Най-тъпи и най-често задавани въпроси на интервю за работа

• 47 930
  • 249
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Маят култов въпрос беше, когато бях на 19, студентка, зададен томно така - "И ся кво - ако те назнача да не ми забременееш, да се чудя откъде да търся нова..." Точно им беше забременяла служителка... и не, не става дума за някоя бакалия, за една от най-големите рекламни агенции тогава....  Rolling Eyes

# 121
На последното ми интервю ме питаха-Нали нямате проблем с квартирата?-защото видяха,че не съм от София Rolling Eyes

# 122
  На интервю за оперативен счетоводител ми зададоха въпроса "Очевидно сте симпатично момиче, но с какви методи смятате да държите мъжката част от колектива на дистанция"  #Crazy Направо унемях.
  Чела съм и доста смешни мотивационни писма, от сорта на ".........И да ви споделя една тайна- обичам да пиша стихове....". Въпросното момче беше вметнало това изречение като едно от предимствата му за позицията "продавач-консултант"  ooooh! И това при положение,че има толкова много информация относно как се пише CV и мотивационно писмо.

# 123
На интервю в елитна езикова школа в София:

- Как стигнахте до тук?
- С такси..
- Нямах това предвид (какво имаше предвид не стана ясно, може би как съм се издигнала до степен да кандидатствам за офис мениджър на 20 години?).. По кои улици минахте?
Shocked По Цариградско и т.н..  Това каква връзка има с позицията?
- А, няма, просто питам има ли задръствания, че ще ходя еди-къде си..

Joy Тръгнах си след малко повече от 3 минути, в които разбрах, че трябвало и да се грижа за цветята и дъските в класните стаи, хигиената им, рекламата в Интернет и schedule часовете.

Интервю в ''любимите ми'' Софика Груп от Бизнес Парк-а:
1 ден - устно интервю с Боби (кой Боби, чий Боби - не става ясно)
2 ден - двайсет страници тест на английски с налични печатни грешки в него
3 ден - честито, класирахте се за 2 кръг
4 ден - втори кръг
5 ден  - заплатата е 350лв за 8 часов работен ден и 125лв за 4 часа + евентуални купони за храна. Кога ще започнете?
 #Crazy  #2gunfire

# 124
На интервю за оперативен счетоводител ми зададоха въпроса какви са ми плановете за следващите 3 години - смятам ли да се омъжвам и да имам деца?  Rolling Eyes. Е на такъв въпрос как да отговориш...
На друго интервю за същата позиция в счетоводна къща ми мазаха " Ама Вие сте с висше образование, а на нас ни трябва човек със средно образование.'' Казах им , че имам диплома и за средно  Laughing.

# 125
"Защо искате да работите при нас"- За чест и слава!  Peace
"Лесно ли избухвате"- да не съм луда да кажа- да/
"Кое е по- важно за Вас- семейството или работата"- ооо семейството няма никакво значение, тук ще работя, ще спя и ще ям
"Къде се виждате след 2 години"  #Crazy newsm78- на Луната
"Можете ли да работите под напрежение"- имам дете на 2 години, за какво по- голямо напрежение може да става въпрос

Последна редакция: ср, 13 авг 2008, 14:50 от Мария Н.

# 126
  • София
Последния хит.
За новата ми работа. Похвалвам се!
Та въпроса беше:
"Имате ли познати или роднини във фирмата?"
Става дума за голяма и известна фирма де.
Май са се наплашили от приказките за връзкарство и се пазят от това.

# 127
"Къде и какво работят родителите Ви"
"Имате ли сестра или брат. Какво учат, работят?"
"Какъв според Вас е добрият човек"

# 128
Eй ,добре се посмях с тази тема  Laughing
Тази история ме развесели особено :

В 9:10 ч. набирам телефонния номер на въпросната кандидатка (по СV най-подходящата - гимназия с бизнес профил, бакалавър по информатика...) изчаквам до "няма отговор".
Около 11 ч. я търся отново:
- Добър ден! С ........ ......ва ли разговарям?
- Ще ти кажа аз, с кого разговаряш ... Какво ми звъниш цяла сутрин и ми затваряш ?!
- Знаете ли, с кого разговаряте ? И защо се държите по този начин?!
- Ще ти кажа аз, с кого разговаряш !
- Защо се държите по този начин, без да знаете, кой Ви се обажда???
В такъв случай няма да бъдите поканени на интервю за работа! Sick
hahaha
Да попаднеш на малоумници, които ти предлагат работа е много гадно.
Имам обаче и ясни спомени и колко такива кандидастват за някоя и друга позиция .
На прима виста се сещам за аФтобиография .... придружена с цветна снимка на кандидата  .... от абитуриентския бал вероятно  yes
Виждат се мадами, с официални тоалети а той /главният герой/ преметнал небрежно ръка през рамото на една от тях ...
Как да не го поканиш на интервю такъв ?!  Laughing

# 129
  • Belgium
Magesta това нищо не е  Mr. Green

Аз веднъж получих снимка на една девойка към CV, на която ясно си личеше че е на плажа и е гола до кръста  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 130
  Shocked Надявала се е сигурно СВ-тата да минават директно през шефа (мъж).  Joy  hahaha

# 131

Аз веднъж получих снимка на една девойка към CV, на която ясно си личеше че е на плажа и е гола до кръста  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
ама виждаха ли й се....монокините?

# 132
  • София
А обръщали ли сте внимание, че много малко работодатели питат какви са досегашните ви постижения?
Например приноси за фирмата, процент продажби и прочие...
Пък и българите май не сме свикнали да ги изтъкваме.

# 133
  • Belgium

ама виждаха ли й се....монокините?

buttinsky нееее  Joy
Снимката беше в близък план на лицето, но раменете бяха голи и зад нея имаше море  Mr. Green

# 134
  • София
Моята история не е толкова култова колкото на Лу, но получих към CV-то снимка на кандидатка от купон, с блясък в очите и пълна маса с полупразни чаши в заден план  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт