Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 476
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 390
за коя книга става въпрос?
Преди време се бях запалила да си поръчвам krill oil. Та, още се чудя - просто ме е страх, че не поемам необходимите есенциални мазнини като не ям риба newsm78

# 391
Тези мазнини, които се съдържат в рибата, ги има в ядките, авокадото, семената и маслата от тях. 

# 392
Цитат
Имаше питане за тенджерата под налягане, но отговори не видях. Аз откакто прочетох една книжка за ензимите и изхвърлих такавата си тенджера (по-точно 3 броя). В книжката се описваше, че след ядене на готвена храна винаги се наблюдава левкоцитоза в организма
newsm09 ауу това не го знаех за тенджерите под налягане,а казват колко било полезно готвенето в тях,как всички витамини се запазвали.
Цитат
* А нещо да кажете за цветната боя с тефлон?
скоро гледах реклама на такава боя,не вярвам да е много полезно да се запечатат стените с тефлон.

Скоро гледах реклама на такава боя,в статията към която съм дала link пише че трябва да се избягва употребата на продукти които съдържат тефлон,тефлон има освен в прибори за готвене също в бой,пликчета за пуканки,кутии за пица,килими,дрехи дори в детските дрехи #2gunfire.Шокирана съм!! #CrazyИ след като е толкова вреден тефлона(може да причини рак,грипоподобни симптоми и ред други заболявания) логично е да се запитаме защо все още тези продукти са на пазара,отговора е много прост печалбата от тефлоновите продукти годишно е 2 МИЛИАРДА ДОЛАРА  Money
Ето и линка,мисля че всеки може с гугъл преводача да си го преведе

www.zentrum-der-gesundheit.de

# 393
4овек ве4е да не zнае от кое по/напред да се паzи.
Наскоро 4етох в едно списание на Оеко Тест, 4е правили иzследване на детските надуваеми бассейни. Нямаше нито един беzвреден от теzи, които  бяха иzследвали. Вси4ки сьдьржаха ПВЦ и феноли, които преминавали вьв водата и могат да бьдат погьлнати.
Накрая сьветьт беше да се купуват басейни тип мида от твьрда пластмаса. Те бяха беzвредни.

# 394
за коя книга става въпрос?
Книгата е *Подмладяващата сила на ензимите - кажи ДА на живота* от Викторас Кулвинскас (един от създателите на медицински център Хипократ в Щатите).
Много хубава книжка, особено за суровоядците!

# 395
Влизам тук да ви кажа за тези нови съдове за готвене Ceramica Moneta, за които се чудехме малко по-назад. Пуснали са ги вече, аз ги видях в Пикадили. Хвалят се, че са екологични, т.е. че процесът на обработка на покритието е спестяващ енергия. Може и така да е, но самите съдове не знам от какъв материал са и уж покритието им било керамично. Обаче, вижте какво пише:

"Ново поколение съдове с вътрешно керамично покритие  
Ceramica е специално нанотехнологично покритие, образуващо изключитлено плътен и компактен филм от вътрешната страна на изделието."

http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … ;products_id=1893
http://www.moneta.it/eng/06/PE_ceramica.asp

Имайте го предвид и да не се подведете по заиграването им с екологията.

# 396
А какво всъщност е това нанотехнологично покритие??? Нещо може да премине в храната ли, след като е нано  newsm78
Аз така или иначе няма да дам 120 лв за един тиган... Sad

# 397
А какво всъщност е това нанотехнологично покритие??? Нещо може да премине в храната ли, след като е нано  newsm78
Аз така или иначе няма да дам 120 лв за един тиган... Sad

Мисля, че да. Дуци не се е вясвала насам напоследък (разбираемо), за да хвърли малко светлина.

# 398
Това за вредата от тенджерата под налягане е доста съмнително.Нали навремето бабите ни са "запечатвали" разни гърнета и съдове с тесто,за да се задуши ястието.Това е принципа и на тенджерата под налягане.Стига материалът,от който е направена да не е вреден.Точно това ми е и въпросът.Някой знае ли нещо за това от което са направени?
Попаднах на темата ви преди дни.Изчетох я от първата до последната страница.Ако всичко е вярно-доста е притеснително.Не сте ли се замисляли,че някои от тезите са твърде тенденциозни, може би поръчкови, с цел елиминиране на конкуренцията.
И нали знаете максимата-опасна е не отровата,а дозата.

# 399
4овек ве4е да не zнае от кое по/напред да се паzи.
Наскоро 4етох в едно списание на Оеко Тест, 4е правили иzследване на детските надуваеми бассейни. Нямаше нито един беzвреден от теzи, които  бяха иzследвали. Вси4ки сьдьржаха ПВЦ и феноли, които преминавали вьв водата и могат да бьдат погьлнати.
Накрая сьветьт беше да се купуват басейни тип мида от твьрда пластмаса. Те бяха беzвредни.

Виж тази тема, за съжаление не се доразви много. В крайна сметка се оказа, че в чужбина (разбирай напредналите евро страни) има голям избор от пластмасови надуваеми изделия без фталати. Аз се сдобих с такива благодарение на една мила съфорумка  Hug Само обяснявам с 2 думи - понеже фталатите, които се използват в това производство са 6 вида, най-безвредният вариант е да се търси 6P-free PVC. Или алтернативи като EVA (Ethylene Vinyl Acetate) или PE (Polyethylene).

Това за вредата от тенджерата под налягане е доста съмнително.Нали навремето бабите ни са "запечатвали" разни гърнета и съдове с тесто,за да се задуши ястието.Това е принципа и на тенджерата под налягане.Стига материалът,от който е направена да не е вреден.Точно това ми е и въпросът.Някой знае ли нещо за това от което са направени?
Попаднах на темата ви преди дни.Изчетох я от първата до последната страница.Ако всичко е вярно-доста е притеснително.Не сте ли се замисляли,че някои от тезите са твърде тенденциозни, може би поръчкови, с цел елиминиране на конкуренцията.

Тенджерата под налягане (както самото й име говори) няма нищо общо със задушаването на храната, което може да се постигне по съвсем различни начини.

И нали знаете максимата-опасна е не отровата,а дозата.

И как точно ще изчислиш колко дози алуминий, олово, кадмий и прочие приемаш дневно след едно готвене?

# 400
Е,хайде по-спокойно.
Само суровоядство може да докара или обостри гастрит.И да доведе до липса на важни елементи в организма.Същото е и при ядене изключително и предимно на месо.Ако тръгнем да обсъждаме зеленчуците.......Чували ли сте метод "хидропоника"?Влизах в едни оранжерии и видях.Това е перлит  в нещо като полиетиленови чували,дълги по 20-50 м.В  тези чували на равни разстояния-дупки,в които са посадени краставици и домати.Над тях-маркуч,с "човчица" във всяка дупка.Гордо ми обясниха,че така растението приема всичко,което му е необходимо посредством воден разтвор на разни торове.Никаква пръст.Никакво естествено нещо.Само перлит и воден разтвор на дозирани отрови.Така че всяко залитане в една или друга посока е вредно.Ако 2-3 пъти месечно ползваш тенджера под налягане /междувпрочем почти това е запечатаното с тесто гърне с дупчица отгоре за излизане на парата/ няма да ти се случи кой знае какво.Просто не знаеш от къде какво ще ти дойде.Затова-умереност и разнообразие.
Да не зачеквам темата за червилата и козметиката.Ама май съвсем излязох от темата-изследване на дете за олово.

# 401
Какво лошо има в нанотехнологичното покритие не разбрах? Ами то излиза, че няма съд, в който е безопасно да се готви? В какво да се готви в крайна сметка?

# 402
Цитат
Какво лошо има в нанотехнологичното покритие не разбрах?
A kakво хубаво има? струва ли си за една наноглупост да дадеш 120лв. Shocked Rolling Eyes
 А това за гастрита и суровоядството да кажеTe, че непременно имат връзка - също е крайност.

# 403
А това за гастрита и суровоядството да кажеTe, че непременно имат връзка - също е крайност.
Joy
Тъй тъй, сега суровоядството е на мушка, гледам. Вече в няколко теми се споменава.

# 404
.Ако 2-3 пъти месечно ползваш тенджера под налягане /междувпрочем почти това е запечатаното с тесто гърне с дупчица отгоре за излизане на парата/ няма да ти се случи кой знае какво.Просто не знаеш от къде какво ще ти дойде.Затова-умереност и разнообразие.
Ти имаш ли си идея от смисъла и целта на тенджерата под налягане и смисъла от запечатвенето на гърнето???

Думите ти "няма да ти се случи кой знае какво" съвсем ясно говорят, че все пак нещо ще ти се случи, но на теб не ти пука какво, защо и как....

Тук никой не те агитира за каквото и да е - четеш, осведомяваш се, преценяваш и продължаваш да живееш както ти е удобно и приятно - не се заяждай! Hug

Общи условия

Активация на акаунт