Венецианска мазилка

• 82 114
  • 66
  •   1
Отговори
# 30
  • Бургас/София
Ние ползвахме такава за части от окачените тавани. Купихме я от Ойкос и техните майстори я правиха. Не си спомням конкретни цифри, въпреки че беше преди 4-5 месеца, но трудът струваше колкото цената на материала за квадрат.

# 31
# 32
ще споделите майстор за Варна(може и на лични)

# 33
# 34
Доста са скъпи, то и аз си мислех за нея и ми харесва. Между другото се казва "Рафаело" и е венециански стил от техните къщи. Бяха ми казали че е 10лв  на квадрат. Ако една стая е 40кв, то 400лв за стая. А и труда ще дойде доста.

# 35
Съпругът ми прави такава мазилка.Ако някой се интересува ще дам координати на ЛС.За София.

# 36
ние се спряхме на oikos ,като ще комбинираме и едната стена с травертино,вече нямам търпение да я видя тази мазилка на стената Sunglasses
Доста са скъпи, то и аз си мислех за нея и ми харесва. Между другото се казва "Рафаело" и е венециански стил от техните къщи. Бяха ми казали че е 10лв  на квадрат. Ако една стая е 40кв, то 400лв за стая. А и труда ще дойде доста.
при нас Рафаелото е 18лв материала на квадрат и 18лв труда,за тавана-20лв труда пак на квадрат,
а травертиното е ....  Whistling ooooh! направо не ми се пишат цени

# 37
И как се поддържат тези мазилки след 1-2-3 г ,като се захабят  Rolling Eyes

# 38
И как се поддържат тези мазилки след 1-2-3 г ,като се захабят  Rolling Eyes

Споко, те са си захабени от самото начало;))
/няма да им личи като на гладките/  Laughing

# 39
И как се поддържат тези мазилки след 1-2-3 г ,като се захабят  Rolling Eyes
Знам,че венецианската се мие   Rolling Eyes

# 40
Ето тези видях на Стройко-то.
http://adicolor.bg/?act=products&do=details&id=11
Много лъскава изглеждаше.
Имаше обаче и едни други релефни с най-различни дизайни, ама ми беше неудобно да ги снимам с телефона...
На сайта обаче има клипчета коя как се прави.

# 41
Обожавам венецианските мазилки и смятам, че когато са направени добре стоят страхотно.
За жалост, обаче, не веднъж съм влизала в домове, където стените са решени в този дух, но останалото обзавеждане е тотално друга посока и комбинацията води до главоболие  #Crazy

Личното ми мнение е, че е добре човек да вземе предвид размера на жилището, височината на таваните, стила на обзавеждане и декорация и всичко това да има тежест при решаване на стените.

# 42
Обожавам венецианските мазилки и смятам, че когато са направени добре стоят страхотно.
За жалост, обаче, не веднъж съм влизала в домове, където стените са решени в този дух, но останалото обзавеждане е тотално друга посока и комбинацията води до главоболие  #Crazy

Личното ми мнение е, че е добре човек да вземе предвид размера на жилището, височината на таваните, стила на обзавеждане и декорация и всичко това да има тежест при решаване на стените.
и аз мислех по същия начин,защото съм сигурна, че повечето хора под венецианска мазилка си представят имитация на тъмни мрамори както и бях аз преди да разгледам всички цветове и видове.Когато ходихме още на огледи на апратаменти,попаднах на един апартамент целия с венецианска мазилка в най-светлите тонове с модерно обзавеждане..... и изглеждаше страхотно....Този въпрос е доста субективен,защото всеки има различна представа за красиво(и аз съм попадала на домове от който ме заболява главата,но пък на собствениците им харесва)Абе най-важно е човек да се чуство комфортно и на него самия да му е хубаво в собствения му дом  Peace

# 43
И аз харесвам светлите тонове на мазилките.
За мен другото важно нещо е доброто осветление - скрито, насочено, за да подчертава ефекта им.

# 44
За жалост, обаче, не веднъж съм влизала в домове, където стените са решени в този дух, но останалото обзавеждане е тотално друга посока и комбинацията води до главоболие  #Crazy

и аз мислех по същия начин,защото съм сигурна, че повечето хора под венецианска мазилка си представят имитация на тъмни мрамори както и бях аз преди да разгледам всички цветове и видове.Когато ходихме още на огледи на апратаменти,попаднах на един апартамент целия с венецианска мазилка в най-светлите тонове с модерно обзавеждане..... и изглеждаше страхотно....Този въпрос е доста субективен,защото всеки има различна представа за красиво(и аз съм попадала на домове от който ме заболява главата,но пък на собствениците им харесва)Абе най-важно е човек да се чуство комфортно и на него самия да му е хубаво в собствения му дом  Peace

Барбаронче, разбира се, че има различни видове. Вкъщи венецианската мазилка е в банята, но е кажи-речи едноцветна. Плочки нямаме, защото тя е с влагоустойчиво восъчно покритие и изглежда супер.

Но повечето, които съм срещала са сред най-масовите - жълто, охра, оранжево с червеникави оттенъци. Най-важното е на собствениците да им харесва.

Общи условия

Активация на акаунт