Пренаталното възпитание или как формираме детето си

• 26 557
  • 349
  •   1
Отговори
# 330
Четох, четох и.... така и не разбрах...  ooooh!
Искате да кажете, че ако аз съм спокойна и щастлива по време на бременността, бебето ми също ще бъде спокойно и добричко ???
И обратното - ако съм нервна, неспокойна и т.н., бебето ми ще бъде нервно и неспокойно ?
  Shocked
 newsm78

# 331
Четох, четох и.... така и не разбрах...  ooooh!
Искате да кажете, че ако аз съм спокойна и щастлива по време на бременността, бебето ми също ще бъде спокойно и добричко ???
И обратното - ако съм нервна, неспокойна и т.н., бебето ми ще бъде нервно и неспокойно ?
  Shocked
 newsm78
Точно така Peace Аз засега съм от първия тип, ама живо здраво бебо като се роди, тогава ще докладвам и за него Laughing
Иначе имам позната, карала бремеността си с  много ядове в службата и караници, а бебето е едно такова кротко...гласа му не можеш да чуеш... Crazy newsm78

# 332
  • София
Това никой не го е доказал. Не отричам, че има някаква връзка между спокойствието на майката и това на детето, но не и абсолютна такава. Всичко е на късмет или на ген. Могат да се намерят достатъчно примери в едната и в другата посока. Но колко майки в днешно, че и в минало време са можели да прекарат девет месеца в съзерцаване на корема и спокойствие? Едно време до последно са работели на полето и вкъщи, сега са на работа и после пак вкъщи. По-скоро мога да приема, че след раждането поведението на майката оказва влияние върху поведението на бебето - ако тя е изнервена и неспокойна и бебето е по-неспокойно и ревливо. А и може да е въпрос на темперамент, който се предава и по неследство. Като цяло могат да се изкажат какви ли не предположения, които все могат да излязат вярни, но има и много въпросителни за връзката между едното и другото.

# 333
Ако наистина това се има предвид, мога да кажа само едно - абсолютно невярно...
Няма да казвам, че са глупости, но си имам добра база за сравнения и мога да ви уверя, че е аболютно обратно пропорционална на това, което се обяснява тук...
Ако е така де...
Пак казвам - не разбрах това ли точно се има предвид...

# 334
...
Иначе имам позната, карала бремеността си с  много ядове в службата и караници, а бебето е едно такова кротко...гласа му не можеш да чуеш... Crazy newsm78
[/quote]
Това ми звучи като прекалено кротко бебе Sad Във френската литература се сочи, че и двете крайности - прекалено ревящо и прекалено тихо бебе - не са добри. А ако майката е имала все ядове в работата и не е повишавала глас (образно казано, да си защити правата), вероятно и на бебето не му се чува гласа... Но това са само мои интерпретации, защото очевидно не познавам жената и не мога да кажа повече.
Само си мисля, че пренаталното възпитание е много повече от биологично влияние на хормоните на майката върху плода. По-горе четох един пост за материята и енергията - точно в такъв смисъл го разбирам и аз.
При всички положения вече е медицински доказано, че бременната жена трябва да бъде ухажвана (а не тормозена) и да се чувства добре, за да се роди спокойно и щастливо бебе.

# 335
А по повод доказателствата: доказателства има. На мен това ми е преподавано още 1998 година в университета. Иначе до момента в Бг доколкото ми е известно има 1 преведена книга за пренаталното възпитание. За жалост просто тук всичко идва с десетилетия по-късно отколкото в останалите части на света. Материалите, които съм чела, са били из нета, на чужди езици. Така че има си доказателства, ами не се превежда достатъчно.

# 336
Двечки са преведите книжки - другата е Дипак Чопра, а трета е на българси, макар и издадена във Франция - на Михаил Иванов.
И асоциация по пренатално възпитание имаме от няколко години (7 май), ама популярноста и важността на този подход едва сега си пробива някаква пътека...

# 337
  • ул. "Мечтание"
Колкото и да се опитваме, пренаталното възпитание е процес, който не можем да вкараме в прости определения. Нюансите и вариациите са много и не виждам смисъл да ги изчерпим. Но връзката майка-бебе по време на бременността и това, че тя формира детето за мен си е неоспорим факт!  Peace Пък който иска да вярва!  Wink

# 338
Колкото и да се опитваме, пренаталното възпитание е процес, който не можем да вкараме в прости определения. Нюансите и вариациите са много и не виждам смисъл да ги изчерпим. Но връзката майка-бебе по време на бременността и това, че тя формира детето за мен си е неоспорим факт!  Peace Пък който иска да вярва!  Wink
Разбира се, това е духовен, а не механичен процес.
Например, когато един приятел разбра, че пускаме музика в градината и поиска да му запиша същата музика да я пуска, та да вдига производителността.  Laughing
Ала как да му обясня, че музиката сама за себе си не върши работа. Това е един цялостен подход към растенията - те са живи същества и споделят нашите чувства, музика, песни. Общуването ни с тях е като със такива.

Последна редакция: пн, 26 яну 2009, 20:44 от Людмил

# 339
  • ул. "Мечтание"
 Wink

# 340
Мда, мисля, че в 29 гестационна седмица е време да се поработи към привличането на бебето към тъмната страна на силата:)

The dark side is faster, easier and get laid you can.

# 341
Мда, мисля, че в 29 гестационна седмица е време да се поработи към привличането на бебето към тъмната страна на силата:)

The dark side is faster, easier and get laid you can.
A може би да го запознаем с "The Ways of the Farm" http://www.youtube.com/watch?v=hVrIyEu6h_E  Sunglasses

# 342
  • ул. "Мечтание"
A може би да го запознаем с "The Ways of the Farm" http://www.youtube.com/watch?v=hVrIyEu6h_E  Sunglasses

Joy hahaha Joy hahaha Joy hahaha

Rolling Eyes Оф, бе то не е много смешно, ама...

# 343
  • София
Нищо ново не могат да измислят след Междузвездни войни! ooooh!

# 344
Нищо ново не могат да измислят след Междузвездни войни! ooooh!
O, забрави The Meatrix: http://www.themeatrix.com/intl/bulgarian/  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт