Не се страхувайте СЕПТЕМВРИйски момичета, скоро ще загугукат нашите птичета!

• 13 716
  • 284
  •   1
Отговори
# 120
Не помня,Диде,zа Талцид´а...Ма  3 пъти примерно няма да е много..Иди утре в някоя аптека и помоли да си прочетеш упътването,ако са любеzни,не би трябвало да ти откажат.Няма да стане инфекция,ей така просто,но на zъболекар си иди,не е страшно...
Лека..
Чакай,току що се сетих,имам една кутийка от преди...Да,намерих.Пише:
При въzрастни,ако не е предписано друго до 6 пъти дневно по 1;2 таблетки между яденетата и преди лягане.Да се дъвче или смуче.
Пиша ти дословно,няма нищо специално написано zа бременни.
Това е тукашния вариант(не zнам,да не е раzличен), Talcid 500mg
Айде със zдраве  Wink

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 00:34 от desi manova

# 121
feeer и rosy_ka здравейте   bouquet

# 122
  • жителство на место
някой беше писал как да разберем дали бебенцето е облечено достатъчно /дали е достатъчно одеалцето/ - пипаме му нослето и ако е студено значи и на бебчо му е студено
веч писа за торбичка с черешови костилки, която се загрява и се слага на гръбчето при колики
в часът на мама  обясниха сигналите за глад- ето за такива малки тайни сигнали и хитрости питам- до компютъра ми стои винаги лист с химикал и всички тези неща си ги записвам за после- може да ви е смешно, но си водя записки Blush
няма откъде да ги зная тези сигнали- може би с времето се развива усет, но засега развивам само притеснения Shocked
иначе библиотеката на кърмаческия форум чета от самото начало  atwork
и спок четох и отглеждане на бебе и малко дете и масажи и гимнастика за бебета и др, но все още не ми идва самочувствие, че ще се справя Tired

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 02:31 от MY NAME

# 123
MY NAME, аз имам един много хубав съвет. Бебетата реват най-вероятно поради две причини - глад и умора. Първото ясно, второто не е чак толкова. Всяко бебе е различно, някои могат да стоят будни по-дълго време от началото, други само по 10-15 минутки. Ако го изпуснеш и го занимаваш докато се преумори, тогава става ужас - ревове, истерия. Питаш, как да разбереш? Много просто. Като се събуди бебока и е спокоен, само лежи и гледа, значи все още му е добре. След това бавно бавно се почва с едни резки движения, малко мрънкане, бръчкане и т.н. Това са първите знаци, че се уморява и му се спи. Ако ги хванеш бързо, и веднага го приспиш, нещата минават бързо и безболезнено обикновенно, но колкото повече време минава, толкова по-близко се стига до преумореният етап, който може да е ужасен. Ако се стигне до реване, отдавна е изпуснат момента.

Бебетата не са предназначени за столчета, а да висят на майка си, където имат същите движения на които са си свикнали в корема. Но тъй като ги слагаме в абсолютно различна атмосфера като са родени, те не могат сами да си заспят, просто им е трудно. Затова е важно да им помагаме, за да сме всичко щастливи.

Айде, пак роман. Но това ще ти помогне, изпробвала съм го.

Асе, абсолютно си права. Ако майките не изискват промяна, нищо няма да стане. Болниците нямат никаква файда да дават права на жените.

# 124
Аууу, Шейли, чудесно си го казала. Бебетата наистина не с чувсват комфортно нито в приказните креватчета, които сме им приготвили, нито в шезлонгите... някои дори в количките се опъват (въпреки, че движението и подрусването го успиват). Най-добре се чувстват при майките си Peace
Да, обаче по нашите географски ширини битува мнението, че като го гушкаш ще го разглезиш Rolling Eyes И винаги на това място идва една моя любима фраза - Не можеш да разглезиш някого с любов.
Тъй че Май нейм, слънце, има една извадка от брошура на Ла Лече Лига, в която се говори за плача на бебето. Там пише, че дори да не откриеш причината за конкретния плач, фактът, че търсиш начини да я отстраниш кара бебето да се чувства защитено и обичано Peace Т.е. виноги, когато бебето плаче има причина, но дори да сме преминали през всички вероятности - глад, мокри пелени, колики... и т.н. дори плачът да продължи, това, че гушкаш бебето и всячески търсиш как да му помогнеш вече е помощ Peace
Нещо много важно, щом си водиш записки (което е страхотно, защото после няма да ровиш същото море от информация Hug) Добре е да се различават признаците на глад от болката от колики. Само че в началото това става трудно. Особено поради факта, че бебетата и при глад, и при болка искат да сучат. Пиша това по повод една маминка, която ми се обади вчера - зърната й разранени, а тя храни бебето по 2.30 часа, защото то все искало. В крайна сметка се оказа, че бебето има колики, но тя не ги разпознава.
Та колики са когато бебето се свие или изпъне, зачерви се и се мъчи да пръцка. Често изпръцкването е съпроводено с плач. Понякога може да усетите или дори да чуете как чревцата пукат... Тогава бебетата се държат пак като гладни, защото сукателният рефлекс ги успокоява. Но да им се предлага храна в такива случаи по-скоро ще ви завърти в омагьосан кръг на хранене, плач, хранене, плач...
Затова е добре да следите за това, дали бебето се е нахранило ефективно - в началото природата го е направила лесно. Дори да не ви се напрягат гърдите, ще усещате поне тежест. Ако след като бебето е сукало тази тежест или напрежение изчезнат, то тогава знаете,че бебето се е нахранило. То пуска спокойно гърдата и се унася. Болката може да дойде минути по-късно..., а към края на първия месец често стартира заедно със самото хранене... Но към края на първия месец вие вече добре ще познавате кога го боли, и кога е нервно от глад (защото сте изтървали момента) Peace
Звучи сложно, но всъщност не е Hug Оснвно, защото единствената ви и най-важна работа като се роди бебето ще е да го наблюдавате и да прекарвате максимално много време с него Heart Eyes

# 125
Асе, Шейла ма на истина звучи доста сложно. Направо се плаша, ще се справя ли. Та аз съм такава блейка, как ще забележа всичко това  newsm78 Горкото ми дете, с такава некадърна майка  Cry

РS - нищо не ми казахте за обезкосмяването, а аз забравих  Embarassed Виит или Виши за чуствителна кожа  newsm78

# 126
Добро утро и от мен  Hug...Стела за обезкосмяването по принцип виит е ниския клас има на личия мисля се казваха които са италиански и са много по-хубави, а иначе виши е най-доброто...но все пак трябва да пробваш щом ти трябва за чувствителна кожа кое ще ти действа най-добре  Wink.

Споко мами ще се справим с всяка трудност, щом не ни липсва любов и желание към нашите бебенца всичко е постижимо  smile3521.

# 127
  • София
Добро утро момичета!
Вчера ходих на ЖК и ми изписаха Магнерич-гледам,че и Вие го пиете.Д-рката каза,че ми бил твърд корема,пък и аз май имам контракциики и корема ми често става на топка.Тази бременност не мога да се утърва от хапчета.Даже се зачудих дали не са излишни.Вие как мислите?
Поздрави. Peace

# 128
Асе, абсолютно си права. Ако майките не изискват промяна, нищо няма да стане. Болниците нямат никаква файда да дават права на жените.
Ми раzбира се,никой никъде не дава ей така нещо.Не става дума само zа в болниците,а иzобщо в живота,май zа всичко е нужна борба.Обаче ние не сме такъв народ.И се сещам,по тоя повод,че четох едни..не zнам как да ги нарека,къси стихчета на един сатирик(не му помня името,zа съжаление).Всички бяха много точни,макар и лееко песимистични.Едното от тях е:

Не роптаем,а хленчим срещу съдбата.
Абе zащо се оплакваме,че сме гладни,
като имаме сливи в устата..??

Стеле,аz си вzех тука един съвсем обикновен крем.И се видях в чудо.На него не пишеше,че не се иzполzва,но не пишеше и че се иzполzва zа триъгълник.Така ме сърбя един ден след това,че откачих.Маzах се,zа да се оправя.Май друг ще се купува.А zа Виит не zнам,ако прецениш пробвай и после кажи какво си направила,че ми е мъка с това обеzкосмяване много  ooooh!

# 129
Здравейте и от мен! Hug
Дидка, СПОКО! При бременност е нормално да са ти увеличени всички показатели, които изброи...и това твоята лекарка не може да не знае! Naughty Чак пък от един зъб такива левкоцити.... Rolling Eyesникак не ми се вярва! Но не пречи да се прегледаш. За Талцида видях, ,че вече са ти написали! Но аз това чудо с мъка го слагам в устата...направо е отврат..... ooooh!
Мириъм, ти изследвала ли си си скоро хемоглобина? Скоро имам предвид последните 10 дена....тези прилошавания приличат или на тежко анемично състояние или на сериозно спадане на кръвното налягане. Внимавай с шофирането...да не стане някоя беля! Praynig
Аз бях на преглед при доц. Томова. Всичко е Ок, само това, което ме притесни е, че хвана малко по-висок пулс на бебето-180/мин., но след това неколкократно го провери и се беше възстановил в нормите. Т.Е. не е постоянно висок, а моментна стойност. Не откри някакви дефекти на сърцето. Върви точно за гестационната си възраст. За жалост не знам колко килограма е, каза, че не е заложена формулата в компютъра, пък и страшно неточен показател.Та така.
Хайде, отивам да си оправям болничния.
Лек и приятен ден от мен! Hug

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 10:42 от sunshine3

# 130
Добро утро и от мен.
Асе, не знам на твоята Сияна колко удобно и е било да заспива в количката или креватчето..., обаче моят син като бебе никога не е заспивал в мен. Беше му абсолютно невъзможно. След кърмене кокото и да го държах (да го чакам да се оригне - нещо, което той упорито отказваше да прави  Cry) никога дори не е придрямвал. След поставяне в креватчето обаче заспиваше моментално. За количката да не говорим - стигаше му само да я помиреше. До към 5м можеше да е и цял ден в количката и да не се събуди, ако ще е и топ да гръмне до него, даже и за храна не се сещаше. Като порастна пак си е същият. Единственият начин да заспи е да е сам в леглото и най-добре сам в стаята - иначе е мисия невъзможна. Опитвали сме се някога да го приспим на ръце, когато е бил със зъбобол или запушен нос. Ама не става - почва да се катери по нас, да се върти. Той всъщност никога не си е падал по гушкането. Просто му е невъзможно да стои без да се върти.
Така че бебета всякакви - някои обичат на ръце, други да си заспиват самички.

# 131
  • София
И моите не са заспивали на ръце. В креватчетата, сами, без проблем  Whistling

# 132
Съншайн,все се губиш ти напоследък  Wink
Иринка,пооправи ли се,а и другите болни..?
Кристиян също никога не е приспиван на ръце.Майка винаги като беше при мен се опирваше zорлем да го научи,но така и не стана..
Ама,Стон,твойто пък е било бебе мечта.Суче си,спи,иzобщо.. Simple Smile

# 133
  • София
Десенце, напротив. Днес съм най-зле в сравнение с другите дни - отпаднала съм много, боли ме глава, носът е яко запушен. Надявам се това да е най-лошият етап и да отминава по-бързо  Praynig Благодаря, че попита.
П.П. И моите бяха много лесни за гледане бебета  Heart Eyes Heart Eyes. Относно опити за приспиване - при нас винаги са били с обратен ефект - трудно заспиване, чести събуждания, неспокоен сън... Наистина всички деца са различни!

# 134
Здравейте,момичетааа Laughing
Стелкаа,на Виши беше депилатоара,но аз не го намерих,казаха че нямало внос.Взех си на Клоран за чувствителни зони-лице,подмишници и триъгълник.Още не съм се натуткала да го пробвам,но ще дам инфо как е.Ама ти от къде беше?Питай при вас може да го "внасят"на Виши Simple Smile,на мен ми казаха в няколко аптеки ,че го няма и следващата медицинска козметика ,която ми препоръчаха беше на Клоран.
Снощи бяхме на гости на бъдещата ми кръщелница и се прибрахме с 2 чувалчета бебешки дрешки Heart EyesТолкова са сладурски,ама не съм ги разгледала още всичките.Сега отивам до църквата ,защото в списание "9 месеца"пише ,че днес е вторият ден през годината ,на който се чествала Св.Анна-покровителката на бременността,раждането и майчинството.Пише ,че днес не се работи ,за да не се раждат трудно децата,така че момичета вдигайте краката и мързелувайте цял ден-има си уважителна причина Simple SmileМеси се содена питка и се раздава ,за да се предпазят децата от треска.Аз не съм от най-силно вярващите,но като прочетох това, ще направя всичко каквото пише,само да ми е живо и здраво детенцето Praynig

Последна редакция: пт, 25 юли 2008, 15:46 от danip

Общи условия

Активация на акаунт