79та арабска приказна ,слънчева и гостоприемна тема

• 31 204
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро дами !  bouquet
Ние вчера след обяд тръгнахме за плаж към 4 и там бяхме в 4:30 . Децата щуряха и веднага си намериха по един приятел да играят , че нали по късно отидохме .
Стояхме на плажа до 19:30 и след това с една количка багаж се замъкнах до един близък до плажа супермаркет та и напазарувах .
Та после като дойде Юссеф и ни прибра се къпахме , ядохме и по леглата . Едвам стигнахме до възглавниците от умора .
Днес сутринта още реанимирам , но след обяд пак ще излизаме мисля до парка на игра да ги водя .
Мерси момичета за моите момичета , те са гордостта на татко им .
От вчера имаме 1 зъбче и малката е кисела та тия дни ще излезе и второто ми се струва .
Наоколо съм .

# 76
Добре дошла на Либра !  bouquet

# 77
  • Варна
Момичетаааааа,не се ли вижда на колко съм - 32  Simple Smile , цяла година съм мислила как да постъпя и какво да направя,да не говорим с него колко пъти съм споделяла опасенията на всички,човека ме е оставил сама да реша,дали ще ида сама или ще се включа в екскурзия не казва йок ела сама,вярно е че не го познавам лично в смисъл не сме били заедно но пък толкова време сме виртуално заедно всяка вечер,смея да твърдя че го познавам ,има сложен - типично арабски вие знаете  Simple Smile

# 78

Хайде един лек обед от мен!Подходящ и за тези,които са на диета...

Рали,яд ме е и мен много,че тогава не съм те взела в Кайро,ама...Либра,като си го мислила цяла година,не го ли измисли досега.Записвай се на една екскурзия набързо,вижте се,колкото позволява времето и после ще решавате.За Турция - и да не им трябват визи,трябват пари,за да се отиде,а момчето може да няма...Но пък тогава за какво ти е  newsm78 (шегичка).Не знам с какво се занимаваш,там е лесно да се намери работа,дори и за няколко месеца само, и така също можеш да отидеш.Няма да те изядат,но трябва да имаш все пак някакъв back up,ако ме разбираш какво искам да кажа...
Магде, в Белиз е много готино.Аз като живях в Канкун имах възможността да се запозная с министъра им на туризма.Имат голям потенциал,а още не са масова дестинация.Така,че го разбирам братовчеда.В Канкун е супер,все едно си в Маями...но с мексикански дъх.Въпрос на време е да отида пак там...имам много приятели.

Последна редакция: сб, 26 юли 2008, 11:59 от Old Sport

# 79
  • Варна
Old Sport мила аз не се плаша лесно  Simple Smile макар да призная малко ме стреснаха вашите отговори....ако знаех миналата година щях да пусна блог "Търся си компания за Египет"  Simple Smile а това със сканирането малко трудно ще стане  newsm78, сложен характер е ,чепат ,във всеки случай всичко ще се изясни щом го видя на живо  Simple Smile вие как се запознахте с вашите мъже,каже моля   bouquet

# 80
Либра , аз се запознах в София с моята половинка , беше в кафето под кооперацията в която живеех на времето .
Стана всичко много на бързо на 15 януари се запознахме и на 1 април сключихме брак .
Всички си мислеха , че ще е поредната авантюра и ми казваха да не се омъжвам , че развода не бил шега работа , но уви 8 години и нещо минаха , а все още сме заедно и 3 момета имаме вече .
Така , че всичко е много относително .
Можеш и 100 години да ходиш с някого и след месец да искаш вече да се разделите  .
Успех ти желая и късмет !
Ти си голяма така , че сама знаеш да се пазиш .

# 81
Либра,не става дума някой да те плаши,а и изплашен или не,човек пак може да направи грешки.Всичко е въпрос на шанс.За психопортрета - мен ме брой за един от познавачите на душевността на египетските момъци - опит,натрупан не през скайп...Освен това аз съм неутрална,не си чела явно темите назад и затова няма как да знаеш - имам опит,но не съм се "взела" с арабин,така че мога да си позволя да анализирам нещата от различна гледна точка и да бъда обективна.
Катя снощи също много добре обобщи нещата.Приготви се за много междукултурни различия и компромиси.Интернет е прекрасен начин за общуване (виж ни нас например),но доста едностранчив.
И не се засягай,ако ти се струва,че говорим покровителствено или не казваме това,което искаш да чуеш.Добронамерени сме!(нали момичета?!)

# 82
Истина е, че много момичета тука са сключили брак като са се запознали с някого по Интернет, но също така има и доста наранени. Така че, както казахте вече всичко е много относително и всеки е с късмета си. Лично аз ти пожелавам от все сърце такъв на тебе, либра. А ти щом си либра сигурно си Везни Wink кога си родена?

# 83
Добър ден!  Grinning Heart Eyes   bouquet тази сутрин до 3 часа сме чели книги. А гледам Рени, едни трапези сложила. Милааа, моят мъж 'найш ли какви дрешки ми е купил? Кулинаркее.

Либра, никой не те плаши, но и да не даваме илюзии. Иначе добре, поне каза, че си на години, понеже аз от първият ти пост реших, че си на 18 - така ми се стори от написаното. Аз съм разказвала как се запознах с половинката си. На работа бяхме по един международен проект. Трябва да кажа, че от над 10-години международна работа, никога не съм тръгвала за поредния с мисълта да се омъжвам. Но се запознахме близо преди година. Оженихме се след 6 месеца, но пък бяхме в отделна, неутрална страна, по 24 часа заедно. Ситуацията беше такава. Я помисли доколко светски е твоя човек - ходилли е на религиозно училище? Как живее сега? Какво знаеш за семейството? Какво знаеш за годежа и брака в ислямска страна. Преди няколко теми имаше една дама, на повече години от теб, а ти си колкото мен почти, която ... ако написаното от нея беше истина... от незнание на тези традиции, се беше вкарала в уникална и неповторима ситуация.
Аз лично те питах какъв опит имаш с международни пътувания изобщо, понеже ако ти е първо, или първо в различна от ЕС страна, е нормално да шокираш родата. За себеси примерно мога да кажа, че и в ларег за бежанци в Ангола да ида, няма да се шокират ... ще се притесняват, но след няколко мисии в сред-военни територии, към развиларазни умения.... А когато пътуваш, следвайки сърцето,  а не логиката и структурата на работата, нещата са други. Дано всичко е наред.
Не забравяй, че в своята си страна, е възможно мъжете да се държат различно от начина, по който се държат в Европа, по скайп. За 3-4-10 дена това можеш и да не го разбереш.
И аз като те съветвах да се видите в Турция се сетих, че той може и да няма пари, ама .... 
Хайде, питай ти.                       

# 84
КатеМарок - ми аз затуй после направих салата,по-диетична е...пък ти не щеш да я опиташ   chef
Обаче пак добре си ги казала нещата.Има значение колко и дали е пътувал човек,а родителите се притесняват винаги,то е неизбежно и нормално.Аз като бях на 17 живях в Швейцария,после на 20 и няколко - в Египет и след това в Мексико.Отделно са пътуванията насам-натам.Нашите винаги са ме подкрепяли,но само те си знаят какво им е било на душичките.Сега си мисля,че като имам аз деца ( Praynig),не знам как ще го преживея да заминават за далечни страни.Отсега ми се свива сърцето.Но не бих ги спирала.
Затова Либра,ако близките ти са си свършили работата, възпитавайки те като самостоятелен и отговорен човек,сега би трябвало да те оставят да вървиш по пътя си...

# 85
Олд спорт, браво! Толкова много опит си натрупала! Извинявай, аз бях разбрала, че имаш дечица, защото постингите ти са като на по-възрастен човек, но сега разбирам ,че зрелостта ти е дошла от опита  Simple Smile. Пожелавам ти twin_neutral!!
  Либра, аз нямах и 19 год., когато заминах в Швеция при човек, когото познавах само чрез писма и тел. разговори ( сестра ми се беше запознала с брат му на морето и му беше показала моя снимка, той пък ме похвалил на брат си..и така  Laughing). И за секунда не съм съжалила, че съм била толкова луда глава и съм отишла! Е. когато се стигна до предложението за брак при второто ми посещение аз се уплаших, но имам прекрасни спомени от там. Но Швеция е Швеция.. Дано си преценила правилно човека - за съжаление аз в емирствата не съм срещнала и един свестен египтянин - само лошо съм видяла от тях, но пък се радвам, че тук има момичета, които са срещнали свестни египетски мъже и са предполагам щастливо омъжени  Hug
Не те познавам, но наистина те мисля и се притеснявам за теб.. Дано да си преценила правилно човека .... Praynig

# 86

Либра, никой не те плаши, но и да не даваме илюзии. Иначе добре, поне каза, че си на години, понеже аз от първият ти пост реших, че си на 18 - така ми се стори от написаното.

Да, на мен също  newsm78

Либра, миличка, и аз минах по пътя на влюбването и разлюбването по скайп, дори продължавам да се чувствам зле от цялата история. Не казвам, че всяка романтика в скайпа завършва с провал, но и вече знам, че скайп е чудесно място за среща и запознанство, но за всяко следващо нещо се говори след реалния контакт.
Поздравявам те, че имаш смелостта да тръгнеш сама (каквато аз нямах), също така ти пожелавам успех и късмет в страната на любовта (поне за мен).
Вярно е, че нямам опит in sito, но пък Катя и Олд имат, както и повечето от останалите мами... Никой не се опитва да те отказва или разколебава, просто бъди предпазлива, това е.
  bouquet

Свеар, думите за които попитах принадлежат на човека, за когото споменах по-нагоре и понеже ми казаха, че служат за начало на всяка молитва, се зачудих - наистина ли най - после осмисли и осъзна  нещата, или е просто ей така написано... Но познавайки го добре знам, че не пише ей така... Благодаря ти все пак за помощта, думите са изписани на арабски, иначе превода им на английски е "Glory of Allah, I was unjustice"
Наистина Аллах е велик!!!  Praynig

Шехи, говори ми, говори.......  Hug

# 87
  • Варна
 Simple Smile Момичета кокичета много сте мили да се притеснявате за непозната bouquet , та първо да отговоря на някои въпроси , значи везни съм ,родена съм на границата със скорпион и асцендента ми е скорпион ,разбирайте сложен характер - инат ,ако имате приятели везни знаете как е  Simple Smile,после за пътуванията - била съм в Турция и то в командировка при това не сама а с колеги и честно страшно ми хареса,може би ме привлича изтока  newsm78 , какво друго за него мога да говоря много но дали е редно пред толкова много аудитория, много съм го разпитвала ,едва ли не с ченгел му вадех думите от устата ,във всеки случай доста време мина докато ми довери всичко за всеки в подробности,за сватбите там мога да съдя по тази която ми прати на негова братовчетка,съвсем нормална, дансят си хората на тяхна и европейска музика,булката в бяла рокля,всички светски облечени  Simple Smile

# 88
  • Варна
 Laughing о забравих трябва да Ви почерпя за това че сте си помислили че съм на 18 ,обичате ли шоколад  Simple Smile дано успея следващия път да ви пусна виртуална картинка

# 89
Иман, Hug  bouquet
То за съжаление и аз вече съм на 32  Sick, но по ред причини житейския опит го трупам отрано...
Рали, душа, как няма да ти говоря,ам'че нали съм Шехерезада.Ей сега след малко почвам..
Либра, мисля,че идеята на Катя за сватбите,брака и прочие беше по-различна.Не става дума за това как минава самата сватба,а за това как се стига до там и какви са последствията.А,че веселба има, спор няма и то каква веселба...

Общи условия

Активация на акаунт