Класация на лекарите в Майчин Дом-София

• 266 150
  • 689
  •   1
Отговори
# 150
  • Банкя
доста изчетох за лекарите и отношението в Майчин дом и май се отказвам да раждам там- по-добре в Токуда- по-скъпо е, но знаеш, че винаги ще ти обърнат внимание и всички са загрижени за теб!  По принцип мен не ме интересува обстановката, интересува ме отношението на лекарите към теб и като пациент и като човек!!Като цяло за Майчин дом преобладават лошите коментари! Мерси все пак на всички отзовали се!!
За да намаля малко лошите коментари ще разкажа за моето раждане и отношението на доктора...

Вечерта преди да родя, контракциите започнаха към 21:00ч. Към 01:00ч вече бях на 15 минути и аз позвъних на д-р Дяволов, при когото се бях уговорила да раждам. Събудих го, но той беше любезен, каза да тръгвам към МД и да му звънна, когато ме приемат. Това беше към 03:30ч. Той се уговори със докторката (стажантка) на смяна, какви системи да ми сложи, а самият той се появи може би към 05:00ч. Като изключим обичайната размяна на реплики с колегите си, той повечето време седя до мен на столче и изчакваше да получа достатъчно разкритие. В момента, в който се получи заглъхване на тоновете на бебето, той веднага го усети, провери и ме вкара в родилна зала. Там вече доста се поизмъчи, защото пъпната връв беше много къса и увита около врата на малкия. Определено не беше лесно раждане, да не кажа и опасно, но д-р Дяволов се справи отлично и често се замислям, дали всеки доктор би реагирал така адекватно в подобна ситуация. И анестезиологът, и докторката стажантка бяха много компетентни в работата си.
Живот и здраве и следващия път смятам да раждам при него, да е жив и здрав!

А относно цените - септември.2007г
- естествено раждане с епидурална упойка - 450лв;
- самостоятелна стая с WC и TV на 7-я етаж - по 30лв на ден;
- допълнително - ако съм преценила, дала съм, никой не ми е искал. Peace

bebZz Интересно ми е дали се е дигнала цената на Cryo Save.

# 151
  • София
Родих второто си дете в св.София, защото след деветмесечно наблюдение в Майчин дом офертата беше следната - предизвикване на естествено раждане 17 дена преди термина, защото лекарката излиза в отпуска. Ценоразписа е известен на всички, но колко трябва да кихнем и за лоялно отношение?

Същото се питах и аз и за това не раждах при лекарката, която ме следеше и израждаше в Тина Киркова. Та, лоялното отношение не зависи от това, в коя болница се ражда. За това и няколко пъти повторих - ако ще избираш нещо, избирай лекар, а не болница заради обстановката. Колкото до Токуда, да страхотна болница е отвътре и дано всичко да е наред с теб или бебето, иначе винаги проблемни родилки и бебета се карат в Майчин дом от всякъде.

Като изключим обичайната размяна на реплики с колегите си, той повечето време седя до мен на столче и изчакваше да получа достатъчно разкритие. В момента, в който се получи заглъхване на тоновете на бебето, той веднага го усети, провери и ме вкара в родилна зала. Там вече доста се поизмъчи, защото пъпната връв беше много къса и увита около врата на малкия. Определено не беше лесно раждане, да не кажа и опасно, но д-р Дяволов се справи отлично и често се замислям, дали всеки доктор би реагирал така адекватно в подобна ситуация. И анестезиологът, и докторката стажантка бяха много компетентни в работата си.

Подчертавам това изказване, защото важи на 100% и за моето раждане, само дето беше през април 2007 г. Simple Smile

# 152
  • София
Акси, цената им е 700 за вземането и след това чак след успешно съхраняване на една проба в Белгия и друга в Холандия още 3300. По телевизията чух други коментари, за доста по-високи цени, но това пише в сайта им и миналата седмица това ми казаха и в офиса им  Peace

# 153
  • Банкя
bebZz Вярвай на това, което ти казват в офиса, все пак, те ти издават фактурата. Иначе цената определено се е качила, 09.2007г беше 500лв първоначално и 2650лв след това.

А иначе беше писала, че предпочиташ да сте 2 в стая, за да не ти е скучно. На мен лично не ми беше скучно, защото постоянно идваше някой да ме види, или пък си почивах, или гледах TV (бях в едната самостоятелна стая на 7-я етаж). Единственото предимство на двойната стая според мен е, че бебето е при теб, но при мен нямаше как да стане, защото малкият беше в кувьоз на 8-я етаж.

Иначе цената на прегледа при д-р Дяволов във приемното му време вторник (пак 09.2007г) беше 30лв. Peace

# 154
кото прочета подобна изцепка за родилките карани от къде ли не в МД и ,хоп там спасен се изумявам!Пасово се пише на изуст и неволно се прови раклама,която е меко казано незаслужена!
От Токуда родилките се пренасочват ,само в случай че няма леглова възможност да бъдат приети или финансова възможност да си го позволят!

catty m,би ли споделила ЕДИН случай  от `сложните`който са върнати поради сложноста и невъзможноста на лекарите в Токуда да се справят?За неонатологията няма да отварям дума само абсолютно неинформиран човек,може да твърди че МД е по-добрата.Таме безплатната и можеби най-голямата,но качеството на лечението в Токуда е в пъти по-добро.
В МД с много късмет и малко пари,се получават нещата ,но пак е относително Thinking

# 155
  • София
ira, първо да сравняваш Майчин дом и Токуда няма смисъл - все пак едното си е частна клиника. Но пък искаш ли да ти кажа името на моя позната, която работи в Токуда от години, която не можа да завърши медицина около 10 години и накрая си плати дипломата и си плати, за да работи там? Ами ако попаднеш на нея, дето дори дипломата й е платена, много ли ще си щастлива? За мен е по-важен лекарят отколкото мястото! А и май изпускаш частта с 2-3 пъти по-високите цени в Токуда? Не всеки може да си позволи 2000 само за раждане + още и още за това и онова! И, моля те, проверявай си правописа, трудно ми беше да те разбера на моменти!

# 156
  • София
Никъде няма гаранции. Аз постъпих в Майчин дом в 33 г.с. с внезапно получил се силен кръвоизлив. Беше вечерта към 21 часа. Имаше двама дежурни лекари. Мъж и жена. Не им знам имената. Лекарката беше много млада. Бях с проблеми – лош кръвоток и бебето изоставаше с около 1 месец. Прегледаха ме, гледаха ме на ехограф, разглеждаха ми всички изследвания, разпитваха ме какви лекарства взимам, изобщо всичко. Но, не разбраха от къде кървя. Бях получила разкритие, имах и контракции. Водите започнаха да ми изтичат. Оставиха ме за редовната смяна сутринта. Те пък, най-напред ме изпратиха на 10-тия етаж на ехограф при специалист по фетална морфология. Чак тогава се разбра, че имам частично отлепена плацента. Веднага след това изведнъж станах спешна. Не разбрах защо. Уж тоновете на бебето бяха добри, така, както бяха нормални и през нощта. Даже нямаше време да ми направят клизма. Направиха ми секцио. После неонатолозите ми казаха, че когато са извадили бебето му е работело само сърцето, а всички органи и системи са му страдали от липсата на кислород. Споменах им, че съм била със силен кръвоизлив около 14 часа. А те учудено ме попитаха защо не съм дошла в болницата. Отговорих им, че през цялото време съм била на третия етаж в предродилна зала.
Освен в неонатологията на Майчин дом карат малки бебета, родени в други болници преди 34 г.с. и в Педиятрията. Говорила съм с жени, на които бебетата са били закарани направо там. Бяха доволни от Педиятрията. Иначе, по принцип знам, че за недоносените бебета е по-добре да не бъдат транспортирани, а да се родят там, където има условия за тях.

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 23:28 от Jana 08

# 157
bebZz  ,ами твоята позната е минала през МД 100% там са и дали изпитите  и тн.а по-голямите връзкари с купени изпити остават там да се понаучат малко (познай за чия сметка)и след тва еволюират в супер доктори!
Ако попадна на твоята позната там ще се случи същото което и попадайка на отрепките от МД!
Има изключения ,но те не бих рискувала Дяволов нпр.е чудесен лекар посещавам го в ч.к-т 1годишно и толкова.

# 158
  • София
Ами аз съм точно при него записана за раждане, така че в следващите няколко месеца ще се надявам изборът ми да се оправдае толкова, колкото всички твърдят.. А онази моя позната мина през една затънтена квартална клиника и оттам право в Токуда  Confused Въобще не ми се коментира..

# 159
твоята приятелка, гинеколожка ли е??

# 160
  • София
Такава се води..изражда.. някакви хора доли си били кръстили детето на нея - явно с опит се е научила, но да е с купено образование ?! Не бих отишла при такава, ако ще 100000 бебета да е изродила!

# 161
  • София
кото прочета подобна изцепка за родилките карани от къде ли не в МД и ,хоп там спасен се изумявам!Пасово се пише на изуст и неволно се прови раклама,която е меко казано незаслужена!
От Токуда родилките се пренасочват ,само в случай че няма леглова възможност да бъдат приети или финансова възможност да си го позволят!

catty m,би ли споделила ЕДИН случай  от `сложните`който са върнати поради сложноста и невъзможноста на лекарите в Токуда да се справят?За неонатологията няма да отварям дума само абсолютно неинформиран човек,може да твърди че МД е по-добрата.Таме безплатната и можеби най-голямата,но качеството на лечението в Токуда е в пъти по-добро.
В МД с много късмет и малко пари,се получават нещата ,но пак е относително Thinking

Изказах мнение, има и достатъчно теми в този форум с добри и лоши примери за всяка болница. Не желая да споря с теб или с който и да било. Факт е, че ако ти се случи някъде нещо лошо, заклеймяваш цялата болница и обратно, а определено безпогрешни лекари няма в нито една болница. Всички да си прави изводи за себе си. И между другото, повечето гинеколози в Токуда са бивши кадри на МД.

# 162
Заклеймявам с причини и факти!Попитах те за нещо простичко и конкретно 1от онези`специалните,сложни`случай с който НИКОЙ АМА НИКОЙ не може да се справи,освен страшните лекари от МД?
Защото това е доста подвеждащо,аоз междудругото така попаднах там което докато съм жива няма как да си простя!

# 163
Здравейте,
моята жена не роди в майчин дом поради единствената причина-доц.Карагьозова.
Аз съм от провинцията и нашият гинеколог ни изпрати в частната клиника на преглед при нея-за да ни направят преглед с хубав ехограф.
Записахме час и отидохме.Чакахме 2 часа след определения час и ни прегледаха.Каза, че не вижда назалната кост и да сме отидели друг път.
Взе ни 50 лв.Втория преглед беше в майчин дом- пак 50 лв и пак не виждаше костта-добре, че беше някаква стажантка, която я видя, защото щяхме всеки месец да си оставяме заплатата при нея.Върха беше , че след като смъмри стажантката, ни изпрати за кръвни проби.И това се случва с няколко жени от нашият град.Сценарият е един и същ.
Аз присъствах , докато чаках как омайва нови бременни и ги праща в частната клиника.Бягайте далеч от нея!

# 164
vassiljp , аз нещо не разбрах от твоят постинг...Някой насила да ви е карал да ходите на преглед при доц. Карагьозова? Нещо на живот и смърт да е бил въпроса? Що не се сърдиш на вашия провинциален гинеколог, който ви е пратил при нея? Като не сте останали доволни след първия преглед, защо отидохте отново при нея втори път? И не разбрах какъв е сценарият за жени от вашия град? Да не би доц. Карагьозова нещо да мрази конкретно вашия град?  Crazy Що така тенденциозно ми звучи поста ти... newsm78
Относно цената от 50 лв, трябва да знаеш, че това е нормална цена за ехографски преглед (предполагам, че става въпрос за фетална морфология, но не си уточнил?!). Аз съм плащала по 70 и 80 лв за преглед на 4D ехограф. Имала съм - платила съм. 

Общи условия

Активация на акаунт