Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На добрите прасенца готвачката

  • 98 368
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 814

   Картофеното суфле на градинаря-рецепта от опаковката на картофено пюре,,Маги,,  newsm78
1 пакет пюре-направих с готово само първия път,не ми хареса и после само с сварени картофи 500гр.
1 яйце
1 гл.лук-кромид,праз
масло
400гр.кайма
олио
150гр.грах
150гр.моркови
Граха и морковите ако са замразени трябва да ги сварите,може и да ги задушите заедно с лука и каймата.
И така,запържвам каймата с лука и олиото,поръсва се с брашно 1 с.л./не го правя/ и прибавям сол,чер пипер,риган/аз-не/.Тук е мястото на морковите и грахта и задушавам.
Правя сварените картофи на пюре и като поизтинат прибавям яйцето и масълцето.
В намазана тава слатам каймата,отгоре пюрето и запичам докато хване дантелена коричка.

# 46
  • София
  • Мнения: 814

       Тонина солена закуска Laughing-комшийката ще е доволна
1ч.ч кисело мляко гасим с 1ч.л сода
2/3ч.ч олио
1/2ч.ч сирене натрошено
2 1/2 ч.ч брашно
Омесвам и пека на 200-220гр.на втората скара на ф-ната.

# 47
  • София
  • Мнения: 814

        Курабийки
2 яйца
200гр.захар
200ч.ч кисело мляко-гася с 1 ч.л. сода
100гр.мас-топена/ползвам купена,че домашната придава по тежък мирис.
1 ванилия
кората от 1 лимон-убива аромата на маста
Брашно колкото поеме за меко тесто,оформям като топки,поръсвам с кристалчета захар и пека в умерена фурна докато порозовеят.

# 48
  • София
  • Мнения: 814

    Кюфтета с млечен сос
Омесвам 300-400гр.кайма с нарендан лук,яйце,подправки,хляб-стар,накиснат и изтискан.Правя малки кюфтенца и ги запържвам,нареждам в тава с разтояние едно от друго и заливам с следното:Разбивам 3 яйца,2ч.ч кисело мляко,малко от мазнината в която съм пържила кюфтетата,сол.Запичам 10мин.Изваждам и настъргвам кашкавал и запичам,поръсвам с копър или магданоз.

# 49
  • София
  • Мнения: 814

    ,,Чубренки,,
2 яйца-оставям малко от единия жълтък за да намажа отгоре,като прибавям малко вода и олио.
1/3 пл мая-толкова имах Laughing
100мл.топличко мляко
100мл.топличка вода
1с.л.сол
1с.л. захар
2с.л. стрита чубрица
1/2 ч.ч.олио
В 1/2 от течностите размивам маята заедно с захарта и малко брашно и оставям да втаса.Яйцата разбих с останалото.Прибавям квасеца и замесвам тесто което не лепне.Разточвам на кръгче,нарязвам кръгчето на триъгълници и навивам от широкия край към върха.Пека в умерена фурна.

# 50
  • София
  • Мнения: 814

  ,, ТулумбЕчки,, с извара-така ги нарича Красе Simple Smile
1кофичка от к.мляко с безсолна извара
3 яйца
2ч.ч брашно
1ч.л. сода
1с.л. оцет
ванилия
щ.сол
Всичко се избърква добре и се щприцова в сгорещена мазнина.Залива се с захарен сироп 1/1.

# 51
  • София
  • Мнения: 814

 Орехови мъфини с глазура от халва и боза Mr. Green
1ч.ч. захар
1ч.ч.вода
2 с.л. мед
1/2 ч.л. сода
1 бакпулвер
1 ч.ч смлени орехи
1/2ч.ч. олио
Слагам на котлона двете л.мед да кипнат със содата и прибавям към останалото.Слагам в книжни чашки/и после в алуминиевите чашки за крем карамел/напълвам до половината и пека на 250гр.докато се понадигне и после на 200 до готовност.Мазах с смес която прочетох тук в форума:халва,масло и боза-супер е Simple SmileКексчетата стават и за Хелоуин-синът ми каза,че все едно ядките са мозъчета. Laughing

# 52
  • София
  • Мнения: 814


              Прасковки
Много рецепти изчетох преди да ги направя,и както казва мъжО:-Хвърляй книгата и си ги измисли.
3яйца
1/2 ч.ч захар
1ч.ч кисело мляко
1ч.л сода
1ч.ч олио-да ,чаша!
Излезе около 900гр брашно за меко тесто.Пека до порозовяване,внимателно се издълбават още топли,оставих ги да изтинат и после ги напълних с кремче на едно момиче от форума  bouquetстрашно вкусно стана.
1.5-2ч.ч смлени орехи
700гр.конфитюр-/сложих ягоди,а представете си какво би станало с праскови,е няма такъв емотикон/
1п.масло
Напълних половинките,събрах ги,потопих в разтворена с водичка,червена и жълта боя и овалях в кристална захар.По-вкусни са след ден престой.

Последна редакция: пт, 23 мар 2012, 17:31 от Сън в лятна нощ

# 53
  • София
  • Мнения: 814

       Фунийки
4 яйца
1ч.ч кисело мляко
1/2 ч.ч захар
3/4 ч.ч олио
щипка сода
1 п. ванилия
нарендана кора на един лимон/оставям си малко и за поръсване отгоре-обикновенно но не и на тези Rolling Eyes/
брашно колкото поеме за меко тесто.
Измесвам и оставям да почине половин час,след това разточвам тънка кора и режа на лентички които увивам/застъпвам наполовина/ около фунииките предварително намазани с олио,не ги навивам до ръба,че да е лесно да ги махна.Моите формички ми ги е правил свекър ми и са подвижни,като ги притисна и се отлепват лесно,но може да ги направите от капачки от буркан,от херметическата капачка на нес-кафето,капачки от кисело мляко.Пълня обикновенно с домашен крем:
1л. прясно мляко сварявам и преди да кипне прибавям разбити-2 яйца с 8с.л захар/може и повече/,2 ванилии,8с.л брашно/сипвам и малко от студеното мляко/и когато поизтине 1п. масло.
Трябва им 24ч. да омекнат.

# 54
  • София
  • Мнения: 814

   Кошнички
Този път ползвах готови ,,кошнички,,-купих си ги от магазинчето за подправки на Руски паметник,точно на спирката по посока на петте кьошета.Тарталетки са и струват-10бр.-1.5лв.
Крема е-1л.мляко,6с.л грис,като се поохлади 200гр.кокосови стърготини и 200гр.захар.
Украсих с по една розичка и листенце от,,марципан,,Варна.
Това набързо скалъпено.

# 55
  • София
  • Мнения: 814

 Торта,,Дупе на мулатка,,-по повод 16 РД на моя син Laughing
Блата е на Блонди,,Негърчето,,-че това му е любимия сладкиш.
1 яйце
1/2 ч.ч кисело мляко
1ч.л сода
1ч.ч захар
1/2 ч.ч олио
1 1/2 ч.ч брашно
3ч.л какао
Крема е......... Grinningсладък салам/но защото е по-сух,сиропирах блата с кока-кола.Направих салама една идея по-влажен.
100гр. смляни орехи
1п. обикновенни смляни бисквити
100гр.пудра захар
125гр.масло/100гр.обикновенно/
2 яйца+малко прясно мляко,колкото да се разпенят по-добре
ром за аромат/може и течна ванилия-екзотика Simple Smile
Оформих дупето в/у блата,покрих с марципан Варна и украсих LaughingКакво ли не правим да са щасливи децата.

# 56
  • София
  • Мнения: 814

  Картофени кюфтета с орехов сос
8-10 големи картофа
1гл.лук-сложих пресен
1с.л нарязан магданоз- аз сложих копър
1ч.л натрошено сирене-не съм слагала
1/2ч.л прясно мляко
2 яйца,сол на вкус
4с.л брашно по рецепта-аз сложих в последствие още 2 защото се разпадаха при пържене.
сос:-1к.ч смлени орехови ядки
1ч.ч кисело мляко
2с.л копър
1к.ч олио-не съм слагала,самите кюфтенца поемат от мазнината за пържене и според мен е мазно
сол на вкус

# 57
  • София
  • Мнения: 814

          Кифлички с сладко
400 гр. брашно-може и малко повече,да не залепва по пръстите
75гр. масло
2 яйца
150 мл.прясно мляко
25гр.мая
1ч.ч захар
В топлото мляко разтварям маята с 1с.л захар и малко от брашното и приготвям квасец който оставям на топло за да втасва.Поставям брашното в купа,разбивам яйцата с захарта и маслото,прибавям кваса и измесвам,разточвам в кръг и поставям сладко,навивам в вид на кроасанчета,втасват и ги пека на умерена фурна.

# 58
  • София
  • Мнения: 814

   Тиквички с ориз в електрическа тенджера
Извадихме ел.тенджера с намерението да ходи за вторични суровини.Добре,че мъжът ми я пробва,лъсна,сложи нов щепсел и бях наред аз.Виждала ги бях ,но не съм готвила.И започнах....
Нарязах и измих тиквичките, е обратното де Rolling Eyesсложих олио в тавата сложих капака и зачаках.Чудото започваше да се случва,позапържих ги/сложих и сол но втория път няма да сложа,защото отцежда тиквичките и се получава задушаване,не изпържване/измих и прибавих ориз и гореща вода/водата при този вид тенджери не трябва да е много тъй като не изпарява много,конденза от капака си се връща в тенджерата/Когато стана готово/в тази тенджера разбърквах ориза/направих сос:кисело мляко,сол,копър,чесън и заливах всяка порция.
 NaughtyТези тенджери обикновенно са алуминиеви и не е добре гозбата да остава в тях,окислява се.

# 59
  • София
  • Мнения: 814

          Печени чушки с доматен сос
Изпичам чушки,беля ги и ги нареждам в съд.Заливам ги с доматен сос:Нарязвам доматки надребно и ги слагам на котлона с малко олио,сол,магданоз и чесън,но него слагам накрая,след като сваля от огъня/когато е врял с гозбата има съвсем различен вкус после/.Това е.Да Ви е сладко. 





Общи условия

Активация на акаунт