Хитринки за всякакъв случай (3)

• 107 443
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
Момичета да Ви питам с какво почиствате дамаските на мебелите newsm78 От плат са моите но не знам какъв се води. Не е плюш. А и възглавниците как да измия, не се смаля дамаската и от тях Tired

# 526
Лина, и при моите възглавници е така.... Аз експериментирах смело и ги бухнах в пералнята на 40 градуса на програмата за вълна. Ами светнаха. Важно! Пълнежа им е от дунапрен. После изобщо не се сляга, степва, само малко с ръце ги притупваш-оттук оттам. Зора обаче беше с изсушаването-повече от 1 седмица (в най-големия студ се сетих и аз), аз нямам сушилня, всъщност имам, но е заедно с пералнята и не съм я ползвала от години. Друг път вече смело ще го правя, но през лятото.

# 527
И аз така пера нашите възглавнички, само че после бутам в сушилнята!
А тапицерията пера с амоняк за тапицерии.

# 528
Някой да е почиствал фугираща паста от грапав теракот?  newsm78 Вече от години опитвам с какво ли не, седи си. Теракотът е малко като на гранули.  ooooh!

# 529
И аз така пера нашите възглавнички, само че после бутам в сушилнята!
А тапицерията пера с амоняк за тапицерии.
Той не е ли вреден? И как с парцалче с амоняк ли или с четка?

# 530
С четка и се разрежда доста с вода, и после се обира със суха кърпа.
Купувам го от Практикер!
Ароматизиран амоняк за тапицерии се води, италиански производител, мисля!

# 531
Някой да е почиствал фугираща паста от грапав теракот?  newsm78 Вече от години опитвам с какво ли не, седи си. Теракотът е малко като на гранули.  ooooh!
Почиствах фугираща смес от грапав гранитогрес, но веднага на другия ден, след като изсъхна фугиращата смес, с макетен нож.

# 532
Почиствах фугираща смес от грапав гранитогрес, но веднага на другия ден, след като изсъхна фугиращата смес, с макетен нож.

Благодаря ти, но УВИ, минали са 4год. и вече е част от пейзажа. Ако има нещо, което разтваря фугиращата смес ...

# 533
С четка и се разрежда доста с вода, и после се обира със суха кърпа.
Купувам го от Практикер!
Ароматизиран амоняк за тапицерии се води, италиански производител, мисля!

И аз благодаря за този съвет! Моя приятелка пере с Вениш по същата технология. Чакам с нетърпение малко да се постопли времето и да си почистя дамаската, че е много мърлява вече . Като стана дума, някой да ми препоръча фирма от Пловдив  за пране на дамаски? Може и на лични. Hug

# 534

Благодаря ти, но УВИ, минали са 4год. и вече е част от пейзажа. Ако има нещо, което разтваря фугиращата смес ...

Фугиращата смес не може да се разтвори. Единственият вариант е да опиташ с влажен парцал и най-обикновен пясък - но не търкай по самите фуги, а само по засъхналите места. Процедурата се повтаря няколко пъти. Успех!

# 535
  • France
Момичета, някъде четох, че тапицерията на меката мебел може да се почисти, като се сложи влажен чаршаф, напоен с оцет, и се тупа с тупалка. Действа ли този метод?

# 536
здравейте и от мен,да  ви питам как перете/почиствате вертикални платнени щори ,дали мога да ги пусна в пералнята или резултатът ще е плачевен ooooh!

# 537
има такива теми .мненията за почистването им в пералнята са доста противоречиви.според мен най добре е да ги накиснеш във вода +перилен препарат и след това да ги изплакнеш обилно с вода като по замърсените места можеш да затъркаш внимателно

# 538
Как си почиствате фурните от вътре? Аз моята я почиствам с препарат (пяна) който обира мазнината, но после не мога да се отърва дълго време от бели следи. Макар да съм измила обилно с вода, след като изсъхне на места остават бели петна, които почиствам с влажни кърпички за ел.уреди. Но готвенето не ми отнема толкова време колкото почистването!

# 539
Как си почиствате фурните от вътре? Аз моята я почиствам с препарат (пяна) който обира мазнината, но после не мога да се отърва дълго време от бели следи. Макар да съм измила обилно с вода, след като изсъхне на места остават бели петна, които почиствам с влажни кърпички за ел.уреди. Но готвенето не ми отнема толкова време колкото почистването!
Опитай с Meglio.

Общи условия

Активация на акаунт