Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На добрите прасенца готвачката

  • 98 374
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 814

    Лек плодов сладкиш-рецепта на Пенка Чолчева
Бием 100гр.масло с 1ч.ч пудра захар около 10мин.прибавяме последователно 2 цели яйца,1ч.ч кисело мляко в която сме сложили 3/4ч.л сода да шупне,1ч.ч брашно и 1-2 праха ванилия като бием непрекъснато.Накрая прибавяме 1кг. вишни или череши без костилките/аз сложих от компот-1компот от 700мл./Разбъркваме и изсипваме в подмазана и наръсена с брашно тава.Печем в умерена фурна и изстинал поръсваме с пудра захар.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:03 от Сън в лятна нощ

# 31
  • София
  • Мнения: 814

   Гумено руло-вулканизираното руло на зетя Laughing
2п обикновенни бисквити
3с.л какао
3к.ч пудра захар
6с.л гореща вода
1к.ч маргарин/слагам масло/
1к.ч млени орехи/кокосови стърготини/
крем-маслото/маргарина/ се смесва с орехите+1/2 от захарта+1к.ч бисквити+1ванилия.Омесва се добре и се втвърдява в хладилника.
блат-1 -1/2 бисквити+какао+2к.ч захар+водата се месят на ръка дъъълго до еднородна смес/да няма никакви бучици/като се втвърди стои като гумено.У нас зетя го меси,щото е най силен Grinning.разтиламе едно в/у друго и навиваме на руло,охлаждаме.

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 15:03 от Сън в лятна нощ

# 32
  • София
  • Мнения: 814
        МАНАСТИРСКА МАГЕРНИЦА
   Будамяна каша-Роженски манастир-Рецептата е от гост на,,Бон апети,,
Запържваме лук/сложих 1гл.кромид и 1вр.пресен чесън/250гр.кайма,морков,чушка,домат,позапечен кимион/не сложих/.Като се позапържи добавих 1л.гореща вода и поръсих 5 с.л.брашно.Оставих да къкри още 20мин.Поднася се с нарязан магданоз.
П.П Сложих и една малка тиквичка да не иде зян.Добре стана.

# 33
  • София
  • Мнения: 814

        Свинско с кисели краставички-леле,леле вкусотия
1кг.свински бут нарязан на хапки се запържва до зачервяване
2-3 моркова,1 корен целина/не сложих/се нарязват на жулиени,вади се месото и се запържват в мазнината.След 1-2 мин. се слагат 1-2с.л. брашно,1ч.л червен пипер и доматено пюре след 1-2 мин. наливаме топла вода с разтворен бульон вътре.Осоляваме ако е нужно.Оставяме да къкри 10мин.След това слагаме800гр. нарязани кис.краставички на жулиени и варим още10-15мин.Поднасяме с сварен ориз,картофено пюре и поръсваме с магданоз.

# 34
  • София
  • Мнения: 814

        Печени свински хапки
2-3гл.лук  нарязвам на шайби в тавичка.Запържвам до червено 500гр.месо от бут.Сипвам в/у лука и заливам с смес от настърган кашкавал,1/2 кутия майонеза,3с.л кисело мляко,сол,чер пипер.Запичам.

# 35
  • София
  • Мнения: 814

      Лимонаден тутманик-хубаво е лимонадата да е по-истинска аз ползвах,,Искречанска,,намирам я из искърско дефиле/произвежда се мисля в Искрец./но ако няма здраве да е.
2 лимонади по 250мл.
мая колкото орех
2 яйца
1равна л. сол
250гр.сирене/малко ми беше/
100гр.кашкавал
1 п.маргарин/масло сложих/
Брашно колкото поеме.
Маята се разтваря с една лимонада на стайна температура.Замесва се тесто от разтворената мая и др.лимонада+1яйце и солта.Разделя се полученото тесто на 4 топки,разточва се всяка с големината на чиния и се маже с масло,на най-горната мажа масло,яйцето и ръся с сирене,навивам на руло и слагам в тавата.Оставям го да втаса,намазвам с олио и ръся кашкавал и пека40-45мин.на загрята фурна.

Последна редакция: вт, 08 юни 2010, 20:24 от Сън в лятна нощ

# 36
  • София
  • Мнения: 814

      Цветна торта
блата ми е същия като на ,,Циците,,
крема-1кофичка заквасена сметана
2пакета ,,Крема,, сирене
100гр. п.захар
крем на д-р Йоткер без варене
1п.желатин
покритието марципан,,Варна,,

# 37
  • София
  • Мнения: 814

       Селска дроб сърма по.......градски Mr. Green
Запържвам ориз и като се ,,остъклени,,прибавям кайма с каквито подправки искате.Заливам с ТОПЛА вода и слагам в ПОДГРЯТА фурна.Имах в хладилника останали мариновани чушки и патладжан от туршия та сложих и тях отдолу/за пръв път/стана разкошно.

# 38
  • София
  • Мнения: 814
            СТУДЕН БЮФЕТ ЗА ЛЕТНИ ГОСТИ-Рецептите ги правя от години,търпят промени и са вкусни,снимки нямам,като направя пак ще кача,обикновенно правя всичко за градинско събиране.
   Лимонени кошници
лимони-Разрязани наполовина и издълбани
пушена риба/слагала съм и маринована сьомга,но е мазничко и намалям от майонезата/
майонеза
твърдо сварени яйца
сол,чер пипер
зелена салата и магданоз/копър/за украса
   Пълнени домати
твърди домати
сварени яйца
майонеза/слагам крема сирене/
магданоз,босилек
   Фаршировани яйца-за мен тази дума  #Crazyпълнени са си. Laughing
 яйца -твърдо сварени и разрязани наполовина
шунка-наситнена
масло
горчица
сол,чер пипер
маслини/ползвам от тези за готвене/
жълтъка от яйцата-всичко избъркано и пълним белтъците.
   Пълнена франзела-отскоро правя в издълбани малки кръгли хлебчета от Фантастико
та издълбавам и пълня със:шунка/луканка или луканков салам/
кашкавал
сирене
тв.св.яйца
краставица
масло,магданоз,сол,чер пипер.
   Още правя и малки сандвичи с различни пастети:
-с маслини,тв.св.яйца,лук,лимон.сок,чер пипер/на сол внимавам,че като ползвам маслини за готвене те са си солени и ги премивам/
-от краставица,извара,копър,сол.
-от риба,извара,сметана,пресен лук,тв.св. яйца,чер пипер,сол
-от пушено пиле/на грил/,майонеза,горчица,чер пипер и сол
Аз от всичко правя на око/на вкус/държа до последно на хладно и поднасям по-малко иначе се стоплят и не са така вкусни.



 

# 39
  • София
  • Мнения: 814

      Руло,,Стефани,, в картофено руло Grinning-мързеливата.
Сварявам картофи,като изстинат прибавям сол и подправки по желание и разстилам в/у найлон,запържвам кайма с лук и подправки и разтилам в/у картофите,прибавям бланширани за кратко моркови/в микровелето за 3мин./кисели краставички и тв.св.яйца и завивам.Пека в умерена фурна,като порозовее настъргвам кашкавал и обратно до почервеняване.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 14:57 от Сън в лятна нощ

# 40
  • София
  • Мнения: 814
            Зимен,, Миш-маш ,,
Туршия-каквато сте правили.Аз правя едни туршиени сърми,увивам в зеле чушка,патладжан/печени/,морков,целина,чесън и заливам с варена марината.Децата изяждат зелето и другото остава.Та от него нарязано и позапържено,4 яйца и 2с.л.с връх размито брашно/в студена вода-100гр./като прибавя брашното,оставям да поври,като го бъркам да не загори на средна температура.Става много вкусно.Внимавайте с солта,ако ви е соленка туршията.  chef

# 41
  • София
  • Мнения: 814

           Тербелия гИвечь
Картофи,соль,масло,кисело и пресно млеко,яйца,магданозъ.
Нарязват ся на кубчета картофите,посолява се съ соль,поръсва се съ масло и се пекътъ въ фурната.Когато ся готови,заливатъ съ се съ следното:кисело млеко,малко отъ пресното,яйца,соль и магданозъ добре разбити.Оставя се да са запечатъ съвсем малко и поднасяте.

# 42
  • София
  • Мнения: 814

    ,,Бинещих,,-рецептата е на бабата на приятел
Отдолу-100гр.масло
1 яйце
1с.л.-кисело мляко+1/2 бакпулвер
1,5с.л.захар
1 ванилия
250 гр.брашно
Прави се тесто, което се разтила в тавата,прави се борд и зе залива с:
100гр.масло
100гр.прясно мляко
200гр.захар
200гр.кокосови стърготини/смлени орехи/
1 ванилия
Това се смесва в тенджерата с последователност-масло,мляко и захар завират,махат се от котлона и сместа се охлажда,слагаме кокоса.Това е оригиналната рецепта.
Прибавката от мен е един разбит на сняг белтък за спойка,тъй като когато е изпечен и охладен,кокоса се разтрошава.Белтъка го даржи слепнал.
Пека отначало на 200гр.когато видя ,че се надига намалявам на 150 и пека докато получи загар.

# 43
  • София
  • Мнения: 814

    ,,Жълъди,,
1ч.ч захар
1/2чаша олио
2с.л.канела
2с.л.мед
2 яйца
1ч.л сода
брашно за меко тесто
Правят се малки топчета и се пекът на умерена фурна,издълбавам  и слепвам с крем:
1ч.ч прясно мляко
1ч.ч смляни орехи
трохите от издълбаното
Слепям,потапям в теч.шоколад и овалям в смляни орехи.Задължително престояват,моите тази година 2 седмици.Но и един-два дена става.

# 44
  • София
  • Мнения: 814

    Чесново-орехов пастет
Смлени орехи,чесън,сол,олио-в съотношение което Ви харесва.

Общи условия

Активация на акаунт