Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за амниоцентезата и скрининга за биохимичен серумен скрининг?
Какви са рисковете при амниоцентеза?
Какви са стойностите на измерваните показатели за риска от синдром на Даун?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за амниоцентезата и скрининга за биохимичен серумен скрининг?
Форумът съдържа различни мнения относно амниоцентезата (амнио) и БХС (биохимичен серумен скрининг). Някои участници изразяват опасения относно потенциалните рискове при амниоцентезата, като се позовават на статистика за риска от спонтанен аборт. Други участници споделят своя опит, като подчертават, че резултатите от БХС могат да бъдат неточни и че не трябва да се тревожим прекомерно. Важно е да се консултирате с лекар и да обсъдите всички притеснения, които може да имате по този въпрос.
-
Какви са рисковете при амниоцентеза?
-
Какви са стойностите на измерваните показатели за риска от синдром на Даун?
Един от измерваните показатели за риска от синдром на Даун е свободен бета ЧХГ, който при висок риск показва горна граница от 32, но в случаи с риск 1:303 стойността е 146. Друг показател е алфа-фетопротеинът. Граничните стойности на тези показатели се следят за евентуални малформации на бебето, които се срещат при синдром на Даун.
-
Какво означава „един от 'меките' маркери за синдром на Даун е граничен“?
-
Какво е амниоцентеза и защо се препоръчва?
Признавам ви. СТРАХОТНИ СТЕ.
.Дано се напълни само с добри новини
.
за добар резултат от амниото.

Ще си имаме
Голяма радост за таткото! Бебока тежи 255гр. и според лекарката е добре охранен
, а на 3D-то изглеждаше много слабичък. Плацентата ми се е вдигнала и секса вече е разрешен

, защото тя се е мъчила 3 часа примерно. Аз си наваксах, дни наред болки и ужас. И водите ми изтекоха сами, и контракции имах на 5 мин час и половина ме тресяха, а разкритието ми бе 0 см. Така че знам какво е контракция, родилна, но и без разкритие, и туширане разбрах какво е, и банки, и клизма