Синдром на Даун

• 164 037
  • 1 074
  •   1
Отговори
# 105
Ние имаме повод за хвалене и празнуване - днес Хриси направи първите си самостоятелни крачки, първо 2-3, после още няколко, за да стигне до телевизора, чак ние се изненадахме, че е успяла да стигне сама до там...  Grinning 

# 106
Браво на момичето все така да продължава и по-далече от телевизора да стигне
 smile3501 smile3501 smile3501 newsm68 newsm44 newsm10

# 107
Честито и тук на Хриси-нека все по далечко да стига и мама да не може да я хване Grinning
Ние също имаме малки подвизи-Ангел започна да се обръща по коремче когато е ядосан и иска да хване някоя играчка.Все още  рядко, но се надявам скоро да започне повечко.

# 108
Питане към Полинка

Колко годишно е детето Ви и кой клас е завършило или завършва?

Към Отделение Късна Рехабилитация на Спец.Болница за ДЦП (www.cpcentresof-bg.com) ползваме услугите на редовно и болнично училища за обучение на нашите деца.

Бихме могли при повече информация да потърсим някакво решение

д-р Ив. Чавдаров

# 109
Д-р Чавдаров, моето дете е на 14 години и е със синдрома на Уилямс, търся информация за развитието на тези деца, какви са им здравните проблеми натам, въобще всичко, какво да очаквам, как ще се развива психически.Попадам на сайтове, който са на английски, отнема ми доста време за да преведа поне малко.
Дъщеря ми  е в 7-ми клас учи в обикновенно училище, наскоро ми поставиха въпроса какво ще правим след 8-ми клас, варианта е в специализирано училище. И за миг немога да си го помисля. А тя е добро дете, старае се, не е честно да приключва развитието си дотук, постигнали сме много.
Много благодаря, за вниманието което ми отделихте.

# 110
Polinka,

Obadete mi se na tel. 9208061, za da uto4nim vreme za pregled.

Niama da pla6tate, a  po telefona kato se predstavite, mi kajete, 4e se obajda maikata na deteto sas s-m na Wiliams ot foruma, za da uto4nim den i 4as.
Imam literatura koiato 6te Vi informira pove4e.  6te obsadim kakvo moje da Vi predlojim zaedno sas
na4alnika na otdelenieto.

Dr. Chavdarov

p.s. polzvaite za po-lesna vrazka s men - "DCP" of foruma.

# 111
Здравейте д-р Чавдаров,
ще ви звъннем непременно.

Всички във форума сте много мили.Благодаря.

# 112
  • София, "Младост 3"
д-р Чавдаров - благодаря ви, че помагате на хора притеснени и отчаяни!

# 113
Честита Баба Марта на всички мами и сладките им дечица! Мама Кали и бебе Рали желаят на всички ви здраве, късмет и много  добро настроение през настъпващата пролет!
Искам да похваля Рали - стои права в кошарката и мести крачета и ръчички и успява да се предвижи! Все още й е доста трудно, но определено напредва!  1crib

# 114
Честита Баба Марта и от нас с Хриси! Да сте всички живи и здрави, весели и усмихнати Grinning

При нас новото е, че Хриси все повече се престрашава да направи самостоятелни 3-4 крачки - от мама или тати към леглото и обратно, вижда й се много забавна игра Simple Smile

Само дето настроението й много се разваля, като се стигне до пиене на аминокиселините, някои от тях са горчиви и покрай тях мрази и плюе всички.

А, и още нещо - покара й трети зъб - долен първи кътник?! Кога ли ще се появят и другите?

# 115
  • гр. Карнобат
Честит празник! Мили майчета, нека никога да няма скръб по вашите лица и никога сълзи да няма в добрите ви очи! Аз съм една от вас. Живем в малък  град, но хората са добри и предразположени към децата с увреждания.  Страдала съм, че детенцето ми ще бъде по различно от другите деца, но всичко е вече минало. Сега живея с нейните радости, болки и тревоги. Боряна е нашето любвеобилно весело дете с голямо чувство за хумор. Тя е със синдрома на Даун. Ходи в масова детска градина. На 6 години е, но не може още да говори. Благодарна съм на директорката и учителките на Бобо (така си казва за себе си дъщеричката ни) от ОДЗ " Мир" гр.Карнобат затова, че полагат много грижи и обграждат с обич моето дете. Тя никога не е отделена от другите деца. Тя е една от всички. Разработиха й специална програма и я обучават. Пишете ми чакам вашите писма. newsm51 smile3525 bouquet

# 116
Здравей Ванина и честит празник на теб и твоето момиченце! Да сте живи и здрави, весели, усмихнати и слънчеви!

Честно казано, много се радвам на твоето послание. Всяка една от нас живее с този неизказан страх - как другите ще се отнасят към детето й. Писма като твоето ни вдъхват надежда и оптимизъм и за нашето бъдеще...

Пиши ни как е дъщеричката ти. Както виждаш, ние тук в тази тема си споделяме как върви с нашите дечица и докъде сме стигнали. Ще се радваме, ако и ти се включваш...

# 117
Здарвей Ванина и добре дошла във форума.  bouquet
Много е хубаво да прочетем такива ведри и оптимистични неща за вас.Това ни вдъхва надежда на нас майките с по-малки такива дечица, които все още живеят със страха за бъдещето....Направо е страхотно, че си имате такива учителки, които и обръщат необходимото внимание и се държат с нея както с другите-така и трябва да бъде.Ще се радваме да споделиш повече неща за вас-кога проходихте, какви трудности срещате.... и какви радости ви носи вашата дъщеричка.

# 118
Хубаво е когато чуеш че някъде все още има такива хора които са готови да помогнат на различните дечица като нашите! Аз не успях да се справя!!! Ходих и чуках от врата на врата и от всякаде ни гонеха като прокажени! На никой не пожелавам да изживее такава мъка! А трябваше да е в масова група за да чува говор...истински говор..да види как играят десата..как се карат и как си пазят играчки...но...това е!

# 119
qneka, за съжаление констатирах - лятото, когато беше моето ходене по мъките с Гого - че в София нещата са доста по-назад. В малкия град, като че ли хорато са малко по-съпричастни, по-разбират болката. Не казвам, че и там няма проблеми, клюки, разговори и коментари зад гърба. Но в София - ох, на какво ли не се наслушах в масовите градини и то защото гого не говори добре и още е на памперс. За съжаление....

Общи условия

Активация на акаунт