Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 794
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 375
Как е бебето сега? Дано всичко да се оправи и да няма и помен от тези мъки!  bouquet
А за дървените играчки... мислех си, че поне те са някакво спасение от китайския кич и боклук. Ама описание на съдържанието на боите, с които са оцветявани дървените играчки, едва ли ще намерим където и да е...

# 376
Китайските дървени играчки са под огромно съмнение. Нали точно на Мател бяха изтегляли заради олово в боята, само че пластмасови?

# 377
Немските Haba и Goki, а и български има (ама все за износ ги правят  Twisted Evil)

# 378
Ако днес някой е гледал На кафе сутринта - показаха детоксикаторите, за които говорих в тази тема преди време. Та за тях ставаше въпрос!

# 379
Ако днес някой е гледал На кафе сутринта - показаха детоксикаторите, за които говорих в тази тема преди време. Та за тях ставаше въпрос!
                                 Не съм, но мога да погледна в нетерата, или където е качено. Въпреки че това предаване не ми е... особено достоверно.

# 380
  • София
Не зная дали е особено по темата - но попаднах на ужасни неща за рибата пангасиус, а аз я купувах доста често. Ядете ли тази риба, някой има ли инфо по въпроса?
ето за това говоря
http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-th … atfish-gray-sole/

# 381
Не зная дали е особено по темата - но попаднах на ужасни неща за рибата пангасиус, а аз я купувах доста често. Ядете ли тази риба, някой има ли инфо по въпроса?
ето за това говоря
http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-th … atfish-gray-sole/

Отвратително направо. Хем съм чела какво ли не за рибите по принцип. Не съм купувала от тази риба и нямам решение за себе си и досега коя е най-подходящата риба за деца. А диването толкова обича риба...

# 382
  • София
slavity, само още едно предположение, не знам колко е уместно. С какво изкуствено мляко е хранено детето - предполагам, че е било на биберон, а не на кърма. Едва ли може да се изследва сега какво е яло тогава, но както са казали момичетата натрупване на толкова метали за толкова кратък период е най-лесно да стане с храната, чрез поглъщането им, ако е станало с вдишване на изпарения от бои, вероятно най-първо би реагирала дихателната система - кашлица, спазъм на дихателните пътища, астма? И може би си струва все пак да се изследва по-точно какъв точно елемент е над нормата. newsm78

# 383
Здравейте момичета,да се запиша и да ви питам съдовете с тефлоново покритие само когато са надраскани ли има проблем?Или по принцип?А за медните съдове какво можете да ми кажете,исках да си купя от един майстор в "Етъра"обаче той ми каза че така или инак не се готви директно в медния съд,защото той винаги се калайдисва и всъщност готвенето става в калая.Какво е мнението ви затова?

# 384
Ще резюмирам казаното по-напред за тефлона и медта:
- медта - задлъжитлно трябвада е калайдисан съда иначе се свързва с храната и попада в тялото, което е крайно нежелано
- тефлонът - спорът е основно около температурана на безопасност - при високи температури покритието "изпуска" - най-общо за варене на слаба газ става - тогава Т е малко под 100С, но не трябва да е надраскан. Имаше и нещо за производителите на тефлонови покрития (да не е на Дюпонд, ама не съм сигурна вече какво съм чела  Confused)

# 385
Благодаря ти Meg!,значи не е нездравословно да се готви в калая. Partyзначи ще си купя. GrinningОт съдовете ми само един е с тефлоново покритие,за щастие

# 386
Отвратително това за рибата Sick.Аз замразена риба с произход Китай ,Виетнам и Индия не купувам въобще.Също и никакми замразени морски дарове с такъв произход.
Не знам до колко това е полезно newsm78.
От рибите съм се ограничила само до Доспатска пъстърва не знам дали ви е попадала.Уж отглеждана екологично чисто Rolling Eyes.Купувам и сьомга, но рядко Rolling Eyes и това е.

# 387
  • София
Бъни, аз въобще не купувам замразена, пангасиуса купувах охладен от Пикадили за 20 лв./килото (което не е толкова евтино все пак) с мисълта, че купувам някаква гръцка средиземноморска риба - звучеше ми гръцко името. Съвсем случайно попаднах на тази информация, когато потърсих рецепти за пангасиус /между другото и във форума има тема, оттам първо научих, после порових в чужди източници/.
След това си зададох въпроса как тази риба е дошла охладена /разбирай прясна/ от Виетнам - едва ли със самолет, по-вероятно е с хладилни кораби, но те пътуват 20 дни, никоя охладена риба няма да издържи. Та намерих познат от Пикадили, той провери с фирмата вносител и се оказа, че идва замразена до Гърция, там я обработват и я докарват охладена дотук. Сигурно затова цената и става 20 лева, а на замразената е 7 лв. май - не съм купувала такава, само четох. Ха, сега си помислете, дали всяка риба, която ви продават за прясна /охладена/ действително е такава. Аз лично купувам често и сьомга, но сега и за нея се чудя откъде е.

# 388
Отвратително е това за пангасиуса!! Да взема да я преведа и да я пусна из нета, че хората й налитат доста. Чудно ми е как така се продава в ЕС след уж всичките строги закони и норми за следене на качеството на храната?...

# 389
* Защо не смените заглавието на темата???
Редовно я отбягвах, а като се зачетох намерих толкова отговори на вълнуващите ме въпроси. Hug

* А нещо да кажете за цветната боя с тефлон?

* Имаше питане за тенджерата под налягане, но отговори не видях. Аз откакто прочетох една книжка за ензимите и изхвърлих такавата си тенджера (по-точно 3 броя). В книжката се описваше, че след ядене на готвена храна винаги се наблюдава левкоцитоза в организма, което било прието за нормално, защото било повсеместно. Но след хранене със сурова храна не се наблюдавала левкоцитоза, а най-висока била след консумацията на животинска храна и такава, приготвена в тенджера под налягане...

Последна редакция: сб, 25 юли 2009, 23:49 от nenaatoa

Общи условия

Активация на акаунт