Хей, има ли мами в Полша?

• 89 335
  • 174
  •   1
Отговори
# 105
zdraveite--znae li niakoi kakvi dokumenti sa nujni  za -karta-pobitu?kolko struva?i za kolko vreme stava?molia niakoi da mi otgovori?

# 106
niakoi da znae kolko e priblizitelno   poletat   sofia  var6ava?i  eventyalno da mi prepora4ate  prevozva4?

# 107
  • Germany
София-Варшава летят само ЛОТ. Цената зависи от конкретните дати.

# 108
  • София
Здравейте мами ! Мъжът ми ще заминава задълго в командировка в Полша. Може ли да ме ориентирате в цените на основни хранителни продукти там, от кои вериги магазини е хубаво да пазарува и т.н. А също, ако се храни навън, например една нескъпа вечеря в заведение колко ще му излезе...и т.н. Rolling Eyes Благодаря ви предварително!

# 109
  • Germany
От година и половина не сме вече в Полша, но мога да дам ориентир. Цените на хранителните продукти са като в БГ. Най изгодно е да се пазарува във веригата Биедронка /калинка на полски/, но там са малко по ниско качество някой продукти. Ние правехме големият пазар за месеца в Реал, а другите неща от Биедронка. Храната по заведенията е малко по скъпа от в БГ, а пиенете е доста по скъпо. Примерни цени не мога да дам, защото зависи от заведението и града в който ще бъде. Ние не бяхме във Варшава и не беше скъпо. Доколкото знам във Варшава е по скъпо. Услугите и консумативите са скъпи там, но той ако е командировка предполагам поне жилище и консумативи са му осигурили.

# 110
  • София
Благодаря за бързия отговор  Hug Да, другото е е осигурено. Само без храна. Става въпрос за Шчечин. Сигурно ще е по-евтино от Варшава.  Пиенето не ме интересува  Wink Мъжът ми най-много да пийне някоя бира, а иначе сутрин - кафе. Кафето скъпо ли е? Защото това задължително се пие сутрин. А цени на някакви закуски в закусвални например  Rolling Eyes

# 111
  • Germany
Кафето е малко по скъпо от в БГ. Не помня цена... Закуските бяха около левче, но те нямат солени неща като нас. В пекарните предлагат сандвичи и пици, които бяха около 2-4лв, но почти не сме купували, защото не ни харесваха, а и не си заслужаваше, като цена.

# 112
  • София
Благодаря много за информацията  bouquet

# 113
  • Germany
Няма за какво Simple Smile
Ако имате нужда от друга информация, пиши.

# 114

Хей, здравейте! Laughing

Много се зарадвах на тази тема!:-))) След седмица-две ми предстои да замина за 10-ина дни на гости в Полша по покана на сина ми и приятелката му - полякиня. Вълнувам се много и направо не знам за какво по-напред да питам. Ще бъдем в околностите на Вроцлав. Прочетох всичко в темата, но за съжаление, актуалните постинги от тази година не са много. Всъщност, дайте ми идея, какви подаръци да донеса на полското семейство? Какво поляците биха харесали от България? Ще летя  с нискотарифна компания и знаете, там има ограничения за багажа и няма да мога да взема нещо по-обемно и тежко. Като отпаднат и другите ограничения като течности, метални и остри режещи предмети, то просто не остават, кой знае, какви възможности...

Та, ако имате идеи, ще ви бъда благодарна за всякакви хрумки:-)))

Хубава седмица!

# 115
  • Germany
Много е трудно с подаръците, защото те си имат почти всичко там. На мен лично бонбоните им хич не ми харесваха, та може бонбони да занесеш. Знам, че много тачат нашият мед, но ще е трудно да го опаковаш... Не съм забелязала да се прехласват по наши сувенири, та по добре не взимай. Най добре питай синът ти какво харесва приятелката му  Peace

# 116
Благодаря, Мони!

На приятелката му вече съм избрала бижута, но тях ще й ги подаря като се върне в България - после тримата пътуваме за България, ще ми гостуват за 3 седмици... Остават още три подаръчета за майка й, баща й и сестра й, както и един за дома... Трябва да е нещо символично, хем българско, хем да е приятно изненадващо... абе нещо трябва да подаря, не мога да се явя с празни ръце...Simple Smile)

# 117
Апропо, шоколад и шоколадови бонбони дали са разрешени !?

# 118
  • София
Не знам за шоколада...дали няма да се разтопи. Но мисля, че нещо типично българско и подходящо за жена е някаква козметика с розова вода - тоник с розова вода, тоалетно мляко, сапун, есенция...има много такива в подлеза под Президентството.

# 119
  • Germany
Разрешени са, да. Много носят шалове и шапки, тъй като при тях духа почти нон стоп, та може нещо такова да вземеш за сестрата. На нашата детегледачка, която беше пенсионерка, сме носили ликьор и много се зарадва. Може да го купиш от летището и няма да имаш проблем с пренасянето /от летището може да купиш всякакви бутилки/. За друго не се сещам... Приятно изкарване! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт