Отговори
# 195
  • Бургас/Пз
От билковата аптека ли се купуват малиновите листа??
А защо е добре да се пият и по време на кърменето??

# 196
За пореден път: Хомеопатията не е плацебо!! Ако ще взимате хомеопатични лекарства, консултирайте се с класически хомеопат.

newsm10
Вземах Арника 9 на Боарон. Преди раждането по 3-4 зрънца дневно, при самото раждане по 3-4 зрънца на час. И в първите дни след раждането я вземах. Определено ми помогна!  Peace

Аз мисля че за лекото раждане ти е помогнало много повече плуването и йогата  Peace

# 197
  • ул. "Мечтание"
Не съм убедена, че Арниката помага за по-лесно раждане. Тя просто няма такъв профил. Има други ХЛ, които могат да помогнат по време на раждане, но те се използват при специфични ситуации. Евентуално Арниката може да омекоти контракциите и вече идва на помощ едва след самото раждане.
Еле пък приемането на Арника със седмици и месеци преди раждането по-скоро може да навреди, отколкото да помогне. (изключвам случаите, когато бива дадена като лечение при конкретен случай от класически хомеопат)

# 198
Записвам се да ви следя, много полезна тема.

Видях, че е коментиран чаят от коприва; не знаех, че има въздействие върху маточната мускулатура.
Аз започнах да го пия заради хемоглобина и защото ми повишава енергията, но запарката я правя по 10-15 мин. макс. и пия по 2-3 чаши дневно.

# 199
Не съм позлвала описаните методи, но темата дава полезна информация. Благодаря!

# 200
От началото на шестия месец от бременността си пия редовно запарка от коприва.Преди месец започнах да сменям един ден малинови листа един ден листа от коприва ... Започнаха да ми втръсват обаче , ще си правя по малко от малинови листа защото знам че помагат дори и при самото раждане ....
Мисля да си взема и арника - все още не съм решила дали да е през целият месец или при самото раждане ... Мисля че има закакво да се пие защото при самият родилен процес се притискат някой кръвоносни съдове ...

С предишното си раждане ползвах Матернити тенс - уред за обезболяване чрез елктростимулация - на няколко точни намиращи се на гърба и кръста ... Незнам доколко ми помогна в интерес на истината , имах много леко раждане и бързо разкритие.Понеже го подарих на акушерката която ме изроди - в последствие получих не толкова добри отзиви от майката която го е ползвала след мен - но са и го сложили чак накрая след като се е мъчила дълго време.

Масажите бяха от половинката - не е опитен масажист , но пък разтриваше правилните места  Mr. Green  то не е толкова трудно да се сети човек че като те боли кръста и бедрата и пиринеума там трябва да се разтрива.

Сега смятам да си родя или поне да откарам до последно вкъщи / дано да се появи толкова лесно и третото ми човече /  Извикала съм една приятелка / акушерка  Mr. Green /  която да асистира помага  и да дава съвети.

Приготвила съм десеттина възглавници една по ниска табуретка , дюшек  / нарекла съм го родилният дюшек да си се чепя клкото и в каквато поза ми дойде на ум /
Имах желание да си ползвам и слинга , но половинката не отказа  да пробие дупка в тавана за да си го закача  Rolling Eyes  

При самите контракции се затопля кръста с компреси а при напъните се слага и на пиринеума топъл компрес с лайка примерно...  

Приготвила съм няколко вида любими масла и пръчици пък да видим дали ще помогнат да изчистя съзнанието си от непотребни в този момент глупости ...

Мисля да се накисна и във ваната за да облекча контракциите , дори имах планове за водно раждане , но при условие че е болнично раждането - вкъщи не бих посмяла сама . Може би ме постреснаха някой факти ...

Скоро ще допълня и за това си раждане кое ми е подействало релаксиращо и болкоуспокояващо.

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 19:05 от krissie

# 201
krissie, много хубав план, надявам се да се се случи както го искаш  Peace

# 202
Арника и самопсихоза-или по-скоро бях убедена че ще родя бързо и БЕЗ БОЛКА
ЕЙ Богу не разбрах какво е  Mr. Green...отидах с 7см разкритие без болка,спукаха ми водите без болка,разходих се 1 час по коридорите без болка...и успокоявах всички родилки около мен,не ми правиха клизма Peace,напъните ми започнаха щом реших да полегна ВЕДНАГА и бебо се появи след третия напън на 2рата минута на магарето...няма такова щастие и забравих БЕЗ БОЛКА бяха напъните,според акущерките такава като мен била на 100 родилка една Laughing...
Убедена съм че затова мое невероятно раждане причината е в мен самата  bowuu ИСКАХ го повече от всичко,да разбера какво е без чужда намера(медикаменти,упойки) при условие че баткото го родих с епидурал  Tired

УСПЕХ на всички бъдещи майчета и само не се панирайте и отпускайте ВИЕ сте тези които диктуват раждането си Peace

# 203
Арника и самопсихоза-или по-скоро бях убедена че ще родя бързо и БЕЗ БОЛКА
ЕЙ Богу не разбрах какво е  Mr. Green...отидах с 7см разкритие без болка,спукаха ми водите без болка,разходих се 1 час по коридорите без болка...и успокоявах всички родилки около мен,не ми правиха клизма Peace,напъните ми започнаха щом реших да полегна ВЕДНАГА и бебо се появи след третия напън на 2рата минута на магарето...няма такова щастие и забравих БЕЗ БОЛКА бяха напъните,според акущерките такава като мен била на 100 родилка една Laughing...
Убедена съм че затова мое невероятно раждане причината е в мен самата  bowuu ИСКАХ го повече от всичко,да разбера какво е без чужда намера(медикаменти,упойки) при условие че баткото го родих с епидурал  Tired

УСПЕХ на всички бъдещи майчета и само не се панирайте и отпускайте ВИЕ сте тези които диктуват раждането си Peace

БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Това което си написала е страхотно, пожелавам на всички, на които им предстои раждане, ето такова като твоето! Това вдъхна в мене много кураж и сили! Благодаря!   bouquet Heart Eyes Grinning

# 204
 newsm78 абе не знам според мен си е строго индивидуално. Наистина пожелавам на всички майки да са спокойни и всичко да мине по мед и масло !!!

# 205
Поздравления, АнилевИ!!! Страхотно си се справила!!
Наистина, без предварителна подготовка, статистиките показват, че раждането е абсолютно безболезнене за 1 на 100 жени. За БГ това означава, че над 700 жени годишно преживяват такова раждане! Simple Smile Ако пък човек приложи съзнателна подготовка, безболезненото раждане ще бъде много по-често срещано Simple Smile 

# 206
Момичета не позволявайте да ви завладяват мрачни мисли,усмивка и самоувереност че ще е както ЖЕЛАЕТЕ...убедена съм че работи този метод...

Meg!  Hug

Гери С. радвам се че съм те укоражила  Peace

# 207
Здравейте, прочетох постовете и искам да ви споделя,че сега ми предстои 2 раждане и мисля да пия чай от босилек,както при първото раждане.Казаха ми да почна да го пия от началото на 9 месец по малко и като започнат контракциите да си направя голяма доза и да пия в къщи и до болницата.Така направих първият път,но пих чак когато ми почнаха контракциите в деня на раждането.Наистина когато отидох в болницата вече бях с 7см.разкритие без много да ги усетя.Казжат,че босилека отпуска мускулите  Wink

# 208
Тази темичка си я следях стриктно до преди да родя, да не би да изпусна нещо Simple Smile
По време на бременността разчитах на:
- хомеопатия - естествено, консултирано с хомеопат, започнах в края на 8ия месец
- много движение през цялата бременност/мин. 3 часа на ден/
- фурми Simple Smile)) /тук са на почит не само при бременност/
-масаж на перинеума/но не бяхме от най-постоянните/
- МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНА НАГЛАСА ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ

По време на контракциите разчитах на:
- техниките на дишане
- смяна на позите и използване на голяма топка
- визуализация
- горещи душове/но това не ми помогна/

В крайна сметка, обаче, имах мн. продължителни и болезнени контракции, та си поисках епидурал. Но не съм критерий - моите контракции бяха неефективни, тъй като бебето до последно си беше високо, а не в малкия таз.
Та, споделям това, защото не знам кое колко би повлияло при абсолютно естествено раждане. Факт е, обаче, че използваните техники са причината за бързото ми възстановяване. Дори лекарката се изуми Simple Smile))
Стискам палци, момичета, и да знаете, че не е страшно!

# 209
Здравейте мили мами,

Предстои ми раждане в началото на септември и се интересувам от всякакви немедикаментозни и за мен съвсем традиционни методи за обезболяване при раждане. Благодаря, че сте заковали темата, иначе трудно щях да я открия, въпреки, че няколко месеца ровя из форума (може и аз да не знам как точно да търся де  Embarassed).
Все си мисля, че вече интересът към нормалното и без много лекарска намеса раждане се увеличава. В крайна сметка целия свят се връща към природата, към био-храните и био-животът, та надявам се и към био-раждането, макар че в България малко изоставаме (както обикновено - дори кризата ни хвана по-късно). И въпреки, че сме по-бавни - ето че в най-старата АГ болница у нас - "Света София" (бивша Тина Киркова) стартира проект за естествено активно раждане: http://1agb.com/news/single/id/48
Живот и здраве, като дойде време да раждам се надявам да го направя във ваната там, с помощта и подкрепата на екипа и мъжа си. За доста неща от тук за първи път - например арниката и чаят от малинови листа, а още не съм прочела архивираната темичка. Смятам да започна с йогата и воданата гимнастика този месец, а по-нататък и с вагиналния масаж. Ако намеря хомеопат, на който да се доверя, може и с хомеопатията да се пробвам. Живи и здрави, след това ще споделя какво съм успяла да направя от добрите си намерения сега, както и ще гласувам.
Призовавам всички родили вече мами да гласуват и да пишат тук, за да помагат на нас - бъдещите родилки.
Поздрави на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт