря с хиперактивния синфром на Марти, той е вече на 6 год. и половина и заедно с учителките му стигнахме до решението да го отложим от училище ( засега с една год.) С логопеди, психолог работим от повече от година и половина, брейн бустър давахме около 7- 8 месеца и на плуване ходим от година. Всичко това дава ефект и е все по- контролируем и повече с акъла си, но стигнах до извода, че само коригираща терашия не е достатъчна, за да даде желания ефект и от 10 дена давам и прозак по схема. Не се плашете, антидепресант е, не се препоръчва за деца под 18 год., лекар ни го изписа и ми го изпрастиха от щатите и Мартин започна да напредва още по- бързо, повече ме рабира, кто му кажа , че нещо не може и защо, по- малко се тръшка и учителките казват, че толкова концентриран не е бил никога. Сам иска вечер да пишем цифри , букви и да чете срички, разказва с повече изречения и прави изводи сам. Антидепресанта се отказва по схема, действа с натрупване и се взема на 2 до 3 сесии в рамките на 2 години, когато децата са най - податливи, след това вероятно щяло да ни се наложи в поберитета. Длъжна бях да опитамот всичко за това дете и затова предприех и тази стъпка, въпреки многото и опасни странични ефекти, за които може да се прочете. Реших да предпиема и процес на хелиране, поръчах да ми изпратят от щатите и дехилаторите: dimercaptopropane sulfonate и dimercaptosussinic acid, както и витамините DMG i Methylsulphonyl mentane. Каквото и да става, знам, че съм направила всичко, което е възможно.

# 264
мислите ли че с медикаментозно лечение всичко ще се оправи на нас доктор Терзиев от клиника по детско юношеска психиатриа Свети Никола ни посъветва да не лекуваме сина ни с лекарства

# 265
  • sofia
мислите ли че с медикаментозно лечение всичко ще се оправи на нас доктор Терзиев от клиника по детско юношеска психиатриа Свети Никола ни посъветва да не лекуваме сина ни с лекарства

А как ви посъветва др. Терзиев да постъпите?

# 266
Те от Св. Никола са абсолютно против медикаментозното лечение, за витаминте казват, че и стях, и без тях - все тая, но щом ги посещавате, знаете, че тяхното лечение е само на книга, диагностицират и толкова...ами, струва ми се, че и ние с вас вече можем да диагностицираме и дори бихме могли да дадем конкретни препоръки за действие. Още в началото, като открих, че имаме проблем, една майка ми каза, че ще чуя много неща от лекари, но с течение на времето, ще се науча да отсявам...да, виждам, че децата с хиперактивност,се нуждаят точно от антидепресанти...степента им трвожност е много голяма и за нас необоснована, антидепресантите спомагат за успокоението им и за повишаване на настроението...и така е възможно да си дойдат на мястото нещата. Задължително обаче да се вземат по схема, направена от невролог, както и се отказват по схема. Иначе коригиращата терапия - работа с логопеди, психолози, спорт..не лекува проблема..само леко коригира. Те, в Св. Никола са на заплата, описват деца като нашите в картоните си..и не живеят с нашите деца .....

# 267
  • густо майна Филибето
Здравейте,
....Реших да предпиема и процес на хелиране, поръчах да ми изпратят от щатите и дехилаторите: dimercaptopropane sulfonate и dimercaptosussinic acid, както и витамините DMG i Methylsulphonyl mentane. Каквото и да става, знам, че съм направила всичко, което е възможно.

DMPS и DMSA са опасни медикаменти и използването им трябва да е крайно внимателно. Работите ли с лекар? От това , което съм прочела по въпроса знам, че ако нивото на глутатиона не е достатъчно високо, свързаните тежки метали не могат да се отведат навън, а отиват в мозъка, откъдето извеждането им е невъзможно. В крайна сметка резултата може да е обратен на очакваното. Хелатори започват да се използват едва след като са решени всички други проблеми - пълна детоксикация на организма. Това е по DAN!  протокола. Освен това е безумие да се предприеме такова нещо без необходимите изследвания, преди хелирането и съпътстващите го. Ако четете руски, вижте това http://www.autismwebsite.ru/Treatment_Options_for_Mercury.htm#&# … 94;ии
ПРи хелиране се приемат много витамини в мегадози, DMG(аминокиселина - глицин) изобщо не е достатъчна.

# 268
Доктор Терзиев ни даде съвет да се работи с детето така че то да бъде ангажирано ежедневно с някакви задачикогато изпълни всичко без естествено да е претоварено да го стимулираме също така изказа мнение че с времетд хиперактивноста ще отшуми но липсата на концентрация не напълно с две думи оправяйте се както можете

# 269
Kezaja, не мога да повярвам, че те виждам и толкова се радвам Hug Често си мисля за вас и бях решила да ти пиша на пощата. Защо реши да отлагаш Марти от училище, аз съм го виждала и мисля, че доста е напреднал и е в час с много неща. Нашата логопедка наскоро се отказа да работи с Мими, защото на този етап няма какво повече да и даде. Оставало да разказват по картинки, но тя има още да наваксва с речта. Изготвила ни е програма, с която ние да работим у дома с нея. И си обещахме, че след няколко месеца отново ще започнем работа при тази жена. Иначе е невероятна. Тя научи Мими на всички предлози, да прави изречения, а те са вече доста дълги, но за жалост много неправилни. Говори като циганче. От скоро по предписание на невролог Мими пие тиоридазин и невробекс. Но да ти кажа честно, изобщо не и действа успокоително. Може би съня и се подобри само. Невроложката казва, че действа с натрупване и да имаме търпение. Тя мисли, че детето не е толкова зле и ще успеем да я пуснем в първи клас с връстниците и. Дано да стане така. А за антидепресанта, какво да ти кажа? Моята дъщеря определено няма нужда сякаш от такова лекарство. Тя постоянно се смее. Често без причина, което мен много ме травмира. Много рядко изпада в тревожност. Подкрепям те! Hug Познавам те лично и знам, колко много сили хвърляш в тази борба. Знам, че ще успееш!
От следващата седмица и ние тръгваме на психолог. Тук в Пловдив ми трябваше цяла година да намеря такъв. Е, вече си имаме. Grinning На 3-ти ще е първата ни среща. Ще ми се да я запиша и на Монтесори терапия. Тук я има само в "Звънче". Скоро ще разполагам с лична кола и започвам здрава борба със зъби и нокти. Мисля да я водя често до София, при Оля и на конен спорт. Ще ти се обадя. Между другото утре с мъжа ми ще сме в София, искаш ли да пием кафе и да се видим?

Общи условия

Активация на акаунт