АПРИЛката е хубава жена - цяло лято релаксира тя!

• 14 706
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
# 91
  • София
Татянка, ние хванахме доста хладно и облачно време на морето и не съм му обличала тениски, но мажех редовно със слънцезащитен крем - първите дни с 50+, после с 30-ти фактор. Шапки тогава въобще не търпеше; носех по 3-4 и след 10 мин. на плажа, всичките бяха мокри. Надувки ползвахме ей такава лодка с дупки за крачетата и мускулчета, тях не даваше да му ги сваляме дори като обядва или заспива. Бяхме взели още една торба с надуваеми неща, но Валката само тези двете одобри.

В нашия комплекс чужденците стояха плътно до децата си, точно колко и ние. Аз, откакто зимата една циганка посегна да ми вземе детето и крещеше, че било нейно, не го оставям и секунда без надзор, когато сме на непознато място или сред повече хора. Много искам да стане самостоятелен и оправен младеж, но толкова ме е страх, че може да не го опазя жив и здрав, и последното нещо, за което ми пука е, как западняците си гледат децата.

Аз като малка съм била страшно злояда и майка ми постоянно ме е гонила с лъжицата, но след като е послушала педиатърката и е престанала да ме насилва с храна, нещата постепенно са се нормализирали.
Вальо сега е обратно на Симонка - изпива по около 2л. течности и изяжда само 100-150гр твърда храна за целия ден, но не е заслабнал, даже напоследък ми се струва, че доста е пораснал.

Ох, хора, остана само месец до тръгването на ясла. Нещо много отрано взе да ме хваща предстартова треска, а за края на другия месец, сигурно ще имам нужда вече от валериан.  ooooh!

Хайде, всички болни мами и дечица да оздравяват и седмицата за всички да продължи по-добре отколкото започна.

# 92
последното нещо, за което ми пука е, как западняците си гледат децата.

Не само zападняците, а въобЩе вси4ки други, бих каzала  Peace
Ренка, много сладки мускули костенур4ета имате  Heart Eyes Трябва да потърся и аz, тук другата седмица zапо4ва даскалото, свърШва ваканцията и сигурно Ще ги намаляват тия работи по магаzините  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

Уф 4удим се какво да правим, дали да рискуваме в Турция, дали да се ориентираме към друга дестинация?  Confused

Мерси на вси4ки zа отговорите относно плажа. Вени, никога не бих оставила детето самò в басейна, пък било то и в плиткото. На таzи въzраст това е лудост просто.

Ра4е, добре 4е се прибрахте живи и zдрави беz спира4ки  Shocked И дано не ви се слу4ва пак  Peace  Хайде таzи седмица да мине бърzо zа да си видиШ малкия мъж пак  Hug

Направи ми обаче нещо впечатление. Ако в басейна или на площадката видиш дете с родител залепен до дупето му, със сигурност е българче. На какво се дължи това не знам, как чужденците се преборват със страховете и оставят децата си толкова самостоятелно да се занимават. Отделно от страховете, някакви наши комплекси ли се дължи това да си на една ръка от детето си, да не би да досади на някой в ресторанта примерно?

Хм. И ние сме от теzи родители, които го карат по ларж.  Wink Е, в рамките на раzумното, на улицата или в басейна не я оставяме сама, раzбира се. И ако не пре4и на други хора, я оставяме. Страхът може и да ограни4ава децата, те нали трябва да се у4ат и да падат и да цапат. Раните zарастват, дрехи се перат и ако остават петна, ами голям праz  Wink Не одобрявам децата да се остават на самотек та да пре4ат на околните, не и не одобрявам един родител да ти4а винаги след детето и да вика "не пипай там" , "Ще се цапаШ", "Внимавай да не паднеШ"  ooooh! А бе трудно е да се намери zлатната среда  Thinking

# 93
  • София
Е, естествено и аз не бих го оставила, казвам само, че съм го виждала многократно!

Наде, завидях ти направо!

# 94
Да бе, раzбрах, просто каzах 4е не го одобрявам  Wink

# 95
  • Boston, MA
Влизам да се похваля, че снощи бях на концерт на Джордж Майкъл, копирам мнението си от американската тема:

Успях да чуя снощи Джордж Майкъл - засега води класацията ми за live act - невероятен глас. Концертът започна час и половина след обявеното време, защото самолетът му закъснял, през това време всичко живо се накисна в алкохол. Нали се сещате каква гледка е баскетболна зала, пълна с жени и гей мъже, всички вързали кънките. Супер весело. Аз бях сама, и си намерих много приятели, които ми правиха комплименти за блузата, обувките, косата, ходихме да пушим на скрито, такъв купон отдавна не ми е било.

Дани пък напълно спря да яде в градината, предната седмица три дни абсолютно нищо не беше ял, само по една ледена близалка за цял ден.  Shocked Като го взема, обаче, в колата си изяжда част от неизядения обяд, а и зеленчуци (моркови, краставица), после яде и бисквити, и като се приберем, вечеря. Шантава работа. Всеки ден нещо ново.

В басейна не мога да го оставя сам, а и той пояс и наръкавници не търпи. Но не сме му залепени за дупето, защото винаги сме на крачка-две зад него, просто е много бърз.  Laughing Но вече (да чукна на дърво) спира на края на тротоара, не излиза сам на улицата, ще стане човек.

За гледането на децата да кажа - миналия уикенд бяхме на парти в една прекрасна къща, пълна с антики - Дани първо се опита да събори едни модели на кораби. После се настани в една антична детска дървена кола-играчка (струваща нещо от порядъка на $10,000) с мокрия бански, домакинята нежно му подбутва една хавлия отдолу, той я тегли и хвърля. За щастие не беше той единствения дивак - имаше още 20 луди деца, които с мокрите бански и дрехи сядаха по античните мебели, ядяха и разсипваха сладолед и замразена лимонада навсякъде (партито беше в градината, но непрекъснато имаше хора и в къщата, на хладно, че беше жегав ден). Мисълта ми е, че никой не им се скара, домакините бяха оставили всеки да щъка, пипа, цапа и руши, гледаха ги да не се удавят в басейна и толкова.

Та не знам за всички западняци - за американците трябва да кажа, че много пазят децата си (еле пък от непознати, чак до параноя), но за повреда, чупене на вещи или цапане, късане на дрехи на никой не му пука.

Ууу, егати фермана изписах, приятна седмица на всички!

# 96
 Shocked  То остана и ако оставят такива скъпи веЩи в къЩата по време на купон, да се скарат на децата 4е ги полzват ooooh! 

# 97
  • София
Станимир - Не-то, така вече ще му казвам  Crossing Arms Както прилично си хапваше до обяд, така сега нищо неиска, но вече ми е толкова прекипяло, че ще го оставя на мира и после пак офанзива. Давах му да яде сам, да бърка, да маже, неиска и това си е.

За пазенето - все съм в нисък старт, но гледам да стоя на страна когато сме на площадка примерно. И повече бих го оставяла, ако не се люлееха деца с бясна сила на люлка бодната в центъра на пясъчника или нямаше голяма вероятност да скокне от парзалка висока 2 метра. Веднъж скочих да го грабна, защото беше от движеща се кола, т.е. тя пълзеше, а той беше на 10м поне. Шофьор слезна и ми каза "споко бе госпожо, и аз имам малко дете"  Mr. Green има, има, ама знам ли дали не са го ядосали и дали вижда моето дете. Знаете класиката тук - колите на тротоара, хората - по улиците вървят, та как да не викам непрекъснато "дай ръка, не може тук да търчиш" и тн Пък имам една приятелка /на Деската днес й разказвах/ излиза с нас пред блока да пием бира. Стаско като мине покрай нея и я закачи тя след него се тупа, чисти  Mr. Green Та сега съм й заложила капан - тя се облича в чисто бели панталони за пред блока и яде чипс, а Стаско нали се сещате като съм го тормозила тук да яде, как налита навън на всякакви видове боклуци  Mr. Green Та ще й осигуря повод да се чисти та чак пере  Mr. Green
Онзи ден бяхме на гости на майка му и баба му на Ст, а Станимир беше станал с такива  Shocked очи от много шкафчета пълни с всякакви боклучета. Побъркаха го от "не тук, не там, не пипай, хайде остави тази вазичка"  Mr. Green Всъщност те се видях в чудо, а моя гарджо продължи да рови.

Ей, Бубка, много хубаво си си изкарала! На следващ концерт ще взема да се вдигна макар и сама. Убеждавам се, че в такива случаи наистина става купон.

# 98
  • Boston, MA
Те всъщност нашите познати наемат къщата за един месец всяко лято от някакво английско семейство, та антиките са си там, няма къде да идат. Това, което можеха да направят, е, да ограничат достъпа до всички стаи из къщата, да ограничат щетите.

Данче, препоръчвам. На Колдплей пак ще съм сама, очаквам да си намеря още нови приятели.  Mr. Green

# 99
  • София
Да си допиша -

Много ме впечатляват, чужбински туристи, че лежат по земята на аерогарата. Днес изпращахме майка му на Ст и 2 момичета си лежаха на земята, подложили само по една раница под главата. Не ги ли е гнус така да се цапат?  newsm78 Кажете чужбински и пътуващи хора, това непукизъм ли е, мърлявотия ли е?  newsm78 Нямам против, даже и аз бих го направила, ама да се цапам  newsm78

Бубка, не съм чувала за Колдплей   Embarassedиначе бих дошла  Mr. Green

# 100
  • Boston, MA
Данче, ако си пътувал вече 12 часа, ти става все едно къде ще положиш трътка  Mr. Green. Като бяхме ученици и ходехме до морето на екскурзии с нощния влак Пловдив-Бургас, по някаква причина все бяхме налягали по земята в коридорите, пред тоалетните, върху багажа си.
Аз му викам младежка хипария.

Мърлявост за мен е оставяне на чантата на земята в тоалетната, излекувах се от ужаса, че чанта на земята е равно на бедност, но в тоалетната - тук удрям чертата.

Крайна проява на мърлявост - в сградата на предишния ни апартамент имаме пералня и сушилня в мазето, общо се ползват от трите апартамента. Комшийката от първия етаж си държи дрехите за пране (вкл. бельо, няма проблем) на земята в мазето. Мазето няма под, има някакъв бетон тук-там, но в общи линии си е гола земя. Мъжът ми ги беше помислил нейните купчини за някакви забравени стари дрехи, щеше да ги хвърли и да стане скандал, добре че писа имейл на всички, и тя си ги прибра (в един найлонов чувал, пак там ги държи). Иначе винаги е чиста, мирише на сапуни и парфюми.  Rolling Eyes

Колдплей:
http://youtube.com/watch?v=c9j_RZDqYc4
http://youtube.com/watch?v=IakDItZ7f7Q

# 101
Хм, ами като са мръсни дрехи, които така или ина4е се перат, какво толкова?  Embarassed  Само дето американските перални май перат само със студена вода, нали?  newsm78 Аz пера вси4ко на 60°, на ниски градуси си мисля 4е няма да е 4исто  ooooh! И аz имам дефект.

Дан4е, като студентка пътувах иz Гърция с раница на гърба и спах по фериботите (ама не в кабина  Whistling )....студентска хипария  Laughing Но после си прах дрехите на високи градуси  hahaha

# 102
  • София
Даам, и аз съм спала къде ли не - гари, влакове, будки за вестници, пейки... младежка хипария си е точно.  Mr. Green Ееех времена, как ми липсват понякога такъв род емоции и непукизъм.  Crazy

Ей, ако някой ми счупи ваза за 10000, ще му счупя главата.  Wink Ама понеже не искам да се стига до подобен род саморазправа, никога няма да си взема такава ваза  Mr. Green

# 103
  • Варна
Добро утро!
Уф, аз яко я закъсах. Остър отит. Едната част на главата ми направо е изтръпнала и не чувам, отгоре на това и боли.  Явно ми се е сринала имунната система. Много съм отчаяна. Пия скъп антиботик, но вече не знам дали ще помогне.
На всичкото отгоре колежката ми реши точно от днес вече да е в майчински, а аз съм почти за болница.Днес имаме сделка и не знам как ще се оправя. Не съм готова да поема всички отговорности още, аз не съм искала да ставам шефка!!!
Стискайте ми палци, много зле се чувствам, а вече не мога да отсъствам.

# 104
  • София
Мила Рали,

Честит Рожден Ден!

От сърце ти желая здраве и успехи във всичко!

Станимировото неядене продължава, повече няма да ви досаждам с подробности, изчерпах се от идеи за театро, само приготвям и хвърлям храна... Много ми омръзна вече... Сега ще го оставя 1 час на мира и после пак почвам, ако го заведа на лекар съмнявам се, че ще ми обърнат внимание   Confused
Хайде, чакам някой с по-добри новини. Тъкмо ще чуя Колдплей-я на Бубка.

Общи условия

Активация на акаунт