Хей, има ли мами в Полша?

• 89 336
  • 174
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,имам нужда спешно от инфо.Мъжът ми в неделя заминава на работа в Полша в Катовице.Нямаме ни най малка представа какъв е живота там.Ако някой ми даде информация за цени, начин на живот и всичко свързано с бита ще съм ви много благодарна.По предварителна информация ще получава 1000 евро заплата.До колкото знам в Полша още не е въведено еврото като официална валута.С каква валута е по-добре да замине с евро или злоти.За тамошният стандарт на живот такава заплата как ви се струва.Благодаря предварително

# 91
  • Germany
Информация от 1ва ръка все още не мога да дам, но на база проучванията ни и впечатленията до момента на мъжа ми, мога да кажа, че там цените са почти като в БГ. Наемите в града в който е мъжа ми са от 250 евро за едно-двустаен до 600-700 евро за тристаен апартамент. Еврото не е въведено при тях и всичко се плаща в злоти, така че е добре да си носи злоти. На мен лично 1000 евро ми се струват малко, но нямам идея как са наемите в Катовице и може би щом е сам ще му стигат. Успех!

# 92
Ще има ли осигурена квартира?
Имам впечатления от 3-месечните си престои във Варшава,
според мен е по-скъпо, отколото в БГ, макар че масово
познатите ми твърдят, че цените са едни и същи.
Цените в хипермаркетите според мен са с около 20-30 % по-високи
от тукашните, месото може би е само по-евтино, отколкото тук;
услугите са доста по-скъпи, ходенето на кино и сладкарница си е направо
лукс. Аз бях в командировка и все пак си позволявах и глезотии,
но като цяло ограничих храненията навън, на които бях свикнала тук.
Зависи на какъв стандарт сте свикнали тук и дали съпругът ти иска да спестява.
Първия път профуках и командировъчните, но последния  път бях наясно, че ме чака апартамент
за ремонт и обзавеждане и средно за 3 месеца според кредитната
ми карта съм похарчила около 700-800 евро (е, това не включва мини-екскурзията,
която си направихме с половинката ми) - това са пари за храна и някакви
елементарни удоволствия - не съм мизерствала, но не съм и харчила неразумно.
Но като цяло мисля, че ще му стигат, особено, ако е с идеята, че трябва да спестява.
1000 евро са около 4000 злоти, а за такава заплата някои от колегите ми поляци само можеха да мечтаят.

# 93
Благодаря за бързите отговори наистина са много полезни.По уговорка са му обещали тези 1000 евро за първия месец, след това ще е повече.Квартирата е подсигурена.

# 94
Като стана дума за работа в Полша, на моя приятелка майка й заминала да работи там в някаква фабрика за цигари, оказало се, че фабриката е незаконна, още първия ден имало проверки и жената няколко месеца стоя в ареста. Нямала трудов договор и попада под ударите на закона, не съм сигурна какво са били всички обвинения, но доста време мина, докато я освободят. Трябва да се внимава.

# 95
  • Germany
Благодаря за бързите отговори наистина са много полезни.По уговорка са му обещали тези 1000 евро за първия месец, след това ще е повече.Квартирата е подсигурена.

Щом квартирата му е осигурена и ще е сам, според мен ще му стигат.

# 96
Ще работи в сферата на строителството и са обещали трудов договор.Дано всичко да не е лъжа.Това обаче ще се разбере на място.

# 97
  • София
Здравейте,

имам нужда някой, кайто живее в Полша, да ми помогне. Става въпрос за едно лекарство. Имаме рецепта за него -зелена. Пращам пари  за всичко, само някой трябва да го купи и изпрати.
Лекарството е за възрастен човек, който не иска да приема никакви други аналози и алтернативи, защото е алергичен и се страхува. Медикамента е стар и знаем, че се произвежда в Полша, но нямам идея, дали визията му и названието вече не са променени. В България го няма.
Ако някой реши да се отзове нека пише на лични.
Ще съм безкрайно благодарна  bouquet

# 98
  • София
Момичета Здравейте,искаме да идем на гости при свекър ми в Кросно,нищо немога да намеря за преспиване там,а съм с малки деца и мога да се доверя на изпитано,ще помгнете ли.Или поне сайт къде да гледам за "добри"хотелчета.Питам го/свекъра/ има ли хотели той казва има санаториуми с мин.води,ама хората били с патерици ooooh! мъжка му работа Joy

# 99
Здравейте. Искам да Ви помоля за съвет. Решихме с приятелят ми да празнуваме тази Нова Година във Варшава. Ако можете препоръчайте ми хубав ресторант за новогодишната нощ. Предварително Ви благодаря

# 100
Здравейте мами, аз съм един татко Simple Smile
Ще имам бизнес среща в Познан - Полша последната седмица на септември 2012. Някой може ли да помогне с преводач от полски на български - заетост 1-2 дни през деня - разбира се срещу заплащане. Ще присъства с нас на преговорите и ще превежда....
Желателно е мъж, защото преговорите са в автомобилния бизнес, но ако няма мъже - и дами са поканени за помощ.

# 101
  • При елфите ...
Моля, трябват ми весели песнички за музикален фон на полски език, може да са детски, популярни или народни, MP3!   bouquet Аз не успявам да открия такива.  newsm78

# 102
Момичета,някой може ли да помогне с ориентир за цената на стоматологичните услуги?Здравната каса какво поема?
Благодаря!  bouquet

# 103
Преди 3 години платих 150 злоти за пломба, първата клиника, която погледнах в нет-а, дава подобни цени: 100-200 злоти (50-100 лв.):
http://www.anident.pl/stomatologia-ceny.html

# 104
Благодатя ти сърдечно!
Можели някакъв линк и за цени на квартири,и за купуване на имоти?
 Hug  bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт