Пренаталното възпитание или как формираме детето си

• 26 541
  • 349
  •   1
Отговори
# 30
Маме , ането, хайде отпусни се и забрави за слуха!
Повярвай , че бебчето ти те познава от преди да се появи на бял свят в деня на раждането!
Това са усещания , не слух!

# 31
  • София
Душата се въплътява окончателно до 7-ми ден след раждането, така знам.

О, това е ужасно! А какво е дотогава? Животинче?

# 32

Joy

И животните имат души.

# 33
Прочетох само откъса от книгата на Христо нанев. Преди повече от 10 години четох за това в "Диагностика на кармата" на Лазарев. Стана ми, едва ли не, като "настолна книга за живота". И оттогава мога да си обясня много събития и случки в живота си, вкл. и спонтанния аборт преди много години, както и характера и поведението на сина ми.
С голям интерес ще следя темата.

# 34
  • София

Joy

И животните имат души.

Именно! Как може едно същество въобще да няма душа и да се движи, диша, рита, плаче?! Не, не мога да го приема това.

Последна редакция: вт, 22 юли 2008, 14:44 от autumnsphere

# 35

Ами да - тяло с разум но без душа.

# 36
най-вътре в майката е любовта и спокойствието,което гарантира за бебчето, и колкото и да се кара с когото и да е, за него си остава най-вътрешната недосегаема част любов и спокойствие Heart Eyes
Не е точно така, защото когато майката се кара с някой, подложена е на стрес, изпитва любов или при всяка една емоция в организма и протича химична реакция и се отделят различни хормони напр. допамин (който дава усещане за благополучие), фенилетиламин (който повишава нивото на възбуда), серотонин (създаващ чувството за емоционална стабилност) и норадреналин (даващ впечатлението, че може да се постигне всякаква цел) и много други, които достигат до бебето и му влияят.

# 37
  • София

Ами да - тяло с разум но без душа.

Това просто не мога да си го представя.

# 38
Много интересна тема...записвам се.

# 39
  • София
За съжаление не успях да гледам въпросното филмче, но добих някаква представа от постовете.

Моля ви се, не се впрягайте толкова! Вярно, бебетата чуват преди да се родят, има значение дали майката е спокойна или стресирана, защото това влияе на нивата на хормоните в кръвта, може би разпознават гласовете на майката и най-близките хора около нея. Вярно, не е много ясно какви са способностите на бебетата преди да се родят, но това не означава, че са някакви генийчета. Какво пренатално образование, какво е това чудо? Ако пускате на бебето музика може и да му повлияе, но какво можете да направите повече? Още малко и Толстой ще му чете някой, но да не забрави да чете на глас. Wink

Предпочитам след раждането детето да има достатъчно добра среда за развитие и някой (най-.добре майката и таткото) да се занимават с него, отколкото да му пускам цяла бременност Моцарт и после да го оставя на някоя жена с по-ниско образование от моето или да го дам на ясла. Разбирам, хормони, вълнение, фантазии колко хубаво и умно, не умно, направо гениално ще е бебето... По-кротко.

# 40
Именно! Как може едно същество въобще да няма душа и да се движи, диша, рита, плаче?! Не, не мога да го приема това.

Ами лесно, как се пътува извън тялото например?  Mr. Green Не е неоходимо душата да е в тялото за да е живо, само трябва нишката да не се прекъсва.

Да споделя, че при първото ми дете усетих душата му в момента на зачеването, при второто влезе на 3-тия ден, въпреки че го усещах месеци преди това. Няколко дни след това един приятел ме видя и не знаеше че съм бременна и каза, че съм му много странна, все едно съм двама...

# 41
  • София

Ами лесно, как се пътува извън тялото например?  Mr. Green Не е неоходимо душата да е в тялото за да е живо, само трябва нишката да не се прекъсва.

Да споделя, че при първото ми дете усетих душата му в момента на зачеването, при второто влезе на 3-тия ден, въпреки че го усещах месеци преди това.

Как така месеци преди това?!  #Crazy Ти знаеше, че си бременна в момента на зачеването?! Добри способности имаш... #Crazy

Е, да, ама когато преживяваш някакъв outer body experience, ти си абсолютно неадекватен... Искаш да кажеш, че нашите бебета са така? Това е плашещо... Cry

Последна редакция: вт, 22 юли 2008, 16:01 от autumnsphere

# 42
  • София

Предпочитам след раждането детето да има достатъчно добра среда за развитие и някой (най-.добре майката и таткото) да се занимават с него, отколкото да му пускам цяла бременност Моцарт и после да го оставя на някоя жена с по-ниско образование от моето или да го дам на ясла.

Е, въобще ли няма да го даваш на ясла? Това все пак развива социалните умения... Блазе им на жените, които си седят вкъщи 3-4 години... Макар че аз не бих издържала.

# 43
Просто усещах, че някой иска да се роди... не го смятам за нещо феноменално, доста хора го изпитват.

Защо да е плашещо?

# 44
  • София
Че бебето ти е просто една празна обвивка? Как да не е плашещо?

Общи условия

Активация на акаунт