Раз, два, три Габровче се измори, четири, пет, шест, ще се ляга рано днес

• 14 678
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
ninagunduz, добре дошла Hug

desi i dido, най-добре попитай църквата в която ще ходите, защото за кръщене във всяка църква искат различни неща, сигурно и за този случай е така.

# 271
Desi i dido, аз предварително се уговорих с попа- да се разберем за час, платих 5 лв и цялото четене трае 5-10 минути, не се изисква нищо, ние бяхме само 4-мата + майка ми. Не се носи нищо, това не е кръщене.
И накрая да добавя, че трябва да е точно на 40-тия ден, като за ден 1-ви се брои рожденния ден.
Дано да съм ти била полезна! Peace

# 272
Здравейте и от мен!
Имам едно голямо питане ... но първо да дам малко инфо по въпрос, за който съм компетентна макар, че ще повторя, но както е казал Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече."
desi i dido, добре е 2-3 дни най-късно преди да станете на 40 дни да отидеш в църквата, където си решила да ти четат молитвата (ние бяхме в църквата до Глинажа). На гишето казваш, че искаш да ти четат молитвата, говориш с попа и той с уверява, че не си сбъркала в броенето, както  щеше да стане с нас  Embarassed Laughing  Peace. Плаща се 5 лв. Уговаряш се за часа. На самия ден може да сте си само тримата в съвсем неофициална обстановка, защото както каза и PEPANP всичко трае 5-10- мин.

А сега и аз да питам  newsm78 Проучвам въпроса с яслите. Към края на 2009 г. ще се наложи да тръгнем на ясла. Май вече не е лошо да подадем молба?! Споделете опита си от коя ясла сте доволни? Кои учителки са гледали децата ви и сте доволни от тях? Какво трябва да знам, да питам, да следя като подавам молба и отида в съответната ясла?

# 273
PEPANP и shesi,благодаря ви за отговорите,наистина много ми помогнахте  bouquetДобре че го има този подфорум Grinning тук аз намерих отговори на много от своите въпроси,но за съжалние shesi аз не мога да бъда полезна на теб,понеже още не сме стигнали до там.Но съм сигурна,че другита мами с удоволствие ще ти съдействат Hug
Лека нощ на всички! Hug

# 274
    shesi, и мен ме вълнува въпросът с яслите.   Аз още се услушвам и не съм подала никъде  молба Embarassed.  Баткото ходеше в ясла Мики Маус и бях доволна, но ми е много далече и не ми се пътува пак по два пъти на денпо автобусите  с дете на ръце. Не си спомням имената на персонала Embarassed, но педагожката на яслата е много добра. Те  в яслитемисля  са мед. сестри и имат май по един педагог за цялата ясла.
 Аз се интересувам от отзиви за яслата на Варовник, понеже ми е най близко.

# 275
  • Габрово
Аз не съм пускала Емо на ясла, но мисля, че най-добрия вариант е да отидете на място и да видите с очите си - ако ви допадне обстановка и персонал - ОК, ако не - търсите друга. Аз така направих с детската градина. Освен това трябва да имате едно на ум, че ранното записване винаги крие риск в крайна сметка да не сте при персонала, при който очаквате да сте Simple Smile Друга удобна откъм транспорт ясла е на колелото, но наистина не мога да дам отзиви за никоя от трите - просто давам идея Simple Smile Имала съм познати доволни от Варовник и такива недоволни от там. Имам и познати доволни от колелото, но техните деца пък сравнително отдавна ходеха там, та може нещата да са се променили много. Успех! Wink

# 276
 Моите наблюдения от тази на колелото са само от вън през оградата Mr. Green, но ми прави добро впечатление. Дворът е винаги чист, а около децата винаги има по няколко лелки, за разлика от много други, където госпожите си говорят на камара на някоя пейка, а децата играят в не особенно чист и обезопасен двор #Cussing out

# 277
Здравейте, и аз по въпроса за яслите. Вярно, че  ранното записване може би крие рискове,  аз като ходих да подам молба за юни 2009 ми казаха че е рано, но после лелките от кухнята ми казаха :добре че си я подала че има 150 деца да чакат"  #Crazy Става въпрос за яслата на Палаузово и аз не мислех, че има такъв наплив. Предполагам, че за яслите в центъра и тази на Мики маус ще има още повече записани.
Относно въпросите на shesi аз избрах тази която ми е най-близо защото при условие, че живеем тук ще ми е много трудно сутрин и вечер да ходя да вземем детенце от центъра, а за зимата да не говорим. Иначе майките с който говорих казват, че са доволни.
Една позната я бяха проверявали защо подава молба на колелото, като се води по адрес на Трендафила и дали не е подала малба и на друго място, а тя живее в центъра, но не си е сменила адресната регистрация.

# 278
  Момичета, някой  може ли да ми препоръча добър кожен лекар / като изключим Балникова и Санкева/ ?

Последна редакция: ср, 10 сеп 2008, 15:54 от ala-bala

# 279
  • Габрово
Момичета, някой  може ли да ми препоръча добър кожен лекар / като изключим Шандуркова и Санкева/ ?

Ходила съм при Балникова. Останах доволна, но беше преди години. Кабинета й беше в Спортната зала.

# 280
Благодаря ти ivap, аз точно при Балникова ходя, в горния пост съм объркала името Embarassed

# 281
ala-bala незнам защо изключваш Санкева тя е добра, но всеки си има мнение разбирасе а и в интерес на истината на мен ми е приятелка  Wink и може би  съм пристрастна Hug

за яслите не мога да споделя опит, но за градината записах Криси когато беше на 2год., а тръгнахме при навършени 3 , значи точно година по рано Wink

Linofrina и за теб май се очертава работа вече сме 15 страница Hug Heart Eyes

# 282
buba76_, незнам за Санкев, бях водила Ваньо като 40дневно бебе и останах с много неприятни впечатления. Но може де се е притеснила че е много малко детенцето, та затова.
Linofrina е на море, ама утре ще подготвя нова темичка. Ще има къде да се изявим ако ни тръгне лафа Laughing

# 283
дравейте момичета1
Минавам на бързичко да попитам нещо че кое време стана пак   #Crazy - някой може ли да ми каже къде трябва да отида да попитам какво трябва да се направи за да се отвори още едно място за детската кухня. Май стана объркана - ще ми се да има например на консултативна (смятам че не само на мен а на доста други майки ще им е по удобно), сигурно подписка трябва да се направи или нещо от сорта. Незнам къде да попитам - в общината ли newsm78 или в социални незнам дайте ми акъл  Praynig
А относно яслите - колкото хора попиташ толкова различни мнения ще чуеш. Моето дете е във Варовник беше в яслата сега е в градината - мога дза кажа че съм доволна в общи линии. Имат си и там лелка, по точно мед.сестрата на едната група която е по особена ама и се свиква и най-важното децата я обичат. Това от мен лека вечер на всички   bouquet

# 284
  Чувала съм , че в Общината трябва да се подаде молба, но точната процедура, не я знам. Някой беше казал , че е нужна подписка на поне десет майки . Ние имаме същия проблем, от Боровото чак в центъра слизаме за това ядене. Далечко си е, а зимата   е и невъзможно, с малко дете едвам ходещо и колички не можещи да се движат в снега Crazy

Общи условия

Активация на акаунт