Отговори
# 105
  • София
Добре, ще я закова Simple Smile
Но по мое мнение и наблюдение закованите теми не се четат.

# 106
Добре, ще я закова Simple Smile
Но по мое мнение и наблюдение закованите теми не се четат.

Благодаря ти, АнМари!
Пък ако няма интерес към темата, може винаги да се "откове", нали? Simple Smile

# 107
  • София
Исках да кажа, че независимо, че има заковани теми по даден въпрос, винаги е по-лесно да се пусне нова Simple Smile
Не се четат, не се разбират, мързел... нямам обяснение Simple Smile

# 108
   Аз бях на училище за бременни тези дни и ни учиха доста подробно как да дишаме, пози на раждане, ползите от седене във вода и раждане във вода. Дано успея да се овладея и да ги спазя. Вече взимам арника и таблетки малинови листа. Тук - в Англия- доста се използват Тенс машини, те изпращат някакви сигнали и блокирали болката. Не познавам човек да ги е ползвал, но ако има някой ще е интересно да сподели. А аз като мине раждането ще споделя какво е станало  Simple Smile

# 109
  • София
Не знам дали споделих за второто си раждане тук...

Това, което мога да кажа със сигурност, че важеше при мен -
колкото повече въздух/ кислород поемах, толкова по- леко минаваха контракциите,
като се има предвид, че го вкарвах, колкото може по-надълбоко.

а когато си представях как малкото идва при мен с всяка една контракция - визуализирах го и  го посрещах - добре дошъл - тогава наистина почти не ги усещах! Истината е, че бяха доста болезнени и не винаги успявах да си го представя, но всеки път, щом го виждах как идва при мен и го посрещах, болката като че ли изчезваше  Peace

Малко майки знаят, че при второ раждане контракциите продължават и след самото раждане - то е като болки при цикъл и то доста болезнен...не знам точно защо се получава - но свиването на матката втория път е много по-болезнено...а при трето и следващо раждане не зная как е...   Та арниката дали помага и за това?

# 110
Решила съм да раждам близначките нормално, затова ще следя темата  Peace
Първото ми раждане беше нормално, уж... добре че Ивайла си знаеше какво да прави и не остави много, много медицинските лица да и нареждат  Mr. Green

# 111
  • ул. "Мечтание"
Вечно я губя тая тема. Та май е време да се запиша в нея!  Mr. Green

# 112
На мен смяната на позите много ми помагаше,разходките също.Предложиха ми да стоя на тоалетната чиния , която беше и биде и ми пуснаха топла вода.Може да звучи гадно,но много ме отпускаше.Също така ми беше предложена и топка,от онези надуваемите с дръжка за която да се хванеш и да седнеш отгоре.Било полезно ,но нея я отказах.Кислородната маска я махнах,защото ми се повръщаше от нея.Уж да дишам по - лесно ама...важното е, че я имаше и че ми я предлагат.Освен докторът имаше и акушерка постоянно до мен+още една,която беше почти постоянно.Даваха ми и по глътка вода за да не ми изсъхва устата.За друго не се сещам в момента.

# 113
Малко майки знаят, че при второ раждане контракциите продължават и след самото раждане - то е като болки при цикъл и то доста болезнен...не знам точно защо се получава - но свиването на матката втория път е много по-болезнено...а при трето и следващо раждане не зная как е...   Та арниката дали помага и за това?

Bili-san  при мен беше точно обратното! Конткракциите след първото раждане бяха продължителни и болезнени, след второто изобщо не!

# 114
  • София
интересно, около мен всички майки ми разказаха точно като моята опитност...

забравила съм, твоите раждания оперативни ли бяха или не?

# 115
Bili и двете бяха естествени. Колкото хора толкова опит...аз затова казвам, че е хубаво човек да не се настройва. Simple Smile Моите двете раждания макар и двете да бяха нормални нямаха нищо общо едно с друго, а какво остава на различни хора. Simple Smile

# 116
Здравейте, от мен   Hug .
Предстои ми това неповторимо преживяване и на мен. Опитвам се да набирам информация от където мога.
Специални благодарности на Tandoori    bouquet за това че  е създала тази тема. За всички нас, които искаме да участвама в раждането на децата си Wink
Прочетох и тази и предишната и ще следя.
За гласуването: нито едно, но се интересувам мноооого.

# 117
И аз ще следя темата Simple Smile

# 118
Ако не сте чели този разказ - http://www.estestveno.com/node/1662 - направете го!

# 119
Здравейте и от мен. При второто ми раждане наистина контракциите ден-два след това бяха доста по-силни. Пих арника, но явно не се повлияват ( или поне не изчезват)

Общи условия

Активация на акаунт