Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 457
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 405
smurfette, ако разбираш от нанотехнологии, обясни ми защо е глупост. Когато питах за тях, имах предвид някой, който е запознат, да разкаже, а не да се квалифицира моментално като нещо лошо или пък глупост. Вече обсъдихме тефлона и други материи, което беше полезно и информативно.
Иначе - да, бих дала 120 лв. стига да знам, че не е вредно или поне е по-малко вредно от другите варианти.

# 406
Azaela, прочети тук за нанотехнологиите.

# 407
Благодаря, прочетох я! Явно и тези технологии, както всички си имат и тъмна страна. Статията е интересна, макар че няма точни и конкретни доказани научни факти.
Обаче остава въпросът ми в какво да готвя.
Вие в какво готвите?

# 408
Безопасни са от чугун, емайл / преди да е чукнат или одраскан /, стъкло, негледжосани съдове. За тенджерите- тези от силарган.

# 409
Аз не съм си сменяла посудата за готвене - ползвам си стоманения комплект (Kueppersbusch). След чугуна и керамиката, мисля, че е сравнително безопасна, като изключим никела като евентуален алерген. Ползвам и термоустойчиво стъкло - в Пикадили има голям избор на различни по големина съдове с капак на Пирекс и Симакс (на които си пише изрично, че са без олово и кадмий).

# 410
А това за гастрита и суровоядството да кажеTe, че непременно имат връзка - също е крайност.
Joy
Тъй тъй, сега суровоядството е на мушка, гледам. Вече в няколко теми се споменава.
ааа не почнах аз разговора за суровоядството Laughing
Цитат
smurfette, ако разбираш от нанотехнологии, обясни ми защо е глупост. Когато питах за тях, имах предвид някой, който е запознат, да разкаже, а не да се квалифицира моментално като нещо лошо или пък глупост.
В интернет има достатъчно инфо за нанотехнологии и  мисля, че можеш да почетеш и сама да си изградиш мнение.  На теб може да не са ти глупост. Аз съм чела и съм изградила моето мнение. Не искам повече да разводнявам темата с обяснения. Peace

Имам въпрос: преди време в темата ескориал спомена за един Lifeblood test, но в България не съм чувала въобще някъде да го правят. newsm78

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 01:19 от smurfette

# 411
Аз си купих наскоро руски емайлирани тенжери различна големина.
Чувала съм ,че и балгарските са добри, но руснаците по скоро украинците са се постарали повече в дизайна.
Не залепва нищо, не ми загаря, чисти се лесно с мека гъбичка.
Сега искам да си купа стъклени на Пирекс и това ще е.Стига ми.
Само дилемата със силиконовите форми за мъфини не съм решила.Не мога да измисля в какво да пека мъфините.Тефлон се изключва също Stop.
Имам и още едно питане. Кажете при покъпка на латексови бой какво да гледам, че скоро ми предстои.
Блажните бои всички ли се отричат Rolling Eyes и ако да каква е алтернативата за тях.
Ще се радвам да споделите.Назад знам, че има информация, но не се ориентирах какво да гледам в боите Rolling Eyes и какво да избягвам.

# 412
Вери и Grace, мерси! Точно за това питах. Имах нужда от конкретна информация, а не от безсмислени епитети и етикети.

# 413

Само дилемата със силиконовите форми за мъфини не съм решила.Не мога да измисля в какво да пека мъфините.Тефлон се изключва също Stop.

Имам и още едно питане. Кажете при покъпка на латексови бой какво да гледам, че скоро ми предстои.
Блажните бои всички ли се отричат Rolling Eyes и ако да каква е алтернативата за тях.
Ще се радвам да споделите.Назад знам, че има информация, но не се ориентирах какво да гледам в боите Rolling Eyes и какво да избягвам.

Мисля, че (поне засега) силикона го водят като безопасен, виж тук какво пише за него. А тук го опеделят като напълно безопасен и като алтернатива на покритите с хартия за печене формички, както и спестяващ вода при измиването.

Колкото до боите - блажните са абсолютно забранени. Мисля, че латекс на водна основа е приемлив вариант. В тази тема сме го обсъждали.

# 414
Имам въпрос: преди време в темата ескориал спомена за един Lifeblood test, но в България не съм чувала въобще някъде да го правят. newsm78
Досега не съм намерила информация за България. Понеже и други хора са ме питали.

# 415
Бъни, има и метални форми за мъфини. Виждала съм по чуждите сайтове.

# 416
  • София
Здравейте, дано не се включвам късно в темата,
интересувам се къде се продават продуктите на Silit?
Търсих в нета и намерих само някакъв онлайн магазин, все пак ми се иска да ги видя някъде.

# 417
Ади, може би някой ще се включо с инфо за магазина в София - той е на вносителите. Иначе виж във форумите на БГКулинар - със сигурност знаят, и са пускали инфо Simple Smile

# 418
A някой знае ли дали на Silit продуктите са безвредни?

# 419
Обсъждали сме Силит по-напред, безвредни са, но са неприятно скъпи! Иначе наистина са много хубави за готвене, всичко написано в рекламите е така, единственото неудобство за слаборъки като мен е ча са много тежки, но то пък и това е един от критериите за качествен съд....
Мисля, че вносителите се казват "Геориев и син"...

Общи условия

Активация на акаунт