Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 778
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 360
                            И все пак някой от София направи ли тест на детето си? Или на себе си? Интересно ми е дали интензивния трафик спомага за натрупването на тежки метали в организма?

# 361
Мисля, че никой от темата не е направил тест в крайна сметка.

# 362
Грейс много изчерпателен отговор за видовете съдове.
Казваш за съдовете за хранене - бяла керамика newsm78.Е тия красиви скъпи сервизи в друг цвят дето ги накупих Sick какво сега - прекарала съм се.
Къде ги продават тези съдове от стъкло на Пирекс newsm78
А това Керамика е ОК - имате предвид негледжосаните нали newsm78.Чесно да ви кажа аз такива не съм виждала.Керамичните съдове от рода на гюведчета и гювечи са все едни лъскави т.е с глазура.
Най евтин вариант остава алпаката - ммм дааааааа.И се ползва докато не се отчупи парче.На принципа ползваш и хвърляш ooooh!.Имаше едно време едни такива съдове руски newsm78 ама не съм виждала да ги продават вече Rolling Eyes

# 363
  • Пловдив
....
Най евтин вариант остава алпаката - ммм дааааааа.И се ползва докато не се отчупи парче.На принципа ползваш и хвърляш ooooh!.Имаше едно време едни такива съдове руски newsm78 ама не съм виждала да ги продават вече Rolling Eyes
Мисля, че говориш за емайлираните съдове. Добри са и руските, и българските. Има ги по магазините за дом. потреби: не навсякъде и са малко по -скъпи от китайските, но ги има.  Peace

А алпаката е друго...не знам за тях.

# 364

Мисля, че говориш за емайлираните съдове. Добри са и руските, и българските. Има ги по магазините за дом. потреби: не навсякъде и са малко по -скъпи от китайските, но ги има.  Peace
Грешка е станала да Peace.Точно емайлираните имах предвид.Аз все попадам на сръбски, румънски...ама не купувам.Като намеря български тогава.

# 365
Бъни, няма негледжосана керамика за домакински нужди Simple Smile Мека е и съдовете се пропиват с манджа, затова ги и гледжосват. Та, изводът е - такава керамика, но само ако е 1000% сигурно, че няма олово в глазурата (което ми се струва невъзможно да се намери).

Иначе, цветните ти чинии можеш да ги тестваш за олово, но трябва да имаш някой познат в чужбина да ти прати от домашните тестове.

# 366
Иначе, цветните ти чинии можеш да ги тестваш за олово, но трябва да имаш някой познат в чужбина да ти прати от домашните тестове.
Е аз разбрах ,че топло в тях не бива да слагам.Те са плоски.Ще си ги ползвам за плата.
Манжурките като яхнии и т.н в бели чинии и така.....
Аз тия дни доста се чудих за едни йенски тавички комплект на турската фирма май BORCAN беше newsm78 ама не ги взех.Защото не знам безвредни ли са какви са newsm78.
Тези дето уж нямали олово....къде да ги търся момичета newsm78.Много искам да си купя за огретени Crazy

# 367
  • София
В Кауфланд и Пикадили имаше на Пирекс и/или на Simax (чешки) напоследък . По спомени и двете стават, макар и дане е отбелязано на някои от артикулите изрично, че са без олово (и без още нещо, което го забравих в момента).

# 368
  • София
Прочетох всички мнения по темата и искам да споделял. Синът ми имаше симптомите - световъртеж, неадекватност, изпотяване още на 9-месечна възраст. Започна ходене по мъките по най-различни лекари, то не бяха бактерии, и най-лошото един от "светилата" му сложи диагноза - епилепсия. Започнахме лечение, но нещата станаха много по-зле, в такъв момент го видя една лекарка гастроентроложка ( защото имахме проблеми и в тази насока) и ни посъветва да го види и друг лекар, защото въобще не и приличало на епилептичен гърч. Сменихме лекара, и започнахме отново с изследванията, отхвърли се диагнозата епилепсия, но имаше съмнения за нещо генетично. Хайде пак на ново с изследванията, беше като опитна мишка,милото ми детенце. Не знаех на кой свят се намирах. След  поредните изследвания също не се установи нищо, което да е в отклонение от нормалното. Педиатърът ни даде направление за изследване на олово и амоняк в кръвта. Отидохме в Пирогов там правят такива изследвания, амоняка ни беше в нормата, но се оказа, че има доста завишен коефициент на олово-съдържащ дефицит, откъдето и идва проблема, но така и не разбрах, защо точно и от къде се е завишил. В момента детето ми да чукна на дърво е добре, но четейки темата ми дойде на ум, дали има вероятност това натрупване на олово да е станало от съдът ми за изваряване, който беше на определена марка, преди това беше употребяван за 3 бебета и ние четвърти. Усещах миризма по изварените шишенца на изгоряло, та въпросът ми е дали има вероятност това повишено съдържание на олово да е дошло от този съд /стерилизатора/?

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 08:37 от slavimoni

# 369
Какви са били тези съдове? Не пише ли нещо по тях от какъв материал са? Доколкото знам олово няма в съдове за готвене. По-скоро търси източника някъде другаде. Ако си прочела цялата тема ще видиш, че най-големият риск е от оловото, което се съдържа в боите. Виж, намери начин да си поръчаш домашните тестове за олово. Ако искаш, пиши ми на лични.

П.С. Имаш предвид някакъв стерилизатор? Те не са ли пластмасови?

# 370
slavimoni, причините могат да бъдат различни... От похабен метален съд, в който си преварявала, дори пластмасов стерилизатор, играчките на детето (няма значение, дали са дървени или пластмасови - и двата вида могат да съдържат олово), до леглото на детето ти... За да е толкова голямо натрупването на 9 месеца, най-вероятно детето е било подложено на въздействието на оловото или за дълъг период от време или е поемало оловото по орален път (играчки, детски съдове за хранене от пластмаса). Не изключвай възможността и ти да имаш в организма си някакви натрупвания и да си прехвърлила такова съдържание още докато бебчето е било в утробата ти. Може би не е зле и останалите членове на семейството ви да си направят подобни изследвания. Тогава ще ти е по-лесно да прецениш, дали натравянето идва от съдове и предмети, които използваш само за детето си, или всички сте подложени на подобно въздействие...
След почти маниакалното изхвърляне на всичко, което може да съдържа олово, при нас се задава нова тенденция... Метални предмети, произведени от претопени радиоактивни материали... Отново най-често идващи от Китай. Скоро всяко домакинство ще трябва да се снабди и с Гайгеров брояч...

# 371
  • София
Педиатърът ни изказа различни предположения за това натрупване, когато съм била бременна да съм поела нещо с храната, или пък от растенията, ако е имало натрупване на някакъв метал в почвата, защото по принцип не е уточнен металът , терминът е тотален желязосъдържащ капацитет, в това число може да влезе и живак и т.н. Проявите на детето ми започнаха към 9 месеца, защото заради бактерии в урината беше на 4-антибиотик, защото постоянно излизаше резултат, че след всеки следващ има бактерии, а когато беше на 9-месеца му преливаха антибиотик венозно във 2-ра гр. и педиатърът ми обясни, че това допълнително е засилило нещата. Когато прочетох темата /Някой изследвал ли е детето си за олово?/, ми хрумна и варианта за стерилизатора, защото аз го използвах от раждането на датато до 7-8 месеца, но не знам , дали има такъв вариант, за това и споделих, за да получа и други мнения.

# 372
Според мен причината в този случай не е точно от металния съд... Ако си преварявала вода за пиене - може да има такъв ефект, но ти си стерилизирала бебешки бутилки (предполагам безцветни). Няма как оловните атоми да се съединят с тези на пластмасата (не съм спец по химия, но това е възможно при изключително висока температура, при която пластмасата би трябвало дори да омекне). Мисля, че е невъзможно да се достигне такава концентрация. Съвсем различно е положението при оцветените пластмаси. Там оловото се съдържа в самите оцветяващи бои. Достатъчно е леко затопляне и отделянето се активира. А при играчките и мебелите дори само докосването с ръце и примерно облизването на пръстчета след това може да носи риск. Търси и други причини, особено ако правите повторен тест на детето... Сега по-добри ли са показателите му?
Това за почвата и водата е точно така. По този начин оловото постъпва и в храната, но пак е нужно да имате активен замърсител в района. В родния ми град имахме акумулаторен завод. Преди години в близост до него имаше и ябълкови градини. Бяха правили някакви тестове и установиха завишено съдържание на олово в ябълките. Тогава изкорениха градините... В днешни дни това надали би се случило с частните градини в личните стопанства...
Но при 9-месечно бебче замърсителят вероятно е много близо до вас или у вас...

Последна редакция: сб, 11 юли 2009, 11:00 от niara

# 373
Добре де, а няма ли специалисти, които да дойдат на място и да направят необходимите тестове и изследвания на съмнителните неща в дома ви? Не знам кои лаборатории биха направили такова замерване, но със сигурност би трябвало да има. Щом има законови изисквания за съдържание на различни метали в домакински посуди и други материали за бита, значи някой трябва да ги измерва, за да ги контролира. Защо не пробваш РИОКОЗ? Знам, че ще бъде ходене по мъките, но не се отказвай. Трябва да намериш причината, за да можете да се предпазите за в бъдеще.

А, това за радиоактивните стоки като го четох, ми се изправи косата. Просто вече нищо китайско не купувам поне.

# 374
Лошото е, че едва ли можем да се опазим от китайските стоки - вече всички големи малки за уреди, произвеждат предимно в Китай - колкото и да се доверява човек на марката, все пак не го правят за здравето на потребителя, а за печалба - като всеки бизнес...
За играчките съм просто в тотален шах - пластмасовите всичките са китайски, от дървените имам няклко германски, и мисля че са ОК, ама само си мисля, не съм ги тествала...

Общи условия

Активация на акаунт