Най-тъпи и най-често задавани въпроси на интервю за работа

• 47 926
  • 249
  •   1
Отговори
# 135
  • Belgium
  Shocked Надявала се е сигурно СВ-тата да минават директно през шефа (мъж).  Joy  hahaha

Mirena80 нищо чудно да е имала такава идея, защото шефа се славеше като ценител на женската красота, но дори на него това му дойде повечко  Laughing

# 136
  • Berlin
уф, скоро ще търся нова работа и направо не искам да ходя по интервюта като чета темата. Mr. Green
досега не са ме питали за заплатата, а направо са ми я казвали, което е хубаво. най-необичайният въпрос при мен е бил за свободното време и хобита..  за друго не се сещам.

# 137
То това за заплатата си е много  тъпо-що изобщо питат,аз колкото и да кажа няма да ми ги дадат нали Laughing

# 138
Magesta това нищо не е  Mr. Green

Аз веднъж получих снимка на една девойка към CV, на която ясно си личеше че е на плажа и е гола до кръста  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
ама виждаха ли й се....монокините?

buttinsky нееее  Joy
Снимката беше в близък план на лицето, но раменете бяха голи и зад нея имаше море  Mr. Green
ахаа, значи леко е загатнала само, хитруша  Laughing

# 139
  • The point of no return
Кандидатствам за работа в офис преди няколко години, и ми задават следния въпрос - Какво не харесвате в настоящата си работа и защо си търсите нова

Обясних й на жената какво не харесвам - в случая това, че длъжностите ни се размиваха, никой не поемаше отговорност и все едни и същи бяхме виновни и тя като ми изчете една лекция, че аз не съм била видяла нищо от живота, как това се срещало навсякъде, даже и по света  hahaha

За нейно съжаление и за мое щастие дамата не се оказа права 

# 140
  • Boston, MA
Кандидатствам за работа в офис преди няколко години, и ми задават следния въпрос - Какво не харесвате в настоящата си работа и защо си търсите нова

Обясних й на жената какво не харесвам - в случая това, че длъжностите ни се размиваха, никой не поемаше отговорност и все едни и същи бяхме виновни и тя като ми изчете една лекция, че аз не съм била видяла нищо от живота, как това се срещало навсякъде, даже и по света  hahaha

За нейно съжаление и за мое щастие дамата не се оказа права 

Никога не казваш, че не ти харесва сегашната ти работа, а че търсиш нови предизвикателства. Ако оплюеш работодателя си, интервюиращият си представя как след време ще оплюеш и него. То винаги има за какво.

# 141

Никога не казваш, че не ти харесва сегашната ти работа, а че търсиш нови предизвикателства. Ако оплюеш работодателя си, интервюиращият си представя как след време ще оплюеш и него. То винаги има за какво.
Aз пък винаги играя феър плей и си казвам, че основната ми движеща сила са  Money Money
Тъй като от няколко години се движа все в една и съща сфера на работа, смея да твърдя, че съм професионалист.....тоест, на самите ейчари им е ясно донякъде защо кандидатствам пак.
Даже при последния път сама им предложих телефоните на супервайзорите ми, ако искат, за да видят, че не си отивам заради скандали, лоша работа и т.н. Чак се разсмяха.
А, да. И казах, че съм си харесвала колектива - не беше лъжа.

# 142
Въпросът, с който започна едно интервю: "Вие сигурна ли сте, че знаете за какво работно място кандидатствате?"
Това, заради "нивото" на свободната позицията, която била доста под моето. Не ме взеха, с този аргумент. Все още се чудя обаче, дали това не беше деликатен начин да ми откажат.

# 143
  • Beyond the Frontiers
Въпросът, с който започна едно интервю: "Вие сигурна ли сте, че знаете за какво работно място кандидатствате?"
Това, заради "нивото" на свободната позицията, която била доста под моето. Не ме взеха, с този аргумент. Все още се чудя обаче, дали това не беше деликатен начин да ми откажат.
Аз мисля, че си е правилен въпроса. Ако до сега си била управител, а изведнъж кандидатстваш за секретарка (примерно) newsm78 Идеята е, че работа под квалификацията ти няма да те удовлетворява и съответно резултата няма да е добър.  Peace
Налагало ми се е да се занимавам с интервюта за работа - хем ми е било смешно, хем направо срам от някои кандидати.

# 144

... хем направо срам от някои кандидати.
В смисъл? Simple Smile

# 145
Най-любимият ми е "Мислите ли да имате скоро деца?"

ами много нормален въпрос е, особено за малко организации/фирми.

# 146
това е интересен начин за подбор - http://fishki.net/commentall.php?id=28650

# 147
  • Belgium
Най-любимият ми е "Мислите ли да имате скоро деца?"

ами много нормален въпрос е, особено за малко организации/фирми.

Този въпрос е забранен по силата на закона  Naughty
И никак не е нормален  Twisted Evil

# 148
Кандидатствам за графичен дизайнер преди доста годинки.
Пита ме евентуалният ми бъдещ шеф:
- Как бихте реагирали при кризистна ситуация?
- Дефинирайте "кризистна ситуация"- отговарям, като си мисля - я изпуснат срок, я нервен клиент.
- Миии...пожар...

И още един, този път при оформяне на документите:
"Знаете ли къде е родена дъщеря ви?"

Още рабтя в тази фирма Simple Smile

# 149
Отивам на интервю.
Комисия от трима - две жени и един мъж. Отварят вратата и ме канят. Сядам.
Кви са що са, нямам идея.
И почва едно лудо препитване. Само русата мацона ме пита. Мъжа пуши оттегчено.
По едно време
мъжа: Вий що не ме гледате в очите?
Аз:  Shocked Ъъъъъъъъъъъъ. Не ми задавате въпроси.
мъжа: Аз съм председател на комисията.
Аз: Ами, добре.
Той: Що всички отговори на теста са ви верни?
аз:  Shocked почетох.
Той: Ако сега ви изгоня от стаята, кво ще направите?
аз: Ще си отида.
Той: Пиете ли аспирин?
Аз: Shocked Защо да пия аспирин по време на интервю ?

Е, вече той не издържа и се разсмя. И досега ми е шеф.

Общи условия

Активация на акаунт