Хитринки за всякакъв случай (3)

• 107 439
  • 770
  •   1
Отговори
# 555
кажете някоя хитринка,моля ви как да изчистя куклите на дъщеря ми -целите са изрисувани с фломастер и сега иска да го махна newsm78

# 556
Момичета, аз да ви подсетя, как да почистя дамаската на меката мебел? От канадски флог е /май така се казваше/.
Чух, че ставало с влажен чаршаф върху мебелите и с тупалката се тупа....Има ли ефект?
И аз четох нещо такова,но чаршафа май напоен с оцет и после с тупалката,но така само праха ли и чистите или ако има някакви петънца ,или тях да ги третирам  с някакъв препарат.
Само да вметна че моята дамаска е велурена,или нещо такова незнам точно как да я обясня и е жълта на цвят ,представяте ли си ,затова постоянно я покривам с разни шалтета,но пак се цапа.Помагайте.
а благодаря за съвета с щорите,смятам да сваля една две ленти и да пробвам в пералнята пък ако ми хареса резултата ще  сложа и другите.
  bouquet

# 557
кажете някоя хитринка,моля ви как да изчистя куклите на дъщеря ми -целите са изрисувани с фломастер и сега иска да го махна newsm78
Опитай с гъбата *Сано, изненадва ме какви неща чисти.
а благодаря за съвета с щорите,смятам да сваля една две ленти и да пробвам в пералнята пък ако ми хареса резултата ще  сложа и другите.
  bouquet
Пиши после какъв е резултата.  bouquet

# 558
Как си почиствате фурните от вътре? Аз моята я почиствам с препарат (пяна) който обира мазнината, но после не мога да се отърва дълго време от бели следи. Макар да съм измила обилно с вода, след като изсъхне на места остават бели петна, които почиствам с влажни кърпички за ел.уреди. Но готвенето не ми отнема толкова време колкото почистването!
Апта за фурни.След като прочетох добри отзиви тук,реших да го пробвам и съм много доволна.
А аз с обезмаслителя на Медикс.

# 559
Ами и според мен не е хич полезно. Все пак повечето прахове в Б-я все още съдържат фосфати, а всички - ензими, парфюми...Използвай си препарати за съдове, които поне не съдържат определени опасни вещества.
Просто пробвай с друг препарат за миене на чинии.
Навремето бях чувала, че синапеното семе, смляно на прах е отлично измиващо средство. Разтваряло се в гореща вода и обирало всякакви мазнини. 
Става въпрос за варовика,много ме дразни.Праховете съдържат антиваровикови съставки,които явно ги няма в масовите препарати за съдове.Ако някой знае препарат със такова действие да сподели,аз вече съм пробвала всичко ,което е по магазините.

И аз съм живяла на място с варовита вода и наистина е безкрайно неприятно  #Cussing out Мога да те посъветвам за една малко скъпа "хитринка" - купете си съдомилна  Mr. Green В нея има отделение за сол, която прави водата по-мека и съответно проблемът с твърдата вода изчезва. За друго решение не се сещам, а с прах за пране наистина не знам до колко е безвредно  Tired

# 560
Как си почиствате фурните от вътре? Аз моята я почиствам с препарат (пяна) който обира мазнината, но после не мога да се отърва дълго време от бели следи. Макар да съм измила обилно с вода, след като изсъхне на места остават бели петна, които почиствам с влажни кърпички за ел.уреди. Но готвенето не ми отнема толкова време колкото почистването!
Апта за фурни.След като прочетох добри отзиви тук,реших да го пробвам и съм много доволна.
А аз с обезмаслителя на Медикс.

Фурната я чистя с Астониш за фурни. Доволна съм от него повече от Меглио. Иначе, спор няма, Меглио е незаменим за всичко останало  Mr. Green

# 561

Тинчето много ти  благодаря  bouquetтази гъба я нямам,ще потърся да я купя и непременно ще пробвам

# 562
Искам да питам, макар и да не вярвам да има решение - вчера приятелка боядисва косата ми и изпусна четката на мокета. Петното не е малко /черно на светъл мокет Sad/, сложих от окислителя няколко капки, колкото беше останало в шишенцето. Стана още по-зле, размаза се и е по-голямо. Вениш не помогна. Някоя хитринка да знаете, ще съм ви безкрайно благодарна?

# 563
XS, пробвай с гъбите на Сано, аз с такава гъба си изчистих петно от един панталон ...

# 564
# 565
С гъбата на Сано не става, пробвах вече. Ще пробвам по начина, даден в линка на zllate.
Благодаря много!

# 566
виж и това:Багрила за памук или вълна, а също и боя за коса се чистят, като се изтриват със загрят разтвор, който се съдържа в 1 част амоняк и 2 части спирт. След това се изтриват с разтвор на лимонена или винена киселина. Петна от бои върху бели памучни тъкани могат да се избелят с белина, а вълнени – с кислородна вода. Освен по този начин може да се опита с горещ глицерин. Лак за нокти се почиства с помощта на ацетон

# 567
Аз пак по повод на варовика:открих най-евтиния и безопасен метод.Изтисках в тубичката с препарат за съдове един лимон .Ефекта е поразителен.Това лимона е голяма работа,дори и крана за водата лъсва от него.

# 568
Аз пак по повод на варовика:открих най-евтиния и безопасен метод.Изтисках в тубичката с препарат за съдове един лимон .Ефекта е поразителен.Това лимона е голяма работа,дори и крана за водата лъсва от него.
Ама само лимон или го смеси с препарата? Иначе идеята е супер  Peace

# 569
Ама само лимон или го смеси с препарата? Иначе идеята е супер  Peace

По повод лимона и неговите магически свойства  Mr. Green се сетих за нещо друго. За да е бляскава косата и за се подхрани, се полива и разтрива в корените й сока на 1 изцеден лимон СЛЕД баня.

Общи условия

Активация на акаунт