79та арабска приказна ,слънчева и гостоприемна тема

• 31 199
  • 292
  •   1
Отговори
# 105
Песента на Чеб Мами е много хубава,че и на живоо!
искам да ви пусна още един поздрав на Abdul Majeed Abdullah от новия му албум!песента се казва Y7lmooon  Simple Smile
http://www.youtube.com/watch?v=kdp0Rue3sSk
 Hug   bouquet

# 106
ееее Катенце-право в сърцето с втората песен.....   bouquet
Ето и моите поздравчета за Всички

Djamel ALLAM: "Gibraltar" (musique)
http://es.youtube.com/watch?v=OQZB-24-usc&feature=related

http://es.youtube.com/watch?v=pJW7kud_Erw&feature=related
idir:pourquoi cette pluie?

Houari Dauphin Khayaf Allik
http://fr.youtube.com/watch?v=cvRJHhV3mg8&feature=related 
за КАТЕТО-МУЗИКАЛНО ОФОРМЛЕНИЕ ЗА ТАЗИ ВЕЧЕР..... Party Praynig

извинете ме че не пиша много тези дни-хубаво е времето-...а това лято тук е все дъждовно и Раянчо не иска да стои нито в проходилка....никъде.Меря улиците ...за по-дора фигура из моя квартал - едни кълдъръми  и тесни улички нагоре-надолу са на Монмартр -а аз си въобразявам си че съм в Стария Пловдив... Joy
Не мога да кача снички в моя албум на Нашето место -не става...опитвах и вчера и днес!Освен да си изтрия стария албум и да си
създам нов  newsm78

Много интересни неща разказва Рени-какви българки имало само!  bouquet

Добре  дошла на Либра-  bouquet

# 107
Макар и да съм юрист, не съм правила сравнително изследване на египетската правна система с нашата по отношение на брака.Каквото казвам е само от лични наблюдения и затова,който е сключвал такъв там или знае повече,може (и трябва) да ме допълни.Лили,надявам се да се включиш  Mr. Green
Това,което научих доста бързо там е, че бракът има три степени,ако може да се нарече така.Първата е най-малко обвързваща и с ирония се нарича bed contract, демек успокоява съвестта на правоверния египтянин,че може да си легне с теб.Отива се при адвокат,подписва се нещо,дава ви се копие от него и ... хоп в леглото.Не всеки го има като изискване (за пред себе си),така че не е задължително.С това документче обаче не можете да отсядате заедно в хотел.Така,че е ала-бала така или иначе.Втората стъпка е по-съществена - дали върху същия или върху друг документ лепват някаква високостойностна марка или печат и нещата стават по-сериозни.Ако булката е чужденка, бракът следва да се легализира в съответното посолство.Това изисква ходене по рази инстанции, харчене на пари за разни документи,превод и легализация.Третата финална степен е свтабата и получаването на документа,на който има ваши снимки и с копие от който имате право да отсядате в хотел.Оттук нататък връщане има,но трудно.
Това описание може да ви звучи несериозно или идиотско.Може и да сте прави.Но нещата преди 10-тина години стояха точно така и не вярвам да са се променили.Моята колежка мина през трите нива на бърза ръка,изхарчиха сума ти пари,само за да осъзнаят,че няма начин да съжителстват мирно и в любов и после няколко години се развеждаха.Съпругът се "оттегли"в Италия и месеци наред беше неоткриваем или недостатъчно откриваем,за да се финализира разводът.В Египет може официално да наричат брак само третия "кръг",но това е официалното положение.На практика особено в курортите адвокатите доста добре се препитават от първичните брачни договори благодарение на множеството европейки...

Охо,тук сте го ударили на музикална вълна,докато аз пиша реферат за брака.Много ромнтично!

# 108
  • Варна
Момичета я разкажете малко за браковете из арабските страни!
Аз се омъжих в Сирия, но при нас всичко ми беше познато, щото и двамата сме християни
Спорти разкажи малко защо и как си живяла из тези страни? също да не забравиш за браковете в Египет

# 109
Варти, работа, скъпа, работа (хотелски мениджмънт с две думи).По трудова линия съм живяла,а после ми останаха в сърцето и затова правя-струвам все се връщам в Египет по за малко.

# 110
  • Варна
Спорти много постно бе мила  Grinning  очаквах по дългичък разказ  Wink

# 111
Е,какво повече..не съм се женила,повече не знам.Да баламосвам с измислици не мога.А и тези теми са доста деликатни.
И понеже не съм на приказна вълна явно ето ви още две "хапки от реалността" - на хабибито единият приятел (много симпатичен и засукан) имаше точно 24 приятелки - от различни страни.Идваха по график,който той организираше,като естествено никоя не знаеше за съществуването на останалите 23.Виждала съм лично голяма част от тях, както и множество снимки.Такива ми ти работи се случват по курортите,а сега покрай интернет още повече.
И другата историйка - на второто ми ходене там имах един колега,който имаше дългогодишна връзка с една французийка.Моичето беше много свястно и влюбено,беше водило дори родителите си там,да се запознаят с момъка.Каква бе изенадата ми като разбрах,че той е женен и има няколкогодишно дете и хич,ама хич нямаше намерение да се развежда.Просто семействоото беше в Кайро и воденето на двойнствен живот не беше никакъв проблем.Това между другото се случваше непрекъснато с много момичета- ставала съм свидетел много кратно.
Не казвам изобщо,че всички египтяни са такива.В никой случай.Но вероятността да се натъкне човек на такъв е голяма.
Съжалявам за откровеността и негативните постове,обаче понякога има и такива моменти.
Лека нощ на всички!  bouquet

# 112
Честит рожден ден, мила Катенце!  Hug Искам да ти пожелая здраве и пари. Защото има ли човек здраве, всичко друго с пари се купува. С една дума - да ти е леко сърцето и тежък джоба! И нека изворът на щастието ръси с кристалните си води пътя на твоите мечти. Усмивката е това, което ни кара да продължаваме винаги напред и още по-нагоре! Никога не я губи и бъди върха с нея!  Hug

# 113
Кате,Честит Рожден Ден и от Мен!! Да си жива и здраваа и все повече щастлива!!
  bouquet

# 114

честит рожден ден Катенце-нека вси4ко което си пожелаеш се сбъдне

моми4ета ние сутринта заминаваме-молете се да пътуваме без проблеми Praynig

# 115

Мегли, Не знам дали се познаваме, мисля че не. Аз 1998 г. съм излязла от Плевен и общо взето...там малко ми е вече странно -  дори имам съседи, които не познавам...
Завършила съм гимназия с биологическа паралелка, някъде на лични или чат ще кажа повече - все пак е лична информация.  Hug От преподавателките Виткова говори ли ти нещо? Милена Виткова??  Mr. Green

либра, не съм имала предвид как облечена булката, какво яли пили и танцували, а например, да не се окажеш без да знаеш "омъжена" като си процела ал-фатиха... по-точно си я повторила като се запъваш.... най-малкото защото е на арабски и да не ги кажат после "ти вече прие моята религия" или "ти трябва да приемеш моята религия, за да се омъжиш за мен" или "вече сме женени пред Аллах". Това имах предвид - неща от живота са, не се стряскай, затова питам.

А за това какво е учил и дали е ходил на религиозно училище - има много голямо значение 

Катенце, искаш да кажеш, че ако някой ме накара да повторя нещо (да речем че ме учи на арабски) и аз го повторя, а то се окаже Ал фатиха - значи ще ме ожени без аз да знам????  Shocked 
А за какво е изобщо първата степен на брака, след като И ТЯ не служи за пред властите и хотела?? И след като е за успокоение на душата на египтянина.. няма да обсъждам ако е толкова религиозен - защо въобще е тръгнал да го прави... но трябва ли да е приела жената ислям, за да се подпише това нещо?
Защо е толкова важно да е ходил на училище за изучаване на Коран? Моето (екс)хабиби е ходил 14 години...  newsm78 Така и не ми обясни нищо от Корана- казваше ми, че това е много лично и сложно и се страхува да не би да не го обясни правилно...  newsm78 Странен човек... ама на теб пък ли го казвам..  ooooh!

Oф, Секси, що не ме пита за албума... то вярно, че днес ме нямаше, ама... не е толкова трудно, радвам се, че си се справила Simple Smile

Шехи, чудна трапеза си сложила, машала!  chef
      А я кажи - твоето хабиби дето прескача оградата, той не е ли искал да подпишете поне първия етап, да си успокои душицата човека...??  newsm78 Страно как е пропуснал...

# 116

КАТЕ, КАТЕ ,КАТЕ , Честит рожден ден, желая ти от все сърце най-прекрасните чувства ,най-щастливите дни , и най-сполучливите вкусотии Simple Smile
да си най-глезената арабелка измежду нас

bouquet  bouquet  bouquet
прегръдки и целувки

Деси
дано пътя ви да е лек и безпроблемен, гушни децата  Praynig Praynig Praynig

# 117
Кате , Честит ти ден рожден и от мен !
Много здраве , любов и късмет в живота !

# 118
Тони , къде се изгуби мила ?
Как сте , малкия как е ? И аз да попитам какво стана с колата !?!

# 119
Каква гощавкаа малее  Shocked
http://www.grandsoleilegypt.com/images/Gallery/Buffet004.jpg

малко шоколадови кексчетааа  Laughing http://thescrapbookhouse.files.wordpress.com/2007/06/birthday-cakes.jpg
http://www.ladyfingersconfections.com/images/evans_groom_s_cake.jpg

и една домашно приготвена тортаа за рожденичката   bouquet  Peace

http://mylove-of-chocolate.com/wp-content/uploads/2007/05/chocol … birthday-cake.jpg

dtti дано да имате лек път и всичко да мине добре!  Praynig
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт