ОКТОМВРИЙЧЕТО не спи лудува, да подритва мама то не се срамува

• 11 403
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
Отново моят глас е като глас в пустиня и честно да ви кажа съм малко огорчена. Няколко пъти помолих да се добави името на моя бебо в списъка, явно няма да стане , ще го преживея. Опитах се да се информирам дали някой ходи на училище "ма-ма" , дали някоя бебче е с увита пъпна връв, ама къде ти , сигурно се обсъждат далеч по-важни неща и приоритетите са други. Жалко.
Данните ти са оправени. Но не се сърди за такива неща, старая се да въвеждам всичко, в момента който го прочета. За теб специално съм сигурна, че бях добавила имената и болницата, но явно съм пропуснала да запаметя промените след това. Лошото е, че май и други добавки правих с твоята, ама като не помня какви  newsm78
Нека бъдем толерантни, все пак пускането на нова тема не е задължение, а проява на добра воля!
Благодаря. Не исках да се полу4и като въпрос на живот и смърт, най-малко да го изкарам нечие задължение, просто ми направи впечатление и се почувствах пренебрегната, това е .
Severinka , интересувайки от училището, не съм имала амбицията да получа от всички отговори като "да, ходя" или "не, не ходя",а по-скоро някой, който ходи да сподели впечатления. За пъпната връв по същия начин, някой който има личен опит или знае нещо по-подробно да се изкаже, разбира се отговори , като нямам представа и др. не биха били полезни на никого. Надявам се да съм разбрана правилно, а и не се сърдя на никого, напротив, благодаря за вниманието.

# 211
Lauren, написах го, за да знаеш, че все пак четем постовете ти, но явно точно тия дни не е имало кой да ти даде адекваетн отговор. Всички са много добронамерени тук, така че не сме те ингнорирали нарочно  Hug
Надявам се да няма сърдити  Wink

# 212
И мен ме нямаше дълго време на първа страница Wink. Даже писах лично съобщение тогава на Инчето. И при мен като при теб момичето ме беше добавила, но не ме запаметила Joy. Но аз си изнахалствах и се обадих пак и вече успешно си пребивавам в списъка Peace.
И Надето питаше за магазини на Бертони в София, но нямаше кой да и отговори. Просто пак си постна въпроса и получи отговор Wink. Трябва да си упорита, защото наистина много теми се обсъждат и не винаги мамите, които могат да ти отговорят са на линия. Дерзай Hug!

# 213
  • Варна
Lauren, не се притеснявай отсега за увитата пъпна връв. Моя първия юнак беше с увита около врата и доктора ми беше казал да му следя движенията - ако много зачестят или пък ако започна да го усещам по-рядко, да бягам на преглед /това е, за да се види да не би да страда бебока/.. така си и отиде до края, като се роди с два пъти увита пъпна връв около врата - просто изисквай от лекарите да те наблюдават и при вагинално раждане да преценят достатъчно ли е дълга пъпната връв, за да мине бебето през родовия канал.
Тъкмо днес си мислех да попитам за ходенето на гимнастика - има ли някоя от вас, която тепърва смята да тръгва - билото на йога или на пилатес? Много се чудя дали не се сетих твърде късно... А забравих да питам лекаря ми на какво мнение е.
Shikimiki, не се притеснявай, че няма да си подготвена за кърменето - вярно, че в родилните домове не дават много информация, но прочети библиотеката на кърмаческия форум и ще станеш експерт  Simple Smile
Еличка_мама само можеш да се радваш на размерите на бебчо, и аз много искам моето да е големичко, че се гледа по-лесно, особено пък и като категорично ми отказаха вагинално раждане  Confused.
Към варненските мми - някоя ориентирала ли се е за раждане към АГ-Варна? Само за Пуканка знам, че категорично няма да е там, но другите  newsm78

# 214
helenka, аз съм запланувала да раждам в АГ. Там ходя и на консултации/ДКЦто/, при една леко изкуфяла лекарка Joy. За сега мисля да раждам при Атанасов, но там има и други много добри лекари за израждането поне - Герогиев, Александров...

# 215
  Момичета само да ви кажа,че майка ми сега се обади в НОЙ да ги пита конкретно за моя случай как се изчисляват болничните преди раждането.Казали са и,че тези 15дни от август няма да ми влизат в смятането на болничния и за да не се набутвам с половин осигуровка е по-добре да си взема болничен.,а не да излизам в отпуска както аз мислех да направя.Защото ако изляза в отпуска до 15-ти август,за тия 15 дни ще трябва да си внеса осигуровките.Това е от мен,дано съм се изразила ясно Peace.

# 216
Зори Честит рожден ден newsm59 .Да си здрава,много обичана и едно хубаво бебе през октомври.
Днес вечерта съм на 4Д ехограф.Много се вълнувам че ще си видя бебчето и аз най после на хубав ехограф и ще разбера и пола.Но най важното е да е наред всичко.
Вчера май имах подготвителни контракций, нещо ми се втърди корема и ме заболя, надявам се да не се повтаря често.
Добре дошли на новите момичета Hug
Хубав и прохладен ден ви желая.По късно ще се включа с новини от прегледа.

# 217
  • Варна
helenka, аз съм запланувала да раждам в АГ. Там ходя и на консултации/ДКЦто/, при една леко изкуфяла лекарка Joy. За сега мисля да раждам при Атанасов, но там има и други много добри лекари за израждането поне - Герогиев, Александров...

Предполагам знаеш, че тия нямат време за естествени раждания.

# 218
sunny_77, и аз го знаех това, че месеца в който излизаш в болничен не ти влиза в сметките за майчинските, но някой ме отряза тогава и аз се бях притеснила, че греша! Добре, че ми потвърждаваш тази информация  Hug!

# 219
Пуки, чувала съм го това наистина! За това казах, че за сега съм се ориентирала на там. Но искам да видя как ще се развият нещата с моята placenta previa и тогава да взимам окончателни решения. Определено предпочитам да раждам нормално, но важното е всичко с бебчо да е наред, така че начина на раждане не ми е приоритет.

# 220
sunny_77, и аз го знаех това, че месеца в който излизаш в болничен не ти влиза в сметките за майчинските, но някой ме отряза тогава и аз се бях притеснила, че греша! Добре, че ми потвърждаваш тази информация  Hug!
  Ами майка ми е счетоводителка и тя сега има две бременни момичета при нея.Та я накарах да се обади в НОЙ и да ги пита тях как все пак ги смятат тия болнични,че аз от това обсъждане се увъртях като пате в калчище Shocked.Ако излизах в 45 дневен болничен преди термина от 1-во число на месеца добре,ама аз излизам чак от 15-то.И щом има начин тия 15 дни дето не ми влизат в сметките да не си внасям осигуровки,значи се получава супер.Ще се обадя на моя доктор да ми напише един болничен от 1-ви до 15-ти август,за задържане или както той си предцени и малко почивка Hug.

# 221
r_adi, ние ходим събота и неделя, понеже през седмицата ми е невъзможно. Конкретно в "Ма-Ма" графикът се прави индивидуално - съобразяват се със свободното ти време. Също така можеш да минеш всички курсове за една седмица или да си ги
разпределиш за по-дълъг период. Ние си избрахме за едно посещение да минаваме по две лекции, като досега само веднъж се случи да сме с още една двойка. По време на другите лекции сме си сами и е много приятно.

# 222
Здравейте! Днес направо си е зима, чудех се какво да облека... newsm78 С малкия излязохме на разходка за около час, но заваля дъжд. Не мога да разбера как от 40 градуса, днес температурата сутринта беше 12 ???

Lauren, няма как да се сърдим при положение, че сме толкова много хора, аз също чета постовете, но отговарям на тези на които има какво да кажа или да дам съвет от личен опит. И на мен ми се струва понякога, че си пиша без да ме забелязват, но не се сърдя:)
Тук, човек се разтоварва и споделя, нещо като психотерапия...

Ооо, Параход и на мен такива ми ги приказват, не си единствената. Все слушам: "Така както ти е щръкнал пъпа май ще е момче" или "Като ти гледам корема май няма да е момиче"  #2gunfire Ама, както и да е, то ще се види накрая.
И при мен положението е същото, въпреки, че докторката е категорична за пола, пък да видим...

Elichka_mama, чувала съм, че по- лесно се гледат големите бебета, само раждането да мине ок, после, ще си имаш  бебе, за което няма да се притесняваш, че е малко и да те е страх да го държиш в ръце.

mylili, вижда му се края, вече сме последния триместър, ти до тук издържа геройски, още малко остана... Peace

На всички останали мами, пожелавам лек и спокоен прохладен ден!

# 223
  Абе големи,големи ама не чак толкова.Че баткото ми се роди 4кг при 8-9см разкритие Shocked,та голям зор беше.Сега се моля само да сме по-малко от 4кг,защото ако е вярно че вторите бебчета се раждат малко по-големи от първите ще го озоря  JoyИска ми се госпожицата да не е повече от 3500гр Praynig,засега вървим нормално за седмиците си,ама нищо не се знае в 9-тия месец.
 Вярно е че големите се гледат лесно,че той моя юнак изглеждаше като първокласник в сравнение с другите мишлета в стаята и си държеше глават изправена още от първия момент,ама не е шега работа да раждаш 4 кг бебе  Joy.

# 224
Хаха, това с коремите е много дразнещо. Аз по принцип малко повече искам момченце, отколкото момиченце. Преди около месец шефката ми, която роди през май, много компетентно ми опипа корема от всички страни и отсече - "Ще имаш момиче! 100% е, коремът ти е много разлят".
Е, викам, добре - то според Феталната морфология процентите са само 80, но щом ти казваш...

На последния преглед пък ни казаха, че е "мъж та дрънка", така че сме в неведение до 7 август, когато е втората ФМ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт