Пренаталното възпитание или как формираме детето си

• 26 549
  • 349
  •   1
Отговори
# 315
По време на бременността ми бях изключително напрегната...
В резултат ( поне аз така мисля) синът ми беше изключително неспокоен, доста ревлив, и определено опровергаваше теорията, че новородените спят около 20-18 часа в денонощието - той правеше по 12 часови паузи без да спи, като преимуществено плачеше.Така беше първите няколко месеца  

Точно това се слува и с мен в момента и се надявам да мога да го променя с времето!

Вярвам , че протичането на бременността и настроенията влияят , писала съм по-рано в темата...
Спокойната ми първа бременност повлия по един начин , а проблемна и нервна втора по друг!
Доказателство е дъщеря ми - спокойна като бебе, добро и лъчезарно дете!
Доказателство е синът ми, който заспива много трудно и спи кратко като постоянно се стряска...
Определено мога да кажа, че очаквах нещо подобно, защото вярвам в пренаталното възпитание.
Отчитам грешката си , че не намерих сили да се преборя с проблемите , които понякога дори сама си измислях! СЪЖАЛЯВАМ!
Но връщане назад няма - работя върху поведението си и мисля, надявам се да променя нещата!

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 23:51 от IANAMAIL

# 316
  • ул. "Мечтание"
Изкарах една много хубава и спокойна бременност! Опитвах се да избягвам всякакви негативни емоции! Убедена съм, че това е повлияла много на детето ми, и докато е растяло в мен, и сега! Той е едно много живичко, усмихнато и спокойно бебенце!

Също така, мъжа ми много си говореше с бебчо, докато бях бременна. Галеше ми корема... Убедена съм, че тогава са си изградили една много силна връзка помежду си. Сега имам чувството, че с мисъл се разбират. Малкия страшно много е привързан към баща си!

# 317
Относно влиянието на мислите и материалът на Брус Липтън, мисля че много малко се замисляме, над това, което всички сме учили в училище и е така широко извество в днешния ни свят  - едно прото уравнение Е=mc2 - което ни показва правопропорционалната връзка между материята и енергията. Мислите са енергия, която преминава по невроните, и съвсем естествено намира своето материално изражение.
Имах много силна връзка с детето преди да се роди, знаех пола му (не от прегледи Wink), знаех какво иска да прави, още от много малко бебе ме гледа с един поглед, който познати и непознати определят като "много влюбено те гледа" - много изразителен, почти "възрастен" поглед, много различен от типичното бебешко изражение... Детето сега е точно това, което получих като информация от общуването с него преди да се роди. Знам какво ще иска да прави, знам какво ще очаква от мен като подкрепа, насоки, предпазване... Много ми е спокойно така. Това "знание" се усеща както се усеща изгръвът или залезът - не мислиш за тях, просто знаеш, че се случват....

# 318
Относно влиянието на мислите и материалът на Брус Липтън, мисля че много малко се замисляме, над това, което всички сме учили в училище и е така широко извество в днешния ни свят  - едно прото уравнение Е=mc2 - което ни показва правопропорционалната връзка между материята и енергията. Мислите са енергия, която преминава по невроните, и съвсем естествено намира своето материално изражение.
Имах много силна връзка с детето преди да се роди, знаех пола му (не от прегледи Wink), знаех какво иска да прави, още от много малко бебе ме гледа с един поглед, който познати и непознати определят като "много влюбено те гледа" - много изразителен, почти "възрастен" поглед, много различен от типичното бебешко изражение... Детето сега е точно това, което получих като информация от общуването с него преди да се роди. Знам какво ще иска да прави, знам какво ще очаква от мен като подкрепа, насоки, предпазване... Много ми е спокойно така. Това "знание" се усеща както се усеща изгръвът или залезът - не мислиш за тях, просто знаеш, че се случват....
Ех, значи разбираш красотата на домашното раждане и ЕБХ... Това интуитивно убеждение, че всичко е наред, че раждането е все едно отваряне на пъпката на цветето... Усещаш детето, като част от себе си, всичките му въпроси, нужди, емоции...

# 319
  • София

Meg1,
това, което си писала сякаш са мои думи с малки изменения.
Аз моя син го видях 4 години преди да бъде заченат. И сега, когато дойде по един прекрасен начин, мога да каже че това е той.

Как се радвам, че хората вече наблягат на пренаталното общуване.Дори можем да отидем и по-надалеч - общуването преди зачеването. Не е достатъчно само една двойка да иска да има дете, а и тя трябва да бъде избрана от него, за да може то да се въплъти чрез тях.

bouquet

# 320
  • ул. "Мечтание"
Бях много учудена, че когато се роди синът ми бях изключително спокойна и уверена! Все едно до сега десет деца бях изгледала.
Както и вие казвате, винаги съм знаела от какво има нужда, кога какво да правя. Без особено усилие разбирам какво му харесва и какво - не! Докато бях бременна знаех кое подритване какво е - дали защото нещому харесва, или не и т.н.
Още преди да се роди непрекъснато го сънувах. Виждах го ясно как изглежда! И като се роди беше същия. А много преди да решим да имаме дете винаги съм знаела, че първото ми дете ще е момче.

# 321
За дъщеря ми знаех, че е момиче почти от началото.
Името дойде в четвъртия месец от бременността.
На мъжа ми му се стори, че е странно и се възпротиви, но към седмия месец ми сподели , че името му харесва като беше забравил/?/ че съм му говорила за това и преди...бил го чел някъде...

За сина ми?
Искахме да имаме Петър!
Не просто момче, а Петър!
И той дойде след 5 години чакане!

# 322
Утре ще има интересен семинар на тема "Защо 9-те месеца са важни за целия живот". За повече информация тук.

# 323
  • Sf
Няма да съм в София, жалко. Ако някой запише лекцията, моля нека ми напише мейл или телефон на ЛС за връзка.   bouquet

# 324
Бях на лекцията!
Организаторите направиха пълен видеозапис; който иска, може да съ свърже с тях.
Гъркинята беше супер. Много хубаво говореше и то на френки, което правеше нещата да звучат още по хубаво  Simple Smile
Много хубав синтез за 2 часа време направи. Най-важното и най-убедителното.
Обещах на Оля да напиша обобщение на казаното, да видим само кога ще ми остане време за това...

# 325
Още един псевдо-учен, който представя теориите си като доказан факт!
Браво на нас, които сме били спокойни, лъчезарни и всичко ни е вървяло като по мед и масло.
Нека ви разкажа за момченцето на моя много близка приятелка. На 4 години е, изключително весело, мило и лъчезарно.
Знаете ли каква бременност изкара? Дъщеричката и беше на 18 месеца, когато чу най-страшната диагноза, която една майка може да чуе- рак! Каква бременност е имала и какво пренатално възпитание е дала на малкия според "гениалния учен"?
Ще съкратя историята- успешна операция, без разсейки, не се наложи химо, детето е здраво.
Това малко момченце и много други опровергават смешното блеене на господа повлияни от new age движението, които оскърбяват и натъжават с теориите си бременни жени които изживяват трагедии.  Това е неетично, ако сами не сте се сетили.

Всеки който е образован поне елементарно ще разбере какви глупости са това!
Никой ли не забелязва постовете със сериозен сектантски оттенък? Защо в първия пост се говори за "убежденията на генетиците", а в дадения линк се говори за карма? А за втеляването на душата след определен ден?
Що за сектарска пропаганда е това? Никой ли не го е забелязал?

smile35548. Забранено е пускането на теми и мнения, съдържащи краен агресивен национализъм, ксенофобия и антисемитизъм, теми с расистка насоченост, мнения, съдържащи религиозна, идеологическа, политическа пропаганда, smile3554

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 14:55 от Pansy Goldworthy

# 326
Не съм забелязала някой да се изказва пропагандиращо или нещо от гореспоменатите !
Както е добре известно , всеки има право на мнение и темата е отворена за да споделяме мненията си, а не да обвиняваме някого за нещо!
Ако има пропаганда за нещо, то тя е за доброто!

# 327
Още един псевдо-учен, който представя теориите си като доказан факт!

Що за сектарска пропаганда е това? Никой ли не го е забелязал?

smile35548. Забранено е пускането на теми и мнения, съдържащи краен агресивен национализъм, ксенофобия и антисемитизъм, теми с расистка насоченост, мнения, съдържащи религиозна, идеологическа, политическа пропаганда, smile3554
Да разбираме, възмущаваш се защото Брус Липтън е евреин и принадлежи към "вражеския" лагер на Америка??? Joy

# 328
В известна степен мога да разбера поста за сектантските изпълнения, защото в къщи си имахме подобно мнение. Мъжът ми беше се изпопритеснил, когато го заведох на една лекция за пренаталното възпитание, на която към края се засегна темата и за раждането у дома. След лекцията беше ужасно надивял и обясняваше същото - сектанти и шарлатани, лъжат жените, ще вземат да родят у дома и да рискуват живота си и този на бебето... и т.н. Успокоих го и му предложих да постъпи прагматично - да вземе само това, което му допада като възглед. А да се абстрахира от това, което му се струва шарлатанско и сектантско. Продължих да си ходя на йога курса за бременни, завърших си го и се наслаждавах на бременността си. Не вярвам в индийските божества, но се възползвах максимално от йога техниките. Родих си ресекцио без грам угризения, защото просто в моя случай секциото беше препоръчано (имам висок диоптър).
Не искам да съм досадна с детайли колко различни са и двете ми деца, затова в кратце - при едното живях в ситуация на страх и непрестанни заплахи, а при другото - на спокойствие и отдаденост на децата си. Естествено, че децата ми са различни. Първото ми дете е понякога с параноидно черно-бяло мислене - все някой го заплашва и не го харесва, а второто ми е отворено към света и общително.
Та си мисля, че когато човек е достатъчно разсъдлив, може да си чопне само това, което му допада.

# 329
В известна степен мога да разбера поста за сектантските изпълнения, защото в къщи си имахме подобно мнение. Мъжът ми беше се изпопритеснил, когато го заведох на една лекция за пренаталното възпитание, на която към края се засегна темата и за раждането у дома. След лекцията беше ужасно надивял и обясняваше същото - сектанти и шарлатани, лъжат жените, ще вземат да родят у дома и да рискуват живота си и този на бебето... и т.н. Успокоих го и му предложих да постъпи прагматично - да вземе само това, което му допада като възглед. А да се абстрахира от това, което му се струва шарлатанско и сектантско. Продължих да си ходя на йога курса за бременни, завърших си го и се наслаждавах на бременността си. Не вярвам в индийските божества, но се възползвах максимално от йога техниките. Родих си ресекцио без грам угризения, защото просто в моя случай секциото беше препоръчано (имам висок диоптър).
Не искам да съм досадна с детайли колко различни са и двете ми деца, затова в кратце - при едното живях в ситуация на страх и непрестанни заплахи, а при другото - на спокойствие и отдаденост на децата си. Естествено, че децата ми са различни. Първото ми дете е понякога с параноидно черно-бяло мислене - все някой го заплашва и не го харесва, а второто ми е отворено към света и общително.
Та си мисля, че когато човек е достатъчно разсъдлив, може да си чопне само това, което му допада.
Да, правилно. И най-вече - човек да се опита да отвори съзнанието си, да разшири възгледите си, да стане като детето.

P.S.
Aбе ще ми обясни ли някой, защо след като болниците станаха търговски дружества изведнъж всяка втора родилка в България проима тесен таз и проблеми с очите?

Общи условия

Активация на акаунт