Хитринки за всякакъв случай (3)

• 107 452
  • 770
  •   1
Отговори
# 420
Готово изчетох я !  Flowers Sunflower
Ето и от мен съвет: Ципове които са се затегнали или не вървят гладко ги натърквам с свещ или сух сапун!
В водата на цветята аз слагам 1 л-ка захар!
Ако се сетя друго ще ви пиша!

# 421
Здравейте,
Ето още 2 хитринки, който ми хрумнаха!
При кашлица и болно гърло се стопява захар да стане на карамел, още горещ карамела се залива със студена вода и пак се връща на котлона докато се разтвори. (внимавайте с количеството захар - да не стане много сладко) Пробвано е и ефекта е поразителен, пък и децата много ще го харесат - става като карамелен чай!
Другата хитринка която ми хрумна вчера е да си записвам в 1 тефтер всички полезни хитринки, който сте събрали тук - така те винаги ще са ми под ръка и няма да ги забравям!

# 422
Момичета,нуждая се от помощ! Sad
Боядисах чисто бял панталон с една оранжева индийска блуза,която се е промъкнала и не съм видяла като пускам пералнята... Cry
Сега е жълт-целия.Прах го поне 3 пъти само него,дори на високи градуси с белина-никакъв ефект-жълтото си стои,тоест той целия е жълт,все едно така е купен... Cry
След това го оставих накиснат за около 24 часа в разтвор белина в леген-пак няма ефект.
Оставате ми само вие!Давайте идеи,че много ме е яд-обличала съм го само 2 пъти! Hug

# 423
Ох, ами май нищо не можеш вече да направиш  Rolling Eyes Аз затова вече, гледала, недогледала слагам в пералнята от тези кърпи против оцветяване на дрехи  Peace

# 424
Прах го поне 3 пъти само него,дори на високи градуси с белина-никакъв ефект-жълтото си стои,тоест той целия е жълт,все едно така е купен... Cry

Ами ако добре е покрил цвета, може да си го носиш като жълт панталон, а да си купиш друг бял. Едва ли е голяма хитрина, но все пак е вариант Wink

# 425
Боядисай го по-тъмен цвят.

# 426
В някой по-зареден магазин за перилни препарати намери кърпи за обезцветяване на оцветено бяло пране - мисля, че беше на немска фирма. Същата фирма предлага и др. подобни препарати, даже наскоро видях и специален препарат за възвръщане на оригиналната белот ана бельото. Мисля другата седмица да го пробвам. А ако утре бих могла да посоча и точната марка.

# 427
Благодаря ви,момичета,че се отзовахте! Hug
За вариантите-май е най-добре да потърся такава кърпа за обезцветяване на оцветено бяло пране.
alf leila ще се радвам ако споделиш точната марка! Hug
Иначе не става да се носи-цвета не е равномерен,а и жълтото е по-скоро измито-абе кофти работа...  Crazy
А и да си призная не знаех за съществуването на такива кърпи,които да пазят от взаимно оцветяване дрехите.
Но мисля да си купя,да не вземе да стане нова беля. Blush
Препоръчвате ли марки или няма значение? Flutter

# 428
Има един препарат на Д-р Бекман, който е за обезцветяване на боядисано пране.Мисля,че го има в Билла и в Пикадили.Успех! PeaceИма и цветоулавящи кърпи-италиански или немски бяха,в Метро ги има.

# 429
Само да добавя още една хитринка!
Купувам си течен парафин от аптеката (1лв. струва) с него напоявам гъбичките за лъскане на обувки! Така хем пестя пари (не помня от кога не съм купувала гъбички), хем и той не позволява на водата да стигне до краката !

# 430
Има един препарат на Д-р Бекман, който е за обезцветяване на боядисано пране.Мисля,че го има в Билла и в Пикадили.Успех! PeaceИма и цветоулавящи кърпи-италиански или немски бяха,в Метро ги има.
Благодаря много за информацията!  bouquetВъзможно най-скоро ще се опитам да намеря някое от препоръчаните неща!
А да питам информативно-дали в някое химическо чистене ще могат да помогнат?Моя приятелка казва,че са я върнали,не можели да оправят отново бял,съсипан с мазнина,панталон.Та така и досега не съм попитала там.Някой да има опит?

# 431
  • софия
на бекман има и цветоулавящи и такъв,ако вече си У....кала нещата и трябва да ги обезцветиш  Peace

# 432
Здравейте, искам да попитам някой виждал ли е в БГ от тези гъби?
Имам такава донесена от Канада, страхотна е, ама вече свършва. Направо се родих с нея, няма нещо което да не съм изчистила. Много ми се иска да си купя, но точно такива не съм виждала.

Заповядай, колкото искаш Simple Smile

# 433
Eninka аз ползвам от 4 години италианските цветоулавящи  и съм много доволна.Ако много ти е съсипано ,т.е много оцветено няма да се получи от раз,но с няколко изпирания с тези кърпи цвето се извличат.От тези кърпи има вече много разновидности -за петна,за черни дрехи и още разни.Тези италианските ми харесват повече от "Д-р Бекман"Можеш да ги видиш .В Пловдив ги има в Метро,Сани,Кауфланд,Т-маркет.Дано съм ти помогнала.
http://snimka.bg/album.php?album_id=343917

# 434
  • софия
не съм ги пробвала тези.... Thinking...мисля,че са на 50% от цената на бекман
ако вършат същата работа,ще сменям

Общи условия

Активация на акаунт