Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви бяха симптомите на детето и как успяхте да постигнете напредък?
Какво представлява Хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD) и как се лекува?
Какви са разликите между темпераментните деца, палавите деца и хиперактивните деца?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви бяха симптомите на детето и как успяхте да постигнете напредък?
-
Какво представлява Хиперактивност с дефицит на вниманието (ADHD) и как се лекува?
-
Какви са разликите между темпераментните деца, палавите деца и хиперактивните деца?
Разликата между по-темпераментните деца и тези с хиперактивност е наличието на средна до силна дефицит на вниманието при децата с ADHD. Палавниците могат да проявяват инат и изблици на гняв, но това обикновено отслабва след третата година. Разликата между палавите деца и хиперактивните е значителна. Палавите деца имат интереси, които могат да ги ангажират за продължителен период от време, докато хиперактивните деца често се борят с активно внимание. Хиперактивните деца обикновено проявяват нарушения във всички познавателни функции, докато палавниците показват разбиране на условията и средата около тях.
-
Необходимо ли е медикаментозно лечение за деца с хиперактивност?
-
Защо препоръчаха да се използва само един език?
Моят син е на 7 г. Засега то лекувам при д-р Костадинов с хомеопатия - има подобрение .
Често си мисля за вас и бях решила да ти пиша на пощата. Защо реши да отлагаш Марти от училище, аз съм го виждала и мисля, че доста е напреднал и е в час с много неща. Нашата логопедка наскоро се отказа да работи с Мими, защото на този етап няма какво повече да и даде. Оставало да разказват по картинки, но тя има още да наваксва с речта. Изготвила ни е програма, с която ние да работим у дома с нея. И си обещахме, че след няколко месеца отново ще започнем работа при тази жена. Иначе е невероятна. Тя научи Мими на всички предлози, да прави изречения, а те са вече доста дълги, но за жалост много неправилни. Говори като циганче. От скоро по предписание на невролог Мими пие тиоридазин и невробекс. Но да ти кажа честно, изобщо не и действа успокоително. Може би съня и се подобри само. Невроложката казва, че действа с натрупване и да имаме търпение. Тя мисли, че детето не е толкова зле и ще успеем да я пуснем в първи клас с връстниците и. Дано да стане така. А за антидепресанта, какво да ти кажа? Моята дъщеря определено няма нужда сякаш от такова лекарство. Тя постоянно се смее. Често без причина, което мен много ме травмира. Много рядко изпада в тревожност. Подкрепям те!
На 3-ти ще е първата ни среща. Ще ми се да я запиша и на Монтесори терапия. Тук я има само в "Звънче". Скоро ще разполагам с лична кола и започвам здрава борба със зъби и нокти. Мисля да я водя често до София, при Оля и на конен спорт. Ще ти се обадя. Между другото утре с мъжа ми ще сме в София, искаш ли да пием кафе и да се видим?