Някой изследвал ли е детето си за олово?

• 118 484
  • 1 075
  •   1
Отговори
# 930
# 931
Да, и аз да питам за консервите - това значи ли да се откажа от консервираната риба Тон? Sad

Риба тон има и в стъклени бурканчета.

Мег, не знам за тези консерви с покритие, но от консерви всякакви бягам като дявол от тамян. А и всяко нещо от консерва може да бъде намерено в буркан или стъклено шише.

# 932
  • най-шареното място
Арт мама, дървото попива и задържа бактериите. В резките остава вода и стават развъдник на микроорганизми и гнилостни процеси. Също се оцветява, но не се вижда, както върху бялата пластмаса.

За това съм писала че дървените позлвам под горещи съдове /като подложки/, а не за рязане Simple Smile
На мен сгъването не ми е проблем, защото нищо освен пластмасата не се сгъва, и съответно не съм позлвала Wink, но как звучи рязането на стъкло...., Някои неща с енаучих да режа от ръка във въздуха Simple Smile

Тона е богат на олово май. Една от причините бременните да не прекаляват с него, по бегли спомени от моята бременност...

# 933
Тона е богат на олово май. Една от причините бременните да не прекаляват с него, по бегли спомени от моята бременност...

Не олово, а живак  Peace

# 934
Еее нали полипропилена беше безвреден уж,не изпускаше тосични газове....аман да се чуди човек вече какво да ползва,толкова сме ограничени...

Консерви и аз избягвам,I see you  e права,че почти всичко го има и в стъклени буркани...ама какво е това пък с капачките сега.
Bobka за какви капачки става въпрос.Ако и най-обикновените капачки на стъклените буркани са кофти,значи сме загинали..

# 935
  • София
Еее нали полипропилена беше безвреден уж,не изпускаше тосични газове....аман да се чуди човек вече какво да ползва,толкова сме ограничени...

Консерви и аз избягвам,I see you  e права,че почти всичко го има и в стъклени буркани...ама какво е това пък с капачките сега.
Bobka за какви капачки става въпрос.Ако и най-обикновените капачки на стъклените буркани са кофти,значи сме загинали..
Да, за обикновените капачки става въпрос...това беше отдавна, когато се вдигна шум, но сега не знам защо не се говори...етотова изрових:
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=budeshtimaiki&Num … mp;sb=5&part=

# 936
                             Понеже активният въглен извлича тежки метали от организма някой знае ли с положителност дали се справя с оловото? 99% съм сигурна, че да, но ми се иска някой да потвърди.
                             Зеолитът пък има още по-добро действие.

# 937
Питам пак - има ли навити да поръчаме от зеолитената добавка, за да видя как става с поръчка/доставка? Ако се поръчат 3 излиза по-евтино.

# 938
  • София
Питам пак - има ли навити да поръчаме от зеолитената добавка, за да видя как става с поръчка/доставка? Ако се поръчат 3 излиза по-евтино.
I see you , oт къде поръчвате zеолита и по-евтино ли излиза от iherb?

# 939
Записвам се да ви следя, стана ми интересно всичко, което пишете.
Връщам се да чета...

# 940
Бих искала да се включа в поръчката за зеолитната добавка. само ми пишете как, къде на кого да дам пари и колко ще излезе горе долу?

# 941
Azaela, за съжаление все не ми остава време да проуча зеолитената доставка. Всички сайтове, които я предлагат, са американски. Крайният вариант е да поръчам на приятелка от щатите, която да я изпрати по пощата.

Bobka, в iherb няма такъв течен зеолит. Този, който аз го дадох, се пият някакви капки на ден. А разгледах един в iherb - на пудра, пият се супени лъжици.

Не знам вече какво да правя като само се натъквам на гадни информации. Този път е за масово замърсяване на шоколадите с олово. Ето на - четете http://www.wellsphere.com/healthy-eating-article/processed-choco … study-says/533819.

Дори известна американска био марка за шоколади е изтеглила преди години голямо количество шоколади, заради високо съдържание на олово.

Обяснението е, че зърната идват от Африка, където основно се използва все още оловен бензин и замърсяването става при сушенето. Сушали ги дори по пътищата  Sick

Оловото се натрупвало в обвивката и в процеса на преработка се замърсявали и самите зърна. Сега какво, сурово какао ли да ядем? И да му белим обвивката?? Не е истина направо - точно онзи ден си купих 1 пакет сурови какаови зърна начукани и 1 пакет цели с обвивката. Освен да минавам на домашен шоколад изцяло.

F_Diamond, добре дошла. Влизай смело, че гледай какво става Simple Smile

# 942
Момичета,аз мога да ви купя,ако искате и да ви пратя по пощата?

Аз все си мислих,че зеолита е само на камъни и се използва за пречистване на вода?

I see you от къде ги намираш все тия гадории?Къде беше онзи линк с детските сокчета,да ги видя на снимката,че тъкмо исках да взема 1 да уча малиия да пие от сламка  Sick

Аз вече ще взема да чета през редовете,че само се параноясвам,пък и то няма да остане какво да се яде.

Намерих  stainless steel 18/0   прибори и са адски евтини,не знам защо newsm78,дали няма някоя грешка,китайски са обаче...И сега се чудя дали да взема.Тук китайските неща са масово разпространени,дори и много от скъпите също са китайски.

Тук са много нашумели тези тигани - http://www.green-pan.com/cookware/list.asp?Lid=9&pnav=;4;
както и още 1-2 марки,но не ги помня в момента

# 943
Какво ще кажете за тези чинии,Вери каза ,че ги ползват,но те нали са не ядат много топла храна  Simple Smile Corelle се казват,тук ги продават навсякъде http://www.corelle.com/index.asp?pageId=61&cId=1

А някой да е ползвал прибори на Пърекс-бях хвърлила око на един черпак http://www.pyrexware.com/index.asp?pageId=15&CatID=381&S … p;upc=70950044652 ,че е силиконов,но само обвивката,и то не цялата,а само до там от където почва дръжката

# 944
nor4y, първо - не учи детето да пие със сламка от такъв сок, а от обикновена чаша. С тези сокове аз се уливам винаги, камо ли детето.

За шоколада - за съжаление казват, че колкото по-тъмен е шоколадът (повече какао), толкова по-високи количества олово. Колкото по-млечен - толкова по-малко. Специално в щатите, откъдето е и тръгнал скандала с био шоколада на Dаgoba, вече имало много марки, които тестват специално за олово и имат изисквания към технологията на сушене. Тези шоколади имали специален надпис "lead-free". Норчи, с оловото шега не бива. Хич да не чувам за "четене по диагонал" Wink

Черпакът на Пирекс е много готин дори. Какво те притеснява, че е само обвивката - идеално, точно там е в контакт с храната.

Аз мислех, че първата ти работа там ще е да се снабдиш с тестове за олово  Mr. Green Та да не ни питаш добро ли е Corelle-то  Joy

П.С. Ето един добър информативен сайт за оловото - ENOUGH LEAD

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 12:57 от I see you

Общи условия

Активация на акаунт