Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На добрите прасенца готвачката

  • 98 352
  • 67
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 814
Започвам с моята основна съставка,на повечето от манджите ми.
      Домашна подправка
По 2кг.зелени домати,червени чушки,кромид лук,моркови и 4вр.магданоз за една доза.
Мелят се през месомелачката,слага се 1кг.сол.Престоява 24ч.като се разбърква и се насипва в буркани.
Соленото го държи стегнато и не се разваля,но при готвене не слагайте сол преди да сте опитали.http://media.snimka.bg/4697/015648467-thumb.jpg

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:20 от Сън в лятна нощ

# 1
  • София
  • Мнения: 814

      Лодки
Твърдо сварени яица,разделяме ги на две.
Жъртъка смачкваме и смесваме с майонеза,чер пипер,1-2 ч.л горчица,сол.
Пълним белтъка.
Куполчетата са домашна салата снежанка.

Последна редакция: нд, 09 яну 2011, 13:29 от Сън в лятна нощ

# 2
  • София
  • Мнения: 814

  Руло,,Черно и бяло,,
бял блат-200гр сухо мляко
1ч.ч-пудра захар
2п.масло,2 ванилии
черен блат-2пакета бисквити смлени
4 с.л-захар
2с.л какао
1ч.ч вода/добавя се на части/
От изброените продукти се омесват два цвята тесто,аз ги разтлах в/у стреч фолио един над друг,навиват се и се оставят в хладилника да стегне.  

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:11 от Сън в лятна нощ

# 3
  • София
  • Мнения: 814

  Желирана торта-Рецептата е от форума  bouquet
Моята е с грозде
7 желатина
3к.ч. кисело мляко
2,5ч. захар
3 ванилии
3с.л. лимонов сок
5-6 банана/грозденце колкото поискате/
за блата:4 яйца
1ч.ч захар
1ч.ч брашно
1 бакпулвер
На дъното на тавата направих желе от 2 желатина разтворени с вода,в тях подредих украсата от гроздето.Сложих блата,после кремчето от останалите продукти.Метнах в хладилника и като стегна обърнах в/у чиния.








Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:12 от Сън в лятна нощ

# 4
  • София
  • Мнения: 814

    Еклери
За пареното тесто е необходимо 500гр.вода,250гр.масло/олио,мас/,щипка сол.След като заври водата с маслото и солта се прибавя по-малко от 500гр.брашно и се бърка до отлепяне на тестото от тенджерата.Охлажда се и се слагат 8яица, едно по едно при непрекъснато бъркане/10 по рецепта ама мойте бяха голями/.Тестото трябва да е лъскаво и да пада ,,тежко,,от лъжицата.Изпича се или щприцовано или като мен с лъжичка и направо в тавата.Пече се в затоплена ф-на 150-200 градуса до златист цвят.Тестото се надува на височина и отвътре е кухо.Напълних го с домашен крем:1л.пр.мляко,3 яйца,3с.л.брашно,5с.л.захар,2 ванилии.нарязани орехи и кората от 1лимон.Украсата е по-желание.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:12 от Сън в лятна нощ

# 5
  • София
  • Мнения: 814

   Кишиневска салата-Наричам я така ,защото ми е от приятелка от там Grinning
5 сварени картофа
5 яйца
1средна глава лук наситнен
1кисела краставица
 1морков
1купичка грах
Сварено/свинско,телешко,пилешко/месо наситнено.
1 и половина кутия майонеза.
Продуктите са за една доза,варират според вкуса.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:12 от Сън в лятна нощ

# 6
  • София
  • Мнения: 814

 Шоколадов сладкиш с пияни вишни-бе ми предоставена от момиче от форума,като пуснах тема за нещо от пияни вишни  bouquet
за блата-2 яйца,100гр. захар,100гр.смлени орехи,75гр.брашно,1ч.л.бакпулвер,2с.л.какао,2с.л.гореща вода-така ги прибавих както ги описах,опекох блата в тортена форма,охладих го и го отлепих от стените.Върху него следния крем:500мл. мляко500мл. сметана,5с.л. захар300гр.тъмен шоколад/аз-черен на Своге/,2с.л желатин,50мл.уиски или ром/сложих едно 20год.леле-мале,мъжо щеше да ме убие/.По рецепта се разбива и още250гр. сметана/самостоятелно разбита/ и се прибавя към останалия крем но не го направих.А ако нямате вишни пияни напиите ги с1ч.ч захар1ч.ч. уиски или ром,5сл. конфитюр от горски плодове/не съм го правила /.Слагам крема в/у блата,после в хладилника и отгоре го украсих с вишничките.Страхотен вкус и аромат Flowers SunflowerЦял ден се лензих като майска роза.Някъде по трасето изтрих и снимката с отрязаното парче.И внимавайте с децата,че моето залита един ден.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:13 от Сън в лятна нощ

# 7
  • София
  • Мнения: 814

        Оранжевия кекс -форумска рецепта  bouquet
3яйца,2/3ч.ч. захар,130гр.масло,1 бакпулвер,3-4 с.л. прясно мляко,1 ванилия,2 настъргани моркова,1 1/5ч.ч. брашно,1пакет пудинг/шоколад или карамел/на д-р Йоткер/аз сложих обикновен/
Сложих и плод от ябълки от компот/пият сока и после остава плода,не ми се хвърля, та от компота и стърганото на бебка за сокче морковче и ябълка LaughingИкономията- майка на мизерията.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:13 от Сън в лятна нощ

# 8
  • София
  • Мнения: 814

  Кошнички-рецепта на моя приятелка
1пак.-125гр. масло
2 яица
1-1.5ч.ч пудра захар
1 ванилия
4ч.ч брашно
крем-домашен
1л. мляко
2яица
1ч.ч захар
1ванилия
2с.л брашно
масло-слага се след като се свари крема
украса:
масло
п.захар
сухо мляко-тук съотношението варира в връзка с консистенцията/твърдичко за разточване-повечко п.захар и мляко/
http://media.snimka.bg/4759/015773307.jpg

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:22 от Сън в лятна нощ

# 9
  • София
  • Мнения: 814

Плодова пита с дюли-от форума  bouquet
за блата-1 яйце
1 жълтък
125гр.масло
1к.ч. захар
1к.ч кис.мляко
3ч.ч брашно
1 ванилия
Измесва се и се отделя една част в фризера да стегне.
пълнеж от дюли-3ч.ч нарязани дюли
100мл.бяло вино/много е,според мен 50мл.е достатъчно,сложих червено/
1к.ч захар
1 ванилия
1ч.л канела
1ч.ч печени орехи
1ч.ч стафиди/не сложих/
1/2 ч.л инд.орехче/не сложих/
Слага се виното с захарта да кипнат,прибавяме дюлите да поомекнат и останалото.Охлаждаме.
за крема-1 яйце
3с.л нишесте
300мл. мляко
1 ванилия
След като се охладят дюлите се смесват с крема.
Разтиламе блата в тавичка като правим ръбче.Изсипваме сместа и отгоре нарендваме парчето тесто от фризера.Печем  в силно загрята фурна 15-20мин.
http://media.snimka.bg/4759/015773345.jpg

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:15 от Сън в лятна нощ

# 10
  • София
  • Мнения: 814

Цвибелкухен-Рецепта от приятелка
за тестото-20гр. мая
4с.л.-олио
100мл.хладка вода
200гр. брашно
сол-щипка
плънка-600гр.лук/сложих праз,според мен е по-вкусно/
150гр.пушени гърди
100гр. сметана/слагам кис.мляко,че ми е тежко с сметана/
2 яйца
100гр.кашкавал
чер пипер
Прави се тестото и се слага в подмазана тавичка,като се прави ръбчеОставям от тестото за да ,,завия,,кухена отгоре.Запържваме лука,добавяме гърдите,овкусяваме.Изсипвам в/у тестото.Разбивам останалото и също изсипвам в/у плънката,настъргвам кашкавала и посривам с тънка кора от отделеното тесто.Обикновено сервирам с сос от кис.млясо и майонеза в равни части,овкусени с сол и чер пипер.

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 14:07 от Сън в лятна нощ

# 11
  • София
  • Мнения: 814

Погача-от приятелка
1кг.брашно
500гр.вода
мая колкото орех
3 яйца/оставя се един жълтък/
3с.л. к.мляко
2с.л. олио
1с.л захар
1с.л сол
1 пакет масло-125гр.
Размивам маята с малко хладка вода.Разбивам яйцата и прибавям останалото/маслото разтопявам и си оставям малко за омесването,с него си мажа ръчичките GrinningДа са ми мекички/Смесвам всичко и наливам в купата при пресятото брашно EmbarassedАз така правя,че ми е по лесно Rolling Eyes
Като стане гъсто си го меся на ръка,оформям погачка,мажа с масълце и оставям да втаса,мажа с жълтък/слагам малко олио,че да е по-лъскаво и да не покафенява много/после у фурнята.Печеш-ядеш.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:16 от Сън в лятна нощ

# 12
  • София
  • Мнения: 814

Мързеливи картофени кюфтета
500гр. картофи-сварени и пасирани
2 яйца
сол,чер пипер,чубрица,черв. пипер,копър-каквото обичате
1/2ч.ч кис.мляко
1ч.л сода-в млякото да шупне
2ч.ч брашно
Размесвам всичко,става гъстичко ,но се изсипва от лъжицата.С лъжица сипвам от сместа в сгорещено олио.По същия начин правя и с кайма,но в тях слагам джоджен.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:17 от Сън в лятна нощ

# 13
  • София
  • Мнения: 814

Кръгленки Laughing
Правих желе от дюли по рецепта на,, Мастърчето,,и ми останаха сварените дюли,обезсемених ги и ги пасирах.Бяха 4 на брой.Добавих 2с.л захар и омешах.Разбих 2 яйца с 4с.л захар,размих 1пакетче суха мая Д-р Йоткер с малко топло мляко и прибавих при пюрето.Брашно около 800гр.http://media.snimka.bg/4806/015868328.jpgКато го размесих това стана.Лепкавое.С намаслени ръце оформих топки които оставих да втасат/не се надига много/.Пекох на 200гр докато се изсуши клечицата и порозовеят.Мислех,че ще е глетаво,но като изтинат са супер вкусни.http://media.snimka.bg/4806/015868322.jpgМоже би ще може да се направи и с друг плод,аз това имах,не ми се изхвърляше и готово,направих си плодово тесто Wink

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:17 от Сън в лятна нощ

# 14
  • София
  • Мнения: 814
Супа топчета-нищо необичайно от това,че се прави и с зеленчук от туршия и е супер вкусно.Рецептата е от шоплука.
2 моркова
4 малки зелени домата
3 чушки
2гл.лук
Нарязани надребно и запържени.Когато заври бульона пускаме направените дребни топчета,както обикновено от ориз,кайма и подправки.
Зактройвам с яйце и 1ч.ч кисело мляко и поръсвам с магданоз.

Общи условия

Активация на акаунт