Отговори
# 120
  • ул. "Мечтание"
Пих арника, но явно не се повлияват ( или поне не изчезват)

Арниката не е точно за обезболяване, тя се използва за предотвратяване на кръвоизливи и хематоми. Като универсално обезболяващо в хомеопатия обикновено се използва Chamomilla vulgaris. В спешната аптечка имаме 9CH по съвет на нашия хомеопат. Ползвам при разни болежки. Включително за зъбобол и колики съм я ползвала доста успешно. (все пак е хубаво да се посъветвате с хомеопат за подходящи за вас препарати)

Специално тези следродилни контракции не е хубаво да се спират, чрез тях матката по-лесно се връща в нормалния си вид.

# 121
 На мене ми помогна начинът на дишане. През повечето време се наложи да лежа, но по време на контракция като станех от леглото болката намаляше. Може пък и да беше внушение Rolling Eyes
  Според мене най- вече зависи от нагласата на човек.

# 122

Малко майки знаят, че при второ раждане контракциите продължават и след самото раждане - то е като болки при цикъл и то доста болезнен...не знам точно защо се получава - но свиването на матката втория път е много по-болезнено...а при трето и следващо раждане не зная как е...   Та арниката дали помага и за това?
При мен при първото раждане бяха доста осезаеми. Цяло денонощие при кърмене (което всъщност беше почти денонощно кърмене ) ги усещах болезнено. Но, на визитацията, с учудване установиха, че матката се е свила неимоверно много.

Аз с дишане се обезболявах, а между контракциите се унасях в сън. Затварях си очите и гледах да почивам максимално, естествено "специалистите" не ме оставиха много много да се отпускам, важен въпрос беше да изясним, донесла ли съм си чехли Simple Smile , например.
Сега си спомням, че по време на изпити си почивах така: лягаш с ръце до тялото, затваряш очи и не мислиш за нищо. 5 мин. такава почивка е равна на половин час сън. Точно това се опитвах да правя и по време на раждането, което запази силите ми.

# 123
вкл.се с интерес Peace

# 124
Взимах Арника 200 СН на няколко серии в първите 24 часа след раждането по съвет на хомепота ни. В тези първи часове контракции изобщо не усетих, но матката ми за 24 часа се прибра до размерите на портокал и вече не стърчеше напред от корема ми! В по-късните първи дни усещах кинтракции при засукване, но не е било нещо болезнено. Доколкото знам, Арника се използва при болезнено раждане (ригидна шийка). Но не всяко раждане е такова; бих използвала Арника по време на раждане, ако други техники като смяна на поза, дишане, топлина (компрес, вана, душ), масаж не помагат. Тогава, ще знам, че наистина имам показания.

# 125
Аз използвах и при двете раждания традиционните тук техники : точков масаж, смяна на поза, АТ.
При първото не можах да използвам АТ, средата не го позволи, а и тогава бях начинаеща (занимавах се с АТ само от 4-5 месеца).
При второто използвах АТ, болка изпитвах само, когато някой влезеше в стаята да види графиката и ме разсееше. Така изкарах 8 часа с контракции на 2 минути. Ако не се беше наложило да ме разтварят на ръка, нямаше да усетя раждането.
АТ отпуска мускулатурата и пести силите на родилката. След раждането се чувствах свежа и силна.
След раждането получих 5 глобули Арника и чай за прибиране на матката от акушерката ми.

# 126
  • ул. "Мечтание"
АТ? Акопунктурни точки?

# 127

Не, АвтоТренинг( или АвтотреЙнинг, както би било по-правилно, но мисля, че в БГ е приет първия термин). Това е метод за самовнушение с елементи на самохипноза.

# 128
  • ул. "Мечтание"
Ясно, благодаря. Просто не бях срещала това съкращение.  Peace

# 129
А може ли линк към този автотренинг или някаква литература?

# 130
А може ли линк към този автотренинг или някаква литература?

И аз се присъединявам към питането.

# 131
За съжаление не мога да се включа със заглавия на български, но съм превела статии на български за самохипнозата при раждане в първата тема, ако ви интересува погледнете ги ( пръснати са из темата, знам, че е дълга и съжалявам, че трябва да ги търсите, ако някой иска да пусне линковете директно ще съм благодарна, в момента нямам възможност просто).

Ето няколко линка за Автогенна тренировка ( другото име на АТ)
http://yoga-meditation.us/autogn/autotraining.htm
http://nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&view … 00012&lang=bg
http://www.puls.bg/health/mind/news_3943.html

Пуснете търсене с Автогенна тренировка, авто тренинг и ще намерите много резултати.

# 132
Записвам се за да следя темичката!

# 133
И аз да се запиша, че ми е интересно. Не съм раждала и не съм много запозната с техниките и какво помага, и какво не но попивам информация с голямо желание. Гласувах за комбинация от горните Simple Smile

# 134
Ако имаме и право на избор, ще е добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт