Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На добрите прасенца готвачката

  • 98 374
  • 67
  •   1
Отговори
# 60
  • София
  • Мнения: 814

        Малиново чийз нещо
1какаов блат,или екстремно шоколадов/тук в форума имаше един шоколадов сладкиш за отчаяни любители на шоколада Laughingнего ще ползвам следващия път/сега само блат с 3л.какао.
1буркан малиново сладко,2 пакета крема сирене,1/2 ч.ч пудра захар,1желатин.Всичко смесвам и покривам блата/може и да го сиропирате леко/и го слагам в хладилника да стегне.

# 61
  • София
  • Мнения: 814

   Манастирска магерница/манастирска кухня/-,,Будамяна каша,,     
Запържвам лук,250гр.кайма,морков,чушка,домат/оригиналната рецепта е с запечен кимион,но не съм слагала/поръсвам с 5 с.л.брашно и бъркам.Наливаме 500мл.вода и поръсваме с чубрица.При поднасянето с магданоз.

# 62
  • София
  • Мнения: 814

             Двуцветен крем
Единия пласт, крем от грис с кокос и ванилия-прясното мляко се вари и слагам захар и 6с.л грис за 1л.мляко,когато поизтине прибавам 200гр. кокос и 1 ванилия.
Втория пласт-домашен течен шоколад-200гр. какао,200гр. сухо мляко,200гр.пудра захар,125гр меко масло и зависи от големината на яйцата 1 голямо или 2 по-малки яйца.Разбърква се и се украсява по желание.

# 63
  • София
  • Мнения: 814
         Кюфтенца в сладко-кисел сос
800гр. кайма
1гл. кромид лук
2 жълтъка
 1ч.л соев сос
сол-правя малки кюфтенца които пържа в олио около 4с.л ма не точно :green:
сос:
1ч.ч сок от ананас
1ч.л соев сос
2с.л оризов оцет
2с.л захар
2с.л нишесте
Когато извадим кюфтенцата,във олиото прибавям течните подукти и после ръся двете л. нишесте,чакам да се позгъсти и така.Заливам топчетата.

# 64
  • София
  • Мнения: 814
 Кошнички от кайма със сос ,,Бешамел,,
Каймата може да си измесите както си искате,правя кошнички и ги пека....



Изпечени наливам в тях сос,,Бешамел,,-в тиган с олио препичам брашънце,като добие цват на прегорело житце наливам прясно мляко и оставям да се сгъсти/туй на око го правя ама- 1/2 ч.ч олио,3-4 равни л.брашно и около 300мл.мляко някъде там ще да е  :green:После нарендвам кашкавал отгоре им и ги запичам до златисто.

# 65
  • София
  • Мнения: 814
                                       Мусена торта
Блата е обикновен
4 яйца
4с.л. гореща вода
180 гр. захар
1 ванилия
100гр.брашно
100гр.цветно нишесте
1п.бакпулвер
Разделям белтък/жълтък(белтъка бия на пяна,жълтъка бия с горещата вода на пяна)
В жълтъка слагам захарта,ванилията,нишестето+белтъците и разбърквам с миксера.
В брашното слагам бакпулвера,и на ръка с дървена лъжица го прибавям по-малко в другата смес.
Пека на умерена фурна.
1-ви крем-Ганаш

Разтопявам на водна баня,500гр шоколад/купувам такъв за готвене-марципан по скоро,като сложа и сметаната той става като млечен/125гр.масло,когато се стопи прибавям на тънка струйка 800-до 1л.течна сладкарска сметана и бъркам.Свалям от огъня и оставам да почива,после прибирам в хладилника да се охлади до консистенция която ще ми позволи да го размажа във формата.
2-ри крем-домашен+желатин/сложих го отдолу, груба грешка по-мек е от ганаша и се разваля формата/
1 литър мляко
2 яйца
200гр.захар
8с.л. брашно
1 ванилия
2-3 капки есенция ром или Уиски /отлежало ако имате-примерно 18год. :green:/
В горещото мляко изсипвам/от него си отделям малко да разбия яйцата,захарта и останалото на кашица/кашицата Wink и после прибавям един желатин/може би трябваше два ???,е следващия път/

# 66
  • София
  • Мнения: 814

Рибена супа,,Калоян,,-мой приятел,момчето е моряче Simple Smile
В тенджера слагам сол,вода и цялата риба/толстолоб или някаква мазна риба/,като се свари я изваждам и слагам наситно нарязани моркови,лук,целина ,дивисил и 1 картоф за сгъстяване/може и повече/,като се сварят връщаме накъсаната на парчета риба.
Подправката към супата-нарендан обелен домат/зрял за да може да се,,слее,, със супата/чесън,сол и много дивисил.
Любима Simple Smile

# 67
  • София
  • Мнения: 814

Миш-маш за зимата

3 кг. червени чушки - нарязани
2 кг. домати- смляни на кух.комбайн
1 кг. кромид лучец- нарязан кой как ще
2 равни с.л.сол или на вкус
1 ч.ч олио
Нарязаните чушки се изпържват със водна чаша олио,като се свият и сменят цвета,прибавям лука,след като ми замирише на хубаво Simple Smile добавям доматите.Още горещо насипвам в буркани и обръщам с капаците надолу.От тази доза излязоха тези 7 бур. + още един направен на гозба веднага.

Общи условия

Активация на акаунт