АПРИЛката е хубава жена - цяло лято релаксира тя!

• 14 704
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Няма Т, няма разстройство, не повръща - чукам на дърво! От 2-3 дни неиска да яде, днес е пика на неядене и пиене.
Вие как сте, Бюти?  Heart Eyes Радвам се, че се появаш ама пиши за вас  Heart Eyes

Ъ, как сме...нали видя малко по-нагоре.... ooooh!
Аз го издебнах една нощ...будех го на всеки 2 часа...като е сънен, не се усещаше и пийваше по малко вода. Пробутвах и солетки, защото те са със сол, а солта те кара да пиеш вода и отделно пък задържа водата newsm78

# 76
Със zакъснение  Embarassed но от сърце, 4естит рожден ден Ренка   bouquet Бъди все така поzитивно настроена и много оби4ана Hug

Дан4е, zнам 4е ти е притеснено, но все пак Ще давам моите 2 стотинки (дето се вика) по въпроса. Ти отдавна пиШеШ, 4е Стаси не иска да яде и 4е все го каниШ да хапне. Според мен той много добре усеЩа твоето притеснение и колко е важно храненето zа теб и го превръЩа в борба с теб, борба zа власт, колкото и тъпо да zву4и във връzка с едно 2годиШно дете   Crazy  Та ако му предлагаШ храна в оби4айни 4асове (сутрин, обяд, след обяд и ве4ерта) и не го насилваШ или молиШ да яде, а просто му слагаШ 4инията и ако не Ще да яде, я махаШ после и не го коментираШ никак, а му покаzваШ 4е ти е беzраzли4но и 4е не е твой проблем дали той Ще остане гладен или не, сигурна съм, 4е съвсем скоро Ще по4не да се храни  Peace Остави му една 4аШа вода на достъпно zа него място, zа да може да пие когато желае. Пък нека се улива, нали е лято, бърzо съхва  Wink

Ние днес искахме да ходим в "гората на прикаzките" блиzо до нас но тъкмо Милена се събуди от обедния сън и zапо4на да вали  Sad Останахме вкъЩи и с баЩа й направиха спагети, т.е. първо тестото и после в маШинката zа спагети, и дове4ера Ще ги сготвя   chef  В4ера ходихме до един град и в центъра обиколихме магаzините, тук по4наха летните раzпродажби и си купихме малко нови дрехи zа отпуската  Flutter

Лека ве4ер Hug

# 77
  • София
Добро утро и хубава седмица на всички  Hug

Откриваме седмицата с хубави новини - спокойна нощ, обещаващо похапване, а, и едно изпито шише чай през ноща  Heart Eyes Дано повличам крак и всички вече да са здравички  Praynig

Бюти, четох за вашите периперитии, но съм се заблудила, че това е Красето и се чудех как така успешно е съчетала и болничко дете и концерт  ooooh! Давид, вече е добре нали?  Hug

Танче, давай си винаги и 2те ст, че и повече да дадеш никога, ама никога няма да ти ги откажа  Mr. Green Абсолютно си права за манджоренето на Стаско, но няма да пиша повече, че излишно занимавам всички с него. Утре като стане финно гадже и мацките почнат да се бият за него - да се оправя сам  Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 78
  • София
Бюти, мерси за написаното! На мен просто някакси ми се получават снимките. Мъжа ми е с претенции по този въпрос, но почти винаги тези снинмки, които правя аз са по-добри. Иначе съм Еколог, преподавател.

Данче, да ти кажа и аз за неяденето при нас. Реа често изпада в такива моменти, просто може 2 дни да не хапне нищо и въобще не си поисква храна. Аз или я водя в градинката, където все има някое дете, започвам да храня всички и тя покрай тях хапва малко. Или пък храня баща й и тя като поиска, не и давам, докато не и възбудя много апетита  и не започне да кращи, че иска да папка. При нас хубавото е, че пие много сок. И когато откаже храна на втория ден и сипвам глюкоза и я пие нея. дано днес да се похвалиш, че е хапнал! Успех!

Аз се оправих за работа, ама моите още спят. Ясно е и днес ще закъснеем всички. Много ми е трудно да ги будя.

Весел ден!

# 79
  • София
Добро утро!
Данче, радвам се много за добрата ноивна! Дано само добри новини имаме тази седмица!

За яденето - нали имам такова дете и мога да кажа, че го отчитам за грешка преследването с лъжицата. Сега с Мати гледам, ако не иска, да не го карам и до сега винаги си е поисквал, ако не същата вечер/ най-често отказва вечерята/, то на сутринта е върло гладен! Една майка от парка така все се тормозеше, че детето и не ядяло. Още от бебе го тъпчеше и явно му докара хранително разстройство, защото сега детето като седне да яде си върти косата на темето, вследствие от което там коса вече няма! Като плешив е! А детето си ядеше чудесно според мен като бебе, но тя е просто вманиачена!

Така, че - знам че немогат да се дават съвети, но опитай се по-спокойно да го караш! Другото е детската градина - има вероятност там, ако подходят правилно, да прояде! Просто да не го карат в никой случай, а да оставят примера на другите деца да го зарази. Лора така в яслата прояде доста неща, които не опитваше дори преди това и качи за първите три месеца 2 кг!

# 80
  • София
Здравейте!

Радвам се за хубавите новини.

И аз все преследвам Соня с лъжицата и мъжа ми много ми се кара. BlushНо мисля, че напоследък успявам по-малко да се шашкам и я оставям повече на мира. Наистина като е наистина гладна си казва и се храни добре.
Вчера я оставихме пак при свекитата на вилата. Там се храни още по-добре.
По този повод вчера следобяда се размазах от мързелуване в нас. Днес сутринта се чувствам така все едно съм била на 2-седмична почивка.  Heart Eyes

Хубава седмица на всички.

# 81
Добро утро момичета:)
Ние се завърнахме и от днес съм на работа. Снощи успях да ви прочета но малко диагонално Embarassed
Честито помъдряване на Жени, Ванчето и Ренката. Много здрави и лъчезарни  bouquet
Много деца пак са били болнички, дано вече новините са добри.

Нашата почивка мина добре, в резуме - Албена е страхотно, имам забележки малко към хотела, но са незначителни и само мой. Черепаха и Симона бяха много доволни. После бяхме един ден във Варна да си видя братчето и бременната ми снаха, ходихме на делфинариум, стандартна програма. След това К-ли, Ивайловград, обичайните ни дестинации с много разходки, игри и положителни емоции. Снимките са малко и ще ги покажа като заредя батериите.
Снощи бях на концерт на Ленито, мноого добър. Бубка, искрено завиждам за Колдплей.

Данче, и аз споделям мнението на Вени и Татянка. Обаче и аз имам нужда от съвет в противоположната посока.
Симона е ужасно прасе, яде от всичко и по много. Не качва на килограми, обаче какви количества поглъща, притеснявам се. На морето ако знаеха колко яде щяха да я таксуват като човек и половина, а не безплатно.
Гледам студеното и газираното сте засегнали. Шошка изяждаше по 3 сладоледа на ден, чук-чук, няма проблеми с гърлото. Газираното не и харесва, знае че него го пият само големите.

Другите неща ги забравих, по-късно като се сетя ще пиша пак.

# 82
Добро утро,

при нас пак се о4ертава ужасна жега  Crazy

Дан4е, много се радвам 4е положението е под контрол  Wink

Според мен децата сами си zнаят колко са гладни и колко йм трябва. Нали ги кърмехте на поискване, тогава не zнаехте колко то4но поемат и пак не се притеснявахте, а децата бяха добре. Но ако сега отдавате голямо zна4ение на храненето, можете да съzдавате лоШи навици, примерно после да ядат макар 4е не са гладни (и съответно да имат проблеми с фигурата). Братов4едка ми беШе мноооого слаба и лекарите все zаплаШиха леля ми със системи, съответно тя преследваШе детето с лъжицата, коШмар беШе. Яденето беШе тема номер 1 в тях. Братов4едка ми много страдаШе от това и дори ходи на психолог после  Sad  Сега, да 4укам на дърво, се храни много добре (ве4е е на 24 години и следва медицина), не е станала анорекси4на.
Та в тоzи ред на мисли, Ян4е, остави я да си папка колкото иска, особено Щом като не е дебела.  Peace

4ухте ли новините таzи сутрин? Бомби в Истанбул......а днес трябва да потвърдя пътуването ни до Турция  ooooh!

А, кажете ми zа децата и плажа. Ясно, 4е по обяд не ги водехте, но когато ги водехте, само ги намаzахте ли? Има ли смисъл да купя УВ zаЩитни тениски (4е са скъпи4ки  Moneynewsm78 А в морето с какво?  newsm78 Имаме ей такова 4удо , то е до 4 години, но миналото лято не го искаШе.

# 83
  • София
Татянка, аз я мажех Сонята с 25 фактор и до към 11 ч. седеше голичка. После като се изкъпеше в морето или басейна пак я намазвах и й слагах някаква тениска или потник, защото слънцето е по-силно. Шапката беше през цялото време на галвата й.
Не е изгаряла, мисля, че мазането е достатъчно.

Във водата не е ползвала нищо, защото не искаше. Само гушната влизаше в морето и за ръка на плиткото.

Янче, добре дошли. Много хубаво, че Симонка си похапва, не се притеснявай. Peace

# 84
Татянка, всъщтнос на мен главното ми притеснение е, че Симона не поема много течности. Имам усещането, че жаждата я замества с манджане. Дали да не и предлагам всеки път първо вода пък после ядене.
Иначе и аз бях такова дете като братовчедка ти. Не са ме гонили с храната, но си спомням че трябваше да ям всеки ден мед с ядки. Сега мразя и двете. От училище ме изследваха всяка година по два пъти заради завода в К-ли, нездравословно им изглеждах. Не знам какво са се притеснявали, като в родата ми аз съм най-дебелата в момента.
Иначе за плажуването , ние не натрупахме много опит. До морето стигнахме само два пъти. Симончето се отегчаваше бързо, вълните я плашеха и умирахме от жега. Подвизавахме се на басейна под сянката на едно дърво. Резултата е почти никакъв тен, като яко се мажехме преди влизането във водата. Иначе в басейна или с обикновен пояс (мноо добре си се справяше с плуването с него) или се разхождахме за ръчичка и се пускахме по пързалките.
Направи ми обаче нещо впечатление. Ако в басейна или на площадката видиш дете с родител залепен до дупето му, със сигурност е българче. На какво се дължи това не знам, как чужденците се преборват със страховете и оставят децата си толкова самостоятелно да се занимават. Отделно от страховете, някакви наши комплекси ли се дължи това да си на една ръка от детето си, да не би да досади на някой в ресторанта примерно?

# 85
Здравейте!

Ренка ,на големи патерици ЧРД и от мен!!!

Теди пак е болен....сега пък като се зареди.
Преди 2седмици беше с висока Т 4укна 40.10 - гнойна ангина.
Сега ни лепна летния вирус и е с разстройство 3-ти ден, също и Т висока.  Много гадно не иска нищо само изяде сутринта 10-тина соленки рибки, вода пие ве4е на глътки защото като се налока и повръща.

За по4ерняването, плажа и тена знам 4е тъмната кожа не е повод за радост-а щом не по4ерняват малките зна4и бързо им се регенерира кожата Peace

Поздрави на вси4ки по4ивали и по4иващи  Sunglasses
Прегръдки на вси4ки болни4ки и бързо оправяне Hug

# 86
  • София
Танче, вече са големи и с обикномен пояс си плуват добре, даже и само с ръкави става! Иначе Янчето е права - западняците хич не стоят до децата си непрекъснато, да не говорим, че са без пояси и пр. във водата!

Янче, щом не дебелее, значи изразходва всичко - може да има засилена обяна - ех, мечтата на всяка жена!

# 87
Ренка,с голямо закъснение,ти честитя настъпилото помъдряване!Желая ти здравето, късмета и непресъхващата любов на двамата мъже в живота ти да не те изоставят никога!   bouquet
Данче,мила и Калоян в сряда ми направи ужасен пристъп на кашлица,след което пълна програма - съответно с температура,разстройство,сополи и неядене няколко дни. Та от тогава и аз се боря с болни деца,което е просто ужасно.След него съответно се разболя и Деси и аз от солидарност #Crazy Радвам се,че Стаско вече е по-добре,дано да нямате други подобни изпълнения,че е съсипващо наистина да гледаш болно дете. При нас също нещата вървят към подобрение по ред на номерата - Кало вече е почти здрав,а Деси е в разгара на болестта,та се надявам до няколко дни вече да се похвалим,че сме добре.
Пожелавам на всички болнички бързо да оздравяват! Hug

# 88
Честит рожден ден, Ренка   bouquet Със закъснение, но от сърце  Hug Бъди все така усмихната и чаровна, здрава и обичана.
Данче, Роди, Дани  Hug Всички болни дано да се оправят бързо, че е такава мъка да е болно детенцето.
Аз също съм виждала как оставят чужденците децата си да правят каквото си искат, но не го одобрявам  Naughty Не мога да го оставя в басейна сам или на улицата да тича сред колите  Crossing Arms
Какви са тези тениски с УВ  newsm78
Ние в събота бяхме на вилата, а в неделя оставихме Стенли на баба му и отидохме на разходка първо на манастира Седемте престола, после на Черепишкия манастир, до там по Искърското дефиле, много е красиво. После минахме през Люти дол, мястото където баба Илийца е превела с лодката ......... newsm78 това не го помня, там видяхме и природния феномен Скалните ритли, от там се отправихме към Враца и пещерата Леденика, после отидохме да разгледаме Белоградчишките скали и крепостта. НЕВЕРОЯТНА КРАСОТА  Hug Купихме си книжките със 100 те национални туристически обекта и сега ще събираме печати  Mr. Green След малко ще кача снимки да се насладите на част от красотите на Бълагария  Grinning

# 89
  • София
Ренка, айде и аз с патерицата  smile3525. Бъди все така жизнена и енергична, весела и усмихната и много обичана от двамата ти прекрасни мъже!

Аз се завърнах от кратката разходка до Варна. Пристигнах в 23:30 в нас и Емчо ме чакаше нетърпеливо. Като ме видя отвори широко ръчички и се втурна към мен с викове " Мама, мама Ачи". Аз се разревах като си го гушнах - толкова много ми липсваше. Гушках и целувах... По някое време усещам, че Емо се бори с мен и се опитва да се изскубне от мен. Като го поосвободих ме погледна сърдито и взе да ме блъска. Пуснах го, а той отиде при майка ми и и каза "Виш мама, виш мама". Поисках да го прегърна, а той сърдито ме отблъсна. Оставих го известно време да ме поогледа отстрани, след което той дойде, хвана ме ръката и ме заведе до спалнята. Легна си на мястото и ми каза: Мамо, пей. Гушна се в мен и докато изпея любимата песничка Емо заспа. На другия ден обикаляхме из Варна с другите му баба и дядо. Свекървата пак я удари мерак да гледа Емо и от средата на август ще и го оставя за седмица-две. Като я знам каква е калпазанка не ми е ясно как ще се оправя с детето. Най-вероятно на втория ден ще се разболее и ще помоли някой да вземе Емо от тях.
Имах си кофти премеждие с колата. Като се прибирах от Варна на километър след Аспаруховия мост се оказах без спирачки. Побърках се от ужас, защото бях с детето и тъкмо замърчаваше. По баира на долу съм карала на втора скорост, а на горе и по равното газ до дупка, за да не замръкна по пътя. Добре, че не ми се случи във Варна, просто без катастрофа нямаше да ми се размине. Слава Богу, прибрахме се живи и здрави. Братята ми и баща ми цяла сутрин лежаха под колата и се надявам вече колата ми да е наред.
Като го приспах на обяд се изнизах като  престъпник и тръгнах за София. Пак ми е мъчно моя щурчо и броя дните и часовете до следващия уикенд, когато ще се видим на Еленския Балкан с роднините ми. Косе се прибра, та поне един мъж си имам у дома.
Емо в детски басейн не го пазя - оправя си се много добре. Има добра школовка с каките си  Mr. Green

Много лошо, че има болнички дечица. Много прегръдки и пожелания за бързо възстановяване на всички.  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт