Хитринки за всякакъв случай (3)

• 107 444
  • 770
  •   1
Отговори
# 540
Как си почиствате фурните от вътре? Аз моята я почиствам с препарат (пяна) който обира мазнината, но после не мога да се отърва дълго време от бели следи. Макар да съм измила обилно с вода, след като изсъхне на места остават бели петна, които почиствам с влажни кърпички за ел.уреди. Но готвенето не ми отнема толкова време колкото почистването!
Апта за фурни.След като прочетох добри отзиви тук,реших да го пробвам и съм много доволна.

# 541
Помогнете как да почистя дамаската на столовете в кухнята.Изкуствена кожа са ,цвят екрю.На някоя приятелка са пускали дънките и сега има синьо.Купих препарат за кожа,като цяло чисти,но точно това синьото не се маха.Търках с вениш,нищо.Незнам какво да правя,ако така се цапа и не се чисти какво ще правим newsm78

# 542
Здравейте!
Много полезна тема,а чак сега я откривам.Защо сте я оставили да мине толкова назад?!?!
Нямам кой знае какво да кажа,но все пак:нямам съдомиялна,а водата ни е много варовита-чашите са непрекъснато бели.За това ги мия с прах за пране(особено тези ,които са за гости)стават страхотни.

# 543
Някой да е почиствал петна от гранитен плот и с какво? Разлях малко гранофурин отгоре и си имам зелени петънца. Чувал съм че мрамор, например, поема и се цапа с капки червено вино - как се чисти, при това без да се развали гланца/полировката?

Във всеки случай с веро не стана, със гъбичката на Сано не стана, с белина няма да пробвам, за да не станат бели петна.

# 544
  • Варна
Здравейте!
Много полезна тема,а чак сега я откривам.Защо сте я оставили да мине толкова назад?!?!
Нямам кой знае какво да кажа,но все пак:нямам съдомиялна,а водата ни е много варовита-чашите са непрекъснато бели.За това ги мия с прах за пране(особено тези ,които са за гости)стават страхотни.

А вие от мръсни чаши ли пиете??? newsm78

# 545
  • Пловдив
здравейте и от мен,да  ви питам как перете/почиствате вертикални платнени щори ,дали мога да ги пусна в пералнята или резултатът ще е плачевен ooooh!

Аз нямам такива щори , но съм чувала , че ги откачат и една по една се навиват на руло, стягат се с ластик и се перат в пералнята. После още влажни ги закачват.

# 546
Здравейте!

Това, че са бели от варовитата вода, не означава че са мръсни..

# 547
  • Бургас
здравейте и от мен,да  ви питам как перете/почиствате вертикални платнени щори ,дали мога да ги пусна в пералнята или резултатът ще е плачевен ooooh!

Аз нямам такива щори , но съм чувала , че ги откачат и една по една се навиват на руло, стягат се с ластик и се перат в пералнята. После още влажни ги закачват.

аз така  ги прах, само че като са на руло ги стегнах в една калъфка от възглавница, и докато са влажни се окачват Grinning

# 548
И аз имим такива щори,но са новички и още не съм ги прала.Но момчето,което ги монтира ми обясни точно така-откачваш ги едно по едно,на рулце ,в някакъ калъф и-в пералнята.

# 549
Здравейте!

Аааа, и нашите си ги мия за празниците :lol
Сега сериозно: с прах за пране измивам и много упорити мазнини,просто поръсвам с него,поливам с гореща вода и готово.Някой може ли да каже дали е безвредно,че наскоро мои познати нещо ме наплашиха?

# 550
Помогнете как да почистя дамаската на столовете в кухнята.Изкуствена кожа са ,цвят екрю.На някоя приятелка са пускали дънките и сега има синьо.Купих препарат за кожа,като цяло чисти,но точно това синьото не се маха.Търках с вениш,нищо.Незнам какво да правя,ако така се цапа и не се чисти какво ще правим newsm78
Пробвай с тези магическите гъбки.Има на Сано, Фино, Скоч брайт.Нашият диван е същия цвят, комбинация изкуствена с естествена кожа и го почиствам с такава гъба

# 551
Ами и според мен не е хич полезно. Все пак повечето прахове в Б-я все още съдържат фосфати, а всички - ензими, парфюми...Използвай си препарати за съдове, които поне не съдържат определени опасни вещества.
Просто пробвай с друг препарат за миене на чинии.
Навремето бях чувала, че синапеното семе, смляно на прах е отлично измиващо средство. Разтваряло се в гореща вода и обирало всякакви мазнини.  

# 552
Ами и според мен не е хич полезно. Все пак повечето прахове в Б-я все още съдържат фосфати, а всички - ензими, парфюми...Използвай си препарати за съдове, които поне не съдържат определени опасни вещества.
Просто пробвай с друг препарат за миене на чинии.
Навремето бях чувала, че синапеното семе, смляно на прах е отлично измиващо средство. Разтваряло се в гореща вода и обирало всякакви мазнини. 
Става въпрос за варовика,много ме дразни.Праховете съдържат антиваровикови съставки,които явно ги няма в масовите препарати за съдове.Ако някой знае препарат със такова действие да сподели,аз вече съм пробвала всичко ,което е по магазините.

# 553
Щом си пробвала всичко на пазара, не знам с какво друго да те посъветвам, освен може би да подсушаваш съдовете с кърпа след миене. В момента на пазара има и електрически уред за предотвратяване на варовикови отлагания “АНТИВАРОВИК ЕЛЕКТРОНИК” . Уредът се монтира върху тръби от водопроводната инсталация.

# 554
  • France
Момичета, аз да ви подсетя, как да почистя дамаската на меката мебел? От канадски флог е /май така се казваше/.
Чух, че ставало с влажен чаршаф върху мебелите и с тупалката се тупа....Има ли ефект?

Общи условия

Активация на акаунт