Отговори
# 180
  • София
Записвам се да следя, а след време дано и аз да пиша  Peace. Твърдо съм решила да раждам нормално и от този момент се настройвам психически.  Flutter

# 181
Звучи много интересно; мисля да пробвам с чайовете от малина и коприва, с масажа на перинеума и с различни пози. А също и с упражнения с винилова топка.

# 182
Анда, за позите трябвада се договориш с лекаря/екипа на раждането, защото за повечето е нечувано да има друга поза освен по гръб, с краката нагоре... (тук вече не знам да се смея ли, да плача ли за тяхните затворени хоризонти...)

# 183
  • Бургас/Пз
От къде мога да прочета повече за техниките за дишане по време на раждането!

# 184
  • София
В предишната тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=98119.0;all Tandoori е превела доста статии и части от книги. Има и подробно обяснени техниките за дишане Simple Smile

# 185
  • ул. "Мечтание"
Хайде и аз да се разпиша вече с някакъв опит.  Grinning

Масаж на перинеума не можах да приложа преди раждането, имах си разни проблемчета, които не ми позволиха.
Пиех чайове от коприва и малинови листа. Когато вече стана ясно, че раждането ще е скоро започнах да пия и чай от босилек.

По време на самото раждане използвах:
- хомепатия - Арника 30 CH - омекотяваше болките от контракциите и ги понасях по-леко
- рескю ремеди
- дихателни техники плюс дула - тя играеше ролята на фокуса ми, ако мога така да се изразя - помагаше ми да се съсредоточвам над дишането си и да дишам дълбоко и да издишвам със звук в ниските отктави, това определено ми помагаше страхотно да посрещам контракциите
- използвахме разнообразни акупунктурни точки за разкритието, за обезболяване и т.н. - не мога да кажа на сто процента дали имаше ефект от тях, мисля, че имаше. Не сме следили как напредва разкритието.
- масажи - най-вече по гърба и раменете за отпускане
- различни пози - основно най-удобно ми беше седнала на много ниска табуретка, а по време на напъните единствената поза в която можех да ги понеса беше на колене, горната част на тялото ми отпусната на леглото и таза ми вирнат нагоре. Представям си, ако трябваше да лежа по гръб при тези мои зверски напъни, сигурно щях да се гътна от болка.  Rolling Eyes Не знам до колко позата има в случая ми отношение към това, че не се разкъсах. Имах само съвсем леко охлузване по едната малка срамна устна. Иначе напъвах яко, дори волево, не можех да удържа напъните, баха наистина много мощни и неудържими.
- горещи компреси на корема, бедрата, кръста и гърба - много добре се чувствах от тях. Единствено не можах да понесе компреси на перинеума по време на напъните.

Като цяло май е това.

# 186
  • Кукуландия
Здравейте!
Исках да ви попитам кога се започва със запарката от малинови листа? Не можах да намеря инфо, а си купих  Grinning

# 187
Здравейте!
Исках да ви попитам кога се започва със запарката от малинови листа? Не можах да намеря инфо, а си купих  Grinning

От преди бременността и до края на кърменето, пък иначе е добре дошло. Разликата е само в количествата - 1 часа чаша през бременността, 2 чаши в девети месец и след раждането 1-2 чаши...

# 188
  • Кукуландия
Много ти благодаря, Meg! !
След раждането ще докладвам какво друго съм правила и как ми се е отразило  Grinning

# 189
Първото раждане - дишане дълбоко, чай от босилек пих един месец - по 5 глътки на ден. Напъните изобщо не са ми боли болезнени.
Второто раждане - при контракции - ставах ходех и при пика се подпирах някъде и се навеждах напред. В колата - дишане. В родилното вече бях с напъни. Леглото тоя път не се вдигаше и при напъни увисвах на врата на мъжа ми.

# 190
Моето раждане мина значително бързо и лесно. Незнам дали от методите, които съм правила през бременността и по време на раждането, но ще ги спомена:

През бременността:
-йога по 15-20-30 мин на ден, не всеки ден, накрая по редовно
-Рейки всеки ден по една пълна процедура
-афирмации всеки ден
-чай листа от малина от 8 месец
-чай босилек от 9 месец
-акупунктура в 9 месец
-хомеопатия в 9 месец, Арника 9CH
-упражнения с медицинска топка през последните 2 седмици преди термин
-дихателни упражнения

По време на раждането:
-Арника на половин час
-при контракция клатене на таза и други йога-упражнения, дълбоко дишане
-постоянни разходки
-не си спомням сетих ли се да масажирам акупункт.точки тогава

Получих много бързо пълно разкритие.

# 191
Аз също родих бързо и безболезнено благодарение на Арника 9 . Вземах я от седмица преди раждането и по време на самото раждане. Бях изключително спокойна, а по принцип съм си паника,но арниката и успокоява. Преди бременността съм се занимавала с плуване и йога, но през самата бременност не съм правила нищо, освен дълги разходки. Наистина се движех много. По време на контракциите също се разхождах, докато започна изгонването! И не на последно място СЛУШАХ лекарката си и изпълнявах, каквото ми казваше.

# 192
Аз също родих бързо и безболезнено благодарение на Арника 9 . Вземах я от седмица преди раждането и по време на самото раждане. Бях изключително спокойна, а по принцип съм си паника,но арниката и успокоява. Преди бременността съм се занимавала с плуване и йога, но през самата бременност не съм правила нищо, освен дълги разходки. Наистина се движех много. По време на контракциите също се разхождах, докато започна изгонването! И не на последно място СЛУШАХ лекарката си и изпълнявах, каквото ми казваше.
Можеш ли да кажеш малко повече за Арника. Кога почна да я пиеш и в аптеките ли я откри? Каква доза пиеше, защото май има различни

# 193
За пореден път: Хомеопатията не е плацебо!! Ако ще взимате хомеопатични лекарства, консултирайте се с класически хомеопат. Ариниката си има картина и тя не "здрава бременна в края на 9-ти месец"!! Дори ниските потенции могат да имат много нежелан ефект за някой!
Хомепотаччин лечение предписано на един пациент е 100% неприложимо за друг пациент!! Подходът е срого индивидуален при предписанието и лечението. 9, 15, 30 ще влияята основно на физическо ниво, а е много възможно вашият проблем (ако има такъв за Арника) да не е на това ниво... Тук има тема "Информативно за хомепотията" - прочетете я, не е дълга  Peace

# 194
За пореден път: Хомеопатията не е плацебо!! Ако ще взимате хомеопатични лекарства, консултирайте се с класически хомеопат.

newsm10
Вземах Арника 9 на Боарон. Преди раждането по 3-4 зрънца дневно, при самото раждане по 3-4 зрънца на час. И в първите дни след раждането я вземах. Определено ми помогна!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт