В седми месец ний сме вече – ОКТОМВРИ чака ни с човече

• 13 402
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
  • Велико Търново
Здравейте Simple Smile Преди час се върнах от лекцията, а сега ме оставиха малко сама в офиса, та мога да се включа. Вече имам две шишенца и три биберона Simple Smile

Shikimiki, ставаш си, даже много ставаш, нали те видях Simple Smile Аз вчера неможах да отида с нашите да видим количката, защото брат ми не върна колата навреме, ама се надявам днес да успеем. Добре, че магазинът работи до 20ч.

Успех и само приятни емоции на мамите с прегледи днес   bouquet

# 211
Ето ме и мен след прегледа. Бебо е добре, развива се хармонично и отговаря на 29 седмица. Според доктора е около 1,500 тежък. В общи линии няма грижи. Но мен как ме наплаши доктора Sad много съм му сърдита. Взе да ми обяснява колко ще е трудня операцията с мойте сланинки. Категорично каза че няма да може пълна упойка в моя случай. И изобщо ми описа ситуацията толкова страшна, че на мен ми се дорева чак. Резултатите от кръвните изследвания му харесаха.  Каза, че съм за кръводарител направо Simple Smile Даде ми обаче да пия Магнерич 2x1. Аз много се учудих понеже нямам контракции, но доктора каза че е по-добре да пия за всеки случай. каза че трябва да изкарам до 36 седмица при всяко положение.
Наоплаквах се, сега да се отчета с магазина.
Ходих и гледах от тези одеялца с ципче. Има различни материи и разлини цветове. едните са по рошавки, едните са плюш, а има и в комбинация с буйки и шапка. С картинки са и са много сладки. като се прибера ще пусна и снимки.

# 212
Мими, браво че бебчо е добре. А това за усложненията при операцията категорично ли е?
Според мен има лекари, които излишно всяват паника.

Би ли споделила в кой магазин гледаш тия одеалца ?

# 213
Магазина се намира на пазара на Красна поляна. Най-долу в търговския център. Ама име не знам  newsm78

# 214
  • София
Такива порт бебета има и в магазин Комес - на Стамболийски, на Вагон ресторанта.

Мими, браво. Много голямо и твойто бебе. За секциото не го мисли, нали има упойка.

# 215
Здравейте мадами,
човек да не ви изпусне от поглед за 1 ден Simple Smile изписали сте и тази тема Simple Smile
Мими браво за беборан, да расте здрав и голям Simple Smile
Моята госпожица все си иска нейното, в слуая повече място  Wink като се сгъна съвсем малко и се почват шутове и корема ми подскача яко, и се опитвам да седя полулегнала на стола, гърба ми едва ли не на дъга Simple Smile а да не говорим като ми се допишка малко.... веднага мехура ми става обект на внимание от малката и го обсипва с ритничета  hahaha а аз се свивам и едвам стигам до тоалетната....
няма да я притиска някакъв си мехур я.... сега като говоря за нея и се разбунтува пак Simple Smile
Видяхте ли на Бу темата която е пуснала http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=317132.0 за седмицата на кърменето или нещо такова? ще има дни на отворените врати на консултативен център в МД, сигурно ще има лекция за кърмене не разбрах... от 10 часа на 2-ри август... желаещи да ходим?
Във другите градове също има програми, а Варна ще е домакин Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 13:40 от Elichka_mama

# 216
Мими, аз не бях с пълна упойка на моето секцио и съм много доволна- чух си го малкия как започна да реве с цяло гърло, видях го колко е розовичък и сърдит и се успокоих, че мен заради него уж ме резнаха "по спешност" (на докторите не им се чакаше всъщност, че времето е $$$)... Така че хич и не се плаши, анестезиолозите си знаят работата...
syconium, празен не е тежък "автобуса"  Mr. Green, но с кошницата за кола, 2 деца и малко багажец ще натежи сигурна съм. Хубавото е, че живеем в къща, нямаме стъпала, а улиците са без дупки Wink.
Днес бих всякакви рекорди- спах от 3 до 5 през нощта, в останалото време гледах тъмното и малката доста ме риткаше  #Crazy...

# 217
  • Бургас
Мими браво за бебочето,а за операцията спокойно.Да не би само ти да си със сланинки пък на никой друг не са му внушавали такива страхотии Hug
Важното е да си спокойна,за да е добре и бебчето.
А че няма да си с пълна упойка ,ми то има майчета който така предпочитат.
Даже като съм гледала по Дискавърито за САЩ и Англия май повечето секцио не са с пълна упойка и като извадят бебето го подават на майката да го гушне.
Кураж мила и дано всичко мине ОК като му дойде времето Praynig

# 218
Мими, браво за прегледа, радвам се, че бебчо се развива добре. А за секциото не се плаши, всичко ще е наред.
Еличка, това с пикучния мехур ми е много познато, ама какво да ги правим мъниците, няма как.
За лекцията за кърмене може и да дойда, но още не мога да кажа нищо на 100 %.

Мамчета, попаднах на един сайт с интересни статии за бременността и за отглеждането на децата. Ето да го видите:
http://tatko-mama.tialoto.bg/?page=1

# 219
Ейй, от сутринта не мога да ви изчета. То със или без Св. Анна, работа като има  Wink

Браво за регледите момичета!

И честито за новите покупки!

Мими, не се шашкай отсега, сигурна съм че ражднаето ще мине добре. За магнерича моя приятелка също нямаше контракции последните месец и й изписаха да пие, за всеки случай. Моята доки в началото първите месеци ми беше изписала и каза, че в края пак ще ми изпише, пак за всеки случай, явно е посевместна практика.

Да споделя и аз за обезкосмяването. Снощи ходих на кзометчика, аз не мога да се бръсна, кожата ми се възпалява. Честно казано сега не ме боли толкова колкото преди, м акар че се притеснявах да не се стегна много и да получа някоя контракция, но нямах, поне видим проблем. Но едва се въртях на различните страни, направо като си се представих отстрани каква картинка съм, така съм се смяла  hahaha като морж, няма мърдане. Само не знам за раждането как ще издебна моята козметичка, че тя излиза отпуска в много неподходящо време за мен от края на септември. То преди термина ще се върне, ама ако бебо реши по-рано да излиза  newsm78. Уф ако не ще трябва щъ не щъ с бръснача и аз, или с кремче.

# 220
  • Варна
Мими, я обясни за упойката. Какво общо има пълната упойка със корема ти или със секциото, че не схващам нещо,пък ме заинтригува. newsm78 Иначе незнам защо държиш на пълна упойка.При нея все пак си на апаратно дишане.Лично на мене не ми харесва идеята дори да не мога да дишам сама. Аз пак ще повторя че най-удачния вариант е спинална упойка с приспиване в момент, който пациента реши. Аз смятам да чакам будна, докато извадят бебо, и после за шиенето вече да поискам да ме приспят.

За одеялцата, чакам с нетърпение да качиш снимки. Ти купи ли си одеялце?

# 221
Здравейте, малки, големи и още по-големи момичета...

Днес наистина е Св. Анна и аз имам да черпя Simple Smile Но като не знам как се ъплоудват картинки, моето ще е въображаемо  cheers  cook  bigdance2

За размерите -  аз си нямам шивашки метър, та ме мерят на консултацията. В 27-а седмица бяхме 95 см в легнало положение, но сега сме 29-а и ми се чини, турили сме няколко санта отгоре.
За килограмите същата работа - кантарът на доктора ме показа 65 (при стартови 57 на 174), но той пък мери оптимистично надолу Simple Smile Та съм в пълно неведение и ме успокоява това, че си нося роклите от предбременния период все още.

За обезкосмяването - след пробване на всички варианти на младини, съм се спряла на кола-маска вече от доста години. Ходя да ми скубят всички части и никога не е било проблем ДО третия-четвъртия месец на бременността. Оттогава ме боли невъобразимо на триъгълника, а и движенията ми на кушетката стават все по-смешни Simple Smile))) Тъй че не знам дали ще ида оскубана да раждам. Депилатоарите ги намирам неефикасни и неподходящи за по-чувствителна кожа, а момичетата, които въртят бръснача, искам да попитам - момичета, всеки ден ли..? Почитателките на колата поне си осигуряваме 2-3 седмици безкосмено спокойствие Simple Smile но като набодат ония ми ти обръснати косъмчета...

За пола - нашият доктор с нормален ехограф не смее да прогнозира, на 3D ни казаха "100% момиче". Ако обаче nevidimata е права, то значи съмнение действително няма - нашата госпожица е твърде дългокрака, дължината на бедрената кост й върви 2-3 седмици напред, въпреки че иначе е в норма. Но това може да е понеже майка й е такава Sunglasses

За софийската среща - чакам и аз с нетърпение да разбера подробности, първа ще ми е. Но така като гледам как активистката я няма, а и по спомените ми, че се събирахте през уикендите - сигурно ще е нещо като другата неделя...

Поздрави и хубав ден на всички.

# 222
Пуки при секцио с пълна упойка бебето трябвало да се извади до 3тата минута. При пациенти като мен с повече сланинки разреза е по-дълбок и става по-бавно и този срок не може да се спази. Днес на прегледа се почуствах като най-дебелата жена на света Sad Тоя доктор ще кажеш, че само на по 40 кила ги реже. малко ми стана гадно.
Иначе одеялце не съм взела. Утре може да закарам мъжа ми и да си изберем. Той милия много иска да участва във всичко Simple Smile

# 223
  • Варна
За пола, да ви обясня какво разбрах при един от прегледите ни. Понякога, момиченцата може да се объркат с момченца ако част от пъпната връв им е застанала някъде между краченцата. В такъв случай лекаря трябва да пусне доплера на ехографа, защото ако е пъпна връв , а не пишока, това се вижда на доплера поради силния кръвопоток. Но такива грешки могат да станат мисля в по-ранни седмици,до 16та например. В нашите седмици вече са слезли и тестисите и всичко се вижда много ясно и очертано и без доплер. Wink Освен това, също в ранните седмици има един момент, когато половите органи при момиченцата са доста штръкнали и приличат на момченца.

# 224
Еми щом имаш да черпиш Параходче, аз ще си взема от почерпката Hug! Честит празник  newsm51и не се озорвай много днес!   newsm67

Общи условия

Активация на акаунт