Хиперактивност с дефицит на концентрация

• 207 841
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте всички!
Спешно ми трябва Ризатарун, но както всички знаете - няма го в България. Някой има ли представа колко струва в Германия, има ли го в други държави, има ли генерично име това лекарство? Ще Ви бъда много благодарна, ако ми помогнете! Благодаря Ви предварително.

# 526
По  повод наказанието    ще ми се и аз да споделя малко  ... Дани  до   4  год      не можеше  да  говори   нормално  като за възрастта си имаше   много богат  пасивен речник    плод на много  работа  от страна  на логопед и   с моя  помощ .Но  до там  тк    първата логопедка    вдигаше и  ръце и казваше  " Ами на  човека  командва положението "Наложи  се  да  сменя  логопеда ..и трябваше да  търся..  докато открих сегашната   ни специалистка.Тя използва наказания    да кажем да стои прав  ...или    да клекне   20 пъти      в началото  ми беше ужасно  трудно.. но по този начин  той осъзна   как  трябва да се  държи(и най   малкото   че  неискаше  да  го наказва ..така  50 минути урок  изкарвахме   без   викане   скимтене и    ставане сядане  тропане и за каквото се сетите ) и  че  ако стои   мирно и  слуша Няма да има наказанияВече  говорим и   разказваме приказки   .Когато слуша и изпълни  всичко   му дава  една играчка   която  той си избере   котлони  да  приготви  ядене или акордеон  да свири   Но той  знае   че това е награда за положения   труд .И накрая  да кажа  без дисциплина повярвайте ми нищо не става  разбира се трябва подход към детето  ...
Трябва да има респект   към     неговия  учител ...не страх Naughty

Последна редакция: пн, 08 окт 2007, 10:43 от bluevelvet

# 527
Малко в страни от разискваните въпроси, ще пусна едно съобщение за майчетата , които имат желание да се включат.

Hug

Център за рехабилитация и интеграция на лица с проблеми от аутистичния спектър
провежда изследване върху използваните у нас различни биомедицински подходи за лечение на деца и младежи с аутизъм. Такова изследване няма провеждано в България. Данните от него ще ни позволят да получим обективна информация за ефективността на различни подходи, която ще бъде популяризирана сред всички заинтересовани (родители, психолози, лекари, логопеди, учители и др.)
За да получим достоверни резултати от провеждането на това изследване се нуждаем от Вашето съдействие – вие, родителите на децата и младежите с проблеми от аутистичния спектър! Всичко, което се очаква от вас, е да попълните един въпросник, който ще ви бъде изпратен по удобен за вас начин, след като се свържете с нас.

Можете да се свържете с нас на:

Тел.: 02/920 24 93
e-mail: any.atanasova@gmail.com
       nikolova.vania@gmail.com

# 528
Здравейте всички!
Спешно ми трябва Ризатарун, но както всички знаете - няма го в България. Някой има ли представа колко струва в Германия, има ли го в други държави, има ли генерично име това лекарство? Ще Ви бъда много благодарна, ако ми помогнете! Благодаря Ви предварително.
преди 2 год.струваше 24-26 евро в Германия-1 опаковка/30 шишенца/

# 529
Здравейте всички!
преди 2 год.струваше 24-26 евро в Германия-1 опаковка/30 шишенца/

нека Рика пише и в седмичната тема /с датите от.. до../, там също четат много хора, мисля, че преди имаше майка/и, които искаха да услужат с този медикамент, ставаше дума и за годността му, която е голяма, много години...

# 530
здравеите ние сме от варна.по всички статии които четем смятаме че нашето дете сьщо има хиперактивност с липса на концентрация.ако може някой да ни препорьча добьр специалист от варна или софия кьм когото да се обьрнем за помощ.

# 531
Във Варна имате Карин дом, в София - клиника СВ. Никола - доста е писано там - има мами от Варна - те ще ви насочат- Мартинче, Ванчето..

# 532
Здравей, monkanik! Росонери вече правилно те е насочила за Карин дом. Но първо те съветвам все пак да посетите специалистите - детски психолог, детски психиатър, детски невролог. В Карин дом има психолози, логопеди, педагози, които биха ти дали насоки как да се занимаваш с детето. Не казваш на колко годинки е детенце? Опиши ни какво прави, какво не прави. Ние сме със същата диагноза, и мисля, че взаимно можем да си бъдем полезни  Hug

# 533
нашето дете е на 3год.и 10м.ходихме в карин дом но ни казаха че трябва да го прегледа лекар-невролог.водихме го на психолог и психиятьр но те казват че няма проблем.той ходи на детска градина и там с него се занимават логопед и ресурсен учител но няма подобрение.все още не говори,казва само отделни думи но ги изговаря неправилно.цял ден не се спира за 10мин.като навита пружинка е.трудно заспива и сьнят му е неспокоен.много е нервен и крещи когато се ядоса за нещо.ако знаете някой добър невролог независимо къде е кажете

# 534
За варненските невролози ще си замълча  smile3505
Ние ходихме в Пловдив при д-р Пискова, останахме с добро впечатление. Но те всички предписват успокоителни, може би съвсем в началото оказаха добро влияние...но толкова. После действаха по-зле. Продължително заспиване, липса на емоции...Ако имате възможност идете в София. Софийските майчета ще се включат с координати, предполагам  Peace А това, че психолога и психиатъра не виждат проблем  newsm78, незнам, това че не говори на тази възраст, има проблеми със съня, не се спира...само по себе си говори за проблем. Не искам да те отчайвам, просто трябва да се обърне внимание навреме. Пробвайте и с хомеопатия  Peace

# 535
Опитайте да сложите и детето на безглутеново-без казеинова диета. Това в 90% от случаите след известно време потушава поведенческите проблеми и тръшкането става по-скоро изключение, отколкото правило. При нас и спането нощем се оправи(но след 9 месеца диета) - от събуждане 999 пъти на нощ и средно да спи по 3-4 часа на денонощие сега спи по около 8 на нощ, без да се буди(освен за тоалетнаи да заспива пак). Заспиваше около 2 сутрин, сега заспива около 21.

А и много зависи от психиатрите и психолозите които гледат детето.... АКо те гледат и търсят аутизма в неговорещо почти 4 годишно дете, много често могат да кажат - ами то не е аутист, т.е. няма такъв проблем, но това не изкючва да има друг. Другото е че ако те не са работили с  малки деца със хиперактивност може и да не могат да я определят. Освен това всичко изброено може и да не е хиперактивност. Моето дете примерно не е хиперактивно, няма дефицит на концетрация, но има подобни на вашите проблеми (ние сме със СИД)

# 536
Благодаря Ви за информацията. Става въпрос за детенце на 4 г. Майка му ме помоли да намеря лекарството. Колкото до лекари-специалисти в тази област - най-добрите детски невролози за тези проблеми са в МБАЛ "Св.Наум" - на 4-ти км в гр.София. Един от тях е доц.Божинова, която е и национален консултант. Ако тази информация бъде в полза на някое мамче ще бъда доволна. Страхотен сайт е направен. Винаги съм била на мнение, че майките са голяма сила, познават най-добре децата си и са по-добри от лекарите понякога. Дано децата Ви да се оправят, желая Ви много сили за да издържите трудностите, които са пред Вас. Благодаря Ви!

# 537
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА ОТ ТОЗИ СТРАХОТЕН ФОРУМ!!!

СИНЪТ МИ Е НА ОСЕМ ГОДИНИ И Е ВЪВ ВТОРИ КЛАС.ОТ ПЪРВИ СМЕ СЪС СИМПТОМИ НА ADHD.ОТ ПЪРВИ КЛАС РАБОТИМ С РЕСУРСЕН ПСИХОЛОГ И ПЕДАГОГ.ИМАМЕ ДОСТА ПРОБЛЕМИ ОТНОСНО ПОВЕДЕНИЕТО МУ В УЧИЛИЩЕ.ЗАЧИСТИХА ОПЛАКВАНИЯТА НА РОДИТЕЛИ ПРИ ДИРЕКТОРА.ИМАХ СРЕЩА СЪС ЗАМ.Д-РА НА УЧИЛИЩЕТО И МИ ПРЕДЛОЖИХА ДА МИНЕМ НА ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ, Т.Е ЩЕ ИМАМЕ ДНЕВНО ПО ДВА ЧАСА НА ДЕН И ЩЕ УЧИМ ОСНОВНИТЕ ПРЕДМЕТИ (ЧЕТЕНЕ,БЪЛГ.ЕЗИК МАТЕМ.) ИЛИ ОБЩО 12 ЧАСА СЕДМИЧНО.ДОПИТАХ СЕ ДО ДОСТА ОМ.ЛИЦА ОТНОСНО ТОВА ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ И ДОСЕГА НЕ СЪМ ЧУЛА ПОЛОЖИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ Т.Е КАТЕГОРИЧНО НЕ СЕ ПРЕПОРЪЧВА ТАКОВА ОБУЧЕНИЕ НА ДЕЦА СЪС СИМПТОМИ НА ADHD.ДНЕС ХОДИХМЕ НА ПРЕГЛЕД ПРИ ДЕТСКИ НЕВРОЛОГ ПЕДИАТЪР КОЙТО КАТЕГОРИЧНО ОТХВЪРЛИ ИНДИВИДУАЛНОТО ОБУЧЕНИЕ,НО НИ ПРЕДЛОЖИ ЛЕЧЕНИЕ С МЕДИКАМЕНТА CONCERTA КОЙТО СЪДЪРЖА METHYLPHENIDATE.МОЛЯ КОЙТО Е ЗАПОЗНАТ С ТОЗИ МЕДИКАМЕНТ ДА МИ КАЖЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА НЕГО (СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ,КРАЕН РЕЗУЛТАТ И Т.Н.).ОБЩО ВЗЕТО НАС РОДИТЕЛИТЕ С ДАЦА СЪС СИМПТОМИ НА ADHD НЕ НИ РАЗБИРАТ.В ПЕТЪК ИМАМЕ РОДИТЕЛСКА СРЕЩА И НА НЕЯ ЩЕ СЕ ОБСЪЖДА ПОВЕДЕНИЕТО НА СИНЪТ МИ.ПРЕДСТАВЕТЕ СИ КАКВО ЩЕ БЪДЕ........ДОСЕГА ИМАХМЕ ПОДКРЕПАТА НА КЛАСНАТА,НО ВЕЧЕ ИМАМ СЪМНЕНИЯ СПРЯМО ОТНОШЕНИЕТО Й КЪМ ДЕТЕТО.ЗАПОЧНА ДА МЕ УБЕЖДАВА ,ЧЕТОВА ИНДИВИДУАЛНО ОБУЧЕНИЕ ЩЕ Е В ПОЛЗА НА ЖОРИТО (ТАКА СЕ КАЗВА СИНЪТ МИ).ОТ РЕСУРСНИЯТ ЦЕНТЪР КАТЕГОРИЧНО ОТХВЪРЛЯТ ИДЕЯТА ЗА ИНД.ОБ.С ДВЕ ДУМИ СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТХВЪРЛЯТ ИДЕЯТА.ДОКАТО ОТ УЧИЛИЩЕ ПОЧТИ ВСИЧКИ СА НА МНЕНИЕ ЧЕ ТОВА ЩЕ Е ОТ ПОЛЗА ЗА ДЕТЕТО.Т.Е. СКЛОННА СЪМ ДА МИСЛЯ,ЧЕ ЗА ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА В УЧИЛИЩЕ (ЗАЧЕСТИЛИТЕ ОПЛАКВАНИЯ) НАЙ-ЛЕСНО Е ДА  "ИЗОЛИРАТ "ПРОБЛЕМА. И ТАКА ТОВА СА МОИТЕ НЕВОЛИ.........МНОГО,МНОГО МИ Е ТРУДНО .ТРУДНО Е ДА БЪДЕШ ДОБЪР РОДИТЕЛ КОГАТО СИ НА РЪБА НА СИЛИТЕ СИ........ИМАМ ПЪЛНАТА ПОДКРЕПА ОТ СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ РЕСУРСНИЯТ ЦЕНТЪР.В ПЕТЪК НА РОДИТЕЛСКАТА СРЕЩА СЪМ ПОКАНИЛА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОТ РЕСУРСНИЯ ЗА ДА "ПОГОВОРЯТ" С РОДИТЕЛИТЕ ОТ КОИТО НЯМАМЕ НИКАКВА ПОДКРЕПА-ДОРИ СЪМ УБЕДЕНА КАКВО СЕ КОМЕНТИРАТПЕД СОБСТВЕНИТЕ СИ ДЕЦА........Е ТОВА Е......ВСЯКАКВИ СЪВЕТИ ЩЕ МИ СА ОТ ПОЛЗА-БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

# 538
здравей диди.нашето дете е по малко но и при нас има същите проблеми в детската градина.учителката всячески се мъчи да го махне от групата защото и пречи.той е доста палав но иначе е много добро дете,никога не се е карал с други деца.не можем да изразим благодарноста си на екипа от ресурсния център които много ни помагат във всяко едно отношение.те казват че с упорита работа детето ще се подобри,но учителката просто игнорира тяхното мнение.той бил болен и тя не била обучена да се занимава с такива деца #Crazyе.... #2gunfire

# 539
  • София и там където не се пуши
ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ МАМЧЕТА ОТ ТОЗИ СТРАХОТЕН ФОРУМ!!!

ЛЕЧЕНИЕ С МЕДИКАМЕНТА CONCERTA КОЙТО СЪДЪРЖА METHYLPHENIDATE.МОЛЯ КОЙТО Е ЗАПОЗНАТ С ТОЗИ МЕДИКАМЕНТ ДА МИ КАЖЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ ЗА НЕГО (СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ,КРАЕН РЕЗУЛТАТ И Т.Н.). 

Тази година имаше тема за това лекарство тук във форума - нямаше добри отзиви, заради съдържанието. Потърси. И аз, ако намеря, ще пусна линк.

Общи условия

Активация на акаунт